eNyT v. 02/2023

Det milda vädret räddar Europa från energikris – hittills

 Länder över hela Europa har just nu varmare väder än förväntat under årets första dagar. Experter säger att även om Vladimir Putins planer på att straffa Europa har omintetgjorts kan kallt väder eller förseningar i leveranserna fortfarande komma att skapa kris längre fram.

MP faller som en sten – halverat stöd

 En ny väljarbarometer som Demoskop gjort visar att medan Moderaterna och framförallt Sverigedemokraterna växer så sker det motsatta hos de övriga riksdagspartierna. Värst drabbat är Miljöpartiet som nu har halverat stöd från valet i september – och därmed ligger långt under riksdagsspärren.

Minst 70 procent av de som greps för nyårskravallerna i Berlin har migrationsbakgrund

 Festligheterna vid nyårsfirandet i Berlin övergick snabbt i kaos när upploppsmakare riktade in sig på räddningstjänstens fordon, något som Nya Tider redan rapporterat om. Nu börjar röken lägga sig, och myndigheterna jobbar nu på att identifiera och lagföra förövarna. Men alla vill inte helt klargöra vilka som ligger bakom.

Upplopp i Brasilien mot president Lula

 Klädda i de brasilianska färgerna gult och grönt vandaliserade anhängare till den tidigare presidenten Jair Bolsonaro den brasilianska kongressen, högsta domstolen och presidentpalatset söndagen den 8 januari. Upploppet, som kommer en vecka efter att president Luiz Inácio Lula da Silva svurits in i ämbetet, liknar upploppet vid USA:s Kapitolium för nästan exakt två år sedan.

Sänkte Kina Jack Ma?

 En ombildning av Jack Mas aktieinnehavsstruktur kommer att innebära den kinesiska affärsmagnaten måste avstå kontrollen över finansteknologiföretaget som han bildade 2014

Österrikes försvarsminister anser att strömavbrott i Europa bara är en tidsfråga

 Enligt den österrikiske försvarsministern är ett strömavbrott oundvikligt i Europa. I en intervju med den tyska dagstidningen Die Welt den 29 december sade Klaudia Tanner att ”frågan är inte om strömavbrott kommer att inträffa utan när kommer det att inträffa”. Skulden lägger hon på kriget i Ukraina, som hon inte vet ”om det någonsin kommer att få en vinnare”.

Hackare kom över twitteranvändares uppgifter – 200 miljoner drabbade

 Twitter har enligt uppgifter blivit hackade och 200 miljoner användare har fått sina uppgifter, däribland deras mejladresser, stulna av hackers som därefter lagt ut uppgifterna på nätet. Nu varnar säkerhetsfirmor för att resultatet kommer bli omfattande angrepp och bedrägeriförsök mot twitteranvändare.

Domen efter hundratals våldtäkter – 11 år och 6 månaders fängelse

 Domen i det uppmärksammade fallet där en flicka blivit våldtagen av två pedofiler ett mycket stort antal gånger har nu meddelats. Nya Tider kunde tidigt som första media avslöja identiteten på de två pedofilerna och kan nu rapportera om fortsättningen på fallet.

Greta Thunberg-kopplad gangsterrappare målet för bombdåd i Grimsta

 Den 2 januari inträffade två bombdåd mot flerfamiljshus i Stockholmsområdet, bland annat i Grimsta i västra Stockholm. Nättidningen Samnytt kan nu avslöja att måltavlan för bombdådet i Grimsta var en somalisk gangsterrappare, som förutom sin artistverksamhet både är gängkriminell och kompis med den av etablissemanget uppburna klimataktivisten Greta Thunberg. Rapparen och Klimat-Greta har bland annat kampanjat för att förmå fler svenskar att ta coronavaccin.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.