eNyT v. 03/2023

En svensk prins i exil

 Gustaf skulle ha blivit kung av Sverige, men efter att hans far, Gustaf IV Adolf, blivit avsatt år 1809 miste han rätten till tronen. Sveriges forna kungafamilj drevs i exil. Gustaf var betydelsefull bland gustavianerna i Sverige och Danmark, men även i Frankrike sågs han som en potentiellt viktig spelbricka.

Tyskland inför flera avgörande frågor

 Den utan tvivel mest aktuella frågan är den förestående avgången av den tyska försvarsministern Christine Lambrecht (SPD). Det socialdemokratiska partiet hanterar frågan mycket diskret i en begränsad krets. En annan pågående händelse är stora protester mot brytningen av brunkol i närheten av byn Lützerath i delstaten Nordrhein-Westfalen. Under lördagen den 15 januari anlände svenska Greta Thunberg som en förstärkning.

Tysklands försvarsminister avgår

 Christine Lambrecht har på eget initiativ bestämt sig för att lämna försvarsministerposten. Några felaktiga utspel om stridsfordonet Pumas bruksduglighet, osmidig kommunikation med försvarsindustrin via media och en nyårshälsningsfilm på sociala media orsakade en debatt om hennes framtid som minister.

Ingen god jul för Norges socialdemokrater

 Nya skatter införs i Norge för de rikaste, flera har redan därför flyttat till Schweiz och fler står på tur. Även Sverige ses som ett rimligt alternativ som bosättningsland för norska finansfamiljer. Opinionsmätningar gav chocktapp för Arbeiderpartiet medan Senterpartiet dök under spärren.

Flera svenska ministrar, politiker och företagsledare till WEF:s möte 2023

 Den globalistiska elitorganisationen World Economic Forum, som enligt ledaren Klaus Schwab sedan flera år ska ha infiltrerat flera länders parlament, håller åter sitt årliga strategimöte i Davos. Förutom att årets evenemang slår rekord i antal deltagare, finner vi många inflytelserika svenskar på gästlistan. Nya Tider kan presentera de WEF-anknutna profilerna från Sverige, som uppenbarligen ser karriärmässiga fördelar i att närvara under öppet totalitär flagg.

En docka kan hindra Sveriges Natoansökan

 En docka föreställande Turkiets president Erdoğan som hängdes upp framför Stockholms stadshus har orsakat diplomatiskt kaos och kan bli ett hinder för Sverige gällande vår ansökan om att bli medlem i försvarsalliansen Nato. För ett par hundra kronor lyckades Natomotståndare med vad statsministern Ulf Kristersson kallar för ett ”farligt sabotage mot Sveriges säkerhet”.

Sverigebilden i tysk media

 Under Trettondagen sände den tyska kanalen ZDF TV ett reportage av redaktionen Frontal om tillståndet i Sverige. Det handlade om gängkriminella, skjutningar och en tydlig oförmåga att polisiärt och rättsligt hantera den uppkomna situationen. Avsnittet hade titeln ”Gangs in Schweden: Das Gesetz der Strasse” – gatans lag.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.