eNyT v. 08/2022

Trudeau slår ner fredliga protester med tungt beväpnad polis

 Coronadiktaturen i Kanada eskalerar. Efter att den förment ”liberale” premiärministern Justin Trudeau nyligen utlyste undantagstillstånd och frös sina kritikers bankkonton för att skrämma lastbilschaufförerna att sluta protestera har han nu tagit situationen till nästa nivå – med aldrig tidigare skådat våld.

Ryssland erkänner utbrytarstater och skickar in trupper

 Ryssland har formellt erkänt de proryska utbrytarprovinserna Donetsk och Luhansk som självständiga stater samt tecknat avtal om samarbete och vänskapsrelationer till dem under gårdagen. Kort därefter kom de första tecknen på truppförflyttningar av ryska trupper in i de två utbrytarprovinserna under förespeglingen att skicka fredsbevarande trupper.

President Putin erkänner DNR och LNR som suveräna republiker

 Under måndagen den 21 februari fattades ett beslut förankrat i det ryska Säkerhetsrådet. Beslutet har mognat sedan länge. Innan beslutet om det definitiva steget togs tillfrågade den ryske presidenten medlemmarna i Ryska federationens Säkerhetsråd om deras synpunkter och bad om svaret ja eller nej.

FHM varnar för hypotetisk ny variant av coronaviruset

 Folkhälsomyndigheten varnar för en hypotetisk ny smittsam variant av coronaviruset som kan komma att uppstå i mars. Mer specifikt bygger man sina modeller på att den uppstår och börjar spridas kring den 20 mars. ”Därför är det viktigt att fortsatt ha hög beredskap inom hälso- och sjukvården”, säger statsepidemiologen Anders Tegnell om den icke-existerande coronavarianten.

Bill Gates: Omikron är “tyvärr” ett slags vaccin

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Frankrike lämnar Mali – när, hur och varför

 Under en presskonferens torsdagen den 17 februari tillkännagav president Macron att Frankrikes stridskrafter kommer att lämna Mali. Samtidigt pågick i Bryssel en konferens med representanter från Afrikanska och Europeiska unionerna. Formellt handlar det om medicinskt bistånd till afrikanska länder under pandemikrisen. Även andra spörsmål behandlades under dessa två dagar (den 17–18 februari). Hur kommer den militära förändringen att se ut och hur reagerar andra europeiska partners inom Minusma-uppdraget?

En biskop har avsatts

 Biskopen i Visby stift har ”förklarats obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst”, som är den officiella kyrkorättsliga termen. Anledningen är biskopens bristande lydnad för det sjätte av tio Guds bud: Du ska inte begå äktenskapsbrott. Beslutet är fattat av Svenska kyrkans Ansvarsnämnd för biskopar. Det har dramatiska verkningar. Biskopen är avsatt och måste lämna sin post omedelbart. Det är förstås en tragedi för honom själv, hans familj, stift, anställda och hela kyrkan och skakar även om en del utanförstående.

Bisarr statykonflikt i Storbritannien har satt rättspraxis ur spel

 En man greps efter att ha vandaliserat en staty utanför BBC:s högkvarter i London. Statyn är skapad av konstnären Eric Gill som då han levde utförde grova sexuella övergrepp både mot sina två äldsta döttrar, sin syster och sin hund. Statyattacken har skapat en debatt om vilka statyer som egentligen är tillåtna att ge sig på då flera vandaler bara en vecka innan friades i en BLM-relaterad statyförstörelse.

Bulletin i konkurs efter miljonskuld

 Nyhetssidan Bulletin som försökte slå sig in på mediemarknaden med en konservativ framtoning har försatts i konkurs av Stockholms tingsrätt efter begäran av entreprenören Pia Ribbhammar, 73, som lånat ut en miljon kronor som inte har återbetalts. Men ägaren och styrelseordföranden Tino Sanandaji kom med ett snabbt svar på konkursbeslutet: ”Jag betalade in en miljon efter tingsrättens besked och vi ska överklaga konkursbeslutet.”

Fler än 20 miljoner vaccindoser har givits i Sverige

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Justin Trudeau – uttalad beundrare av Kinas diktatur

 Kanadas premiärminister Justin Trudeau uttryckte 2013 stark beundran för Kinas diktatur. Detta för att han tyckte att systemet snabbt kunde agera för att uppnå önskade ekonomiska mål. Trudeau, som försatt sitt land under hårda virusrestriktioner och även deklarerat nationellt nödläge på grund av folkliga protester mot den förödande politiken, anklagas nu för att vara just en diktator. Men det är inte första gången han och hans familjemedlemmar hyllat eller gynnat kommunistiska tyranner.

Moskva och Kiev

 Intensiva förhandlingar och möten har ägt rum under de senaste dagarna i Moskva. Vid det numera så kända sex meter långa vita bordet satt i tisdags, den 15 februari, Tysklands förbundskansler Olaf Scholz och Rysslands president Vladimir Putin. För bara någon vecka sedan pågick liknande samtal med den franske presidenten Emmanuel Macron och ännu tidigare med Ungerns premiärminister Viktor Orbán.

S-toppen dömd för brutala våldtäkter – bjöd in män att våldta sin fru

 En värmländsk politiker med tunga politiska uppdrag för Socialdemokraterna, som av systemmedia enbart kallas för ”S-politikern”, dömdes idag till flera års fängelse för sadistiska våldtäkter han begått mot sin fru. Nya Tider kan dock avslöja att det är Jomark Polintan, 31, som haft en hög position inom Socialdemokraterna i Värmland som nu dömts.

Kvinnlig vänsterpartist överraskad i Gambia av Exakt24:s reporter

 Den 12 februari publicerade Exakt24:s reporter Christian Peterson en video på Twitter, där han under ett besök i Gambia oväntat stöter på Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker, en politiker som inte sällan gjort hätska utfall mot vita män. När hon får frågor om vad hon gör där och om det känns bra att vara långt borta från vita män blir hon tydligt besvärad och ber Peterson att ”flyga och fara”.

Djokovic: Jag kommer inte att vaccinera mig

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.