eNyT v. 19/2022

FN:s delegater diskuterar nya regler för rymden

 Internationella experter utgår nu från de regelverk som används på jorden för att försöka tröska fram regler för rymdfarkoster i omloppsbana, från att förhindra konflikter till att begränsa mängden rymdskräp. Det första mötet hålls just nu i FN i Genève under det otympliga namnet “Open-Ended Working Group on Reducing space threats through norms, rules and principles of responsible behaviors”.

Ungern lägger sitt veto mot oljeembargo

 Ungern har meddelat att man kommer att lägga in sitt veto mot EU:s planerade embargo mot rysk oljeimport. Landet kommer inte att rösta för sanktionspaketet eftersom det kommer att rasera Ungerns säkra och stabila energiförsörjning och göra det omöjligt att skaffa den olja som behövs för ekonomin, enligt utrikesminister Péter Szijjártó.

Big Tech, de främsta lobbyisterna i EU

 Med 97 miljoner euro per år är Big Tech den största lobbysektorn i EU. Med sektorns ökande finansiella styrka har också dess politiska inflytande ökat.

Stor ökning av individer med intellektuell funktionsnedsättning

 Enligt en undersökning publicerad i Psykologtidningen ser man en kraftig ökning av diagnosen lindrig intellektuell funktionsnedsättning i Sverige. Värst drabbat är Örebro där ökningen är över 600 procent. Samtidigt varnar forskare för att IQ:n sjunker i Sverige år för år. Men är det svenskarna som blir dummare – eller är förklaringen en annan?

Martin Soneby dömd för grovt förtal

 Medieprofilen Martin Soneby döms av Svea hovrätt för att ha förtalat en ordningsvakt på Twitter. Till skillnad från tingsrätten bedömer de brottet som grovt.

Stor upprördhet hos vänstern i USA – HD kan riva upp abortlag

 Nyhetsförmedlaren Politico släppte under måndagskvällen läckta handlingar som visar att USA:s Högsta domstol planerar att upphäva den federala abortlagen Roe mot Wade som stiftades 1973 och istället ge de amerikanska delstaterna rätt att på demokratiskt vis stifta egna abortlagar. Utkastet, som innebär ett större demokratiskt inflytande, har fördömts av vänsteraktivister, abortförespråkare och feminister eftersom det sannolikt innebär att aborter blir olagliga eller på andra vis kommer att beläggas med fler restriktioner i flera delstater i USA.

Rättegång mot våldsvänsteraktivist skjuts upp – för andra gången

 Som Nya Tider tidigare rapporterat om (NyT v50-51/2021) står vänsterextremisten Erik Linus Soinjoki Wallin åtalad för att ha misshandlat två personer som deltog i Tusenmannamarschen. I december, då rättegången skulle äga rum, beslutade tingsrätten plötsligt att skjuta upp den eftersom ett vittne var rädd för att ”hamna i bråk” på grund av att ”högerextrema” kan tänkas närvara som åhörare. Inför andra försöket, den 21 april, meddelade plötsligt vänsterextremisten att han var sjuk. Domaren Klas Lohmander beslutade då omedelbart att skjuta upp rättegången på obestämd tid. Lohmander begärde inte ens in något läkarintyg från Wallin, i strid med Domstolsverkets regler som säger: ”Läkarintyg krävs alltid”.

Ny kampanj för svenskvänliga val i vardagen

 De etniska svenskarnas intresseförening Det fria Sverige (DFS) lanserade under Valborgshelgen en kampanj i form av en e-bok samt fysiskt kampanjmaterial med namnet ”Val varje dag”. Kampanjens syfte är att få alla svenskar att, i det stora och det lilla, göra svenskvänliga val som gör vardagen bättre, både för en själv och för svenskarna som folk. Magnus Söderman, styrelseledamot i föreningen DFS säger till Nya Tider att kampanjen är viktig eftersom det är valen vi gör i vardagen som verkligen gör avtryck, snarare än att gå till valurnan och rösta vart fjärde år, även om han anser att medvetna svenskar absolut ska rösta nationalistiskt vid höstens val.

Nya uppgifter – Sverige kan bli Natomedlem på bara två veckor

 Enligt nya uppgifter som den norska tidningen Verdens Gang publicerat kan Sveriges och Finlands ansökan till Nato, vilken blir allt mer trolig, komma att ske på en rekordtid på bara två veckor. Till tidningen bekräftar Statsminister Jonas Gahr Støre att ansökan kommer att hanteras med kortast möjliga ledtid.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.