eNyT v. 20/2023

Frankrike förbjuder protester under filmfestivalen i Cannes

 Franska myndigheter har förbjudit alla protester längs strandvägen La Croisette och dess omgivningar under filmfestivalen i Cannes som pågår från 16 till 27 maj. Det finns en ökad spänning kring evenemanget i år på grund av ilskan över president Emmanuel Macrons kontroversiella pensionsreformer.

Den första Crispr-modifierade salladen är här

 Ett amerikanskt startup-bolag har använt genmodifieringsverktyget Crispr för att göra sareptasenap mer aptitretande för konsumenterna. Nästa projekt för företaget är frukter. Men kommer någon att vilja ha dessa produkter?

Stig Dagerman och Tyskland

 Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Sugen på att äta i rymden?

 Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

En vinst för Evan Rachel Wood

 Fallet Brian Warner (Marilyn Manson) vs Evan Rachel Wood et al. har tagit en ny vändning. Den 9 maj ägde förhöret rörande Evan Rachel Woods anti-SLAPP motion rum. Detta förhör skulle ha ägt rum den 11 april, men sköts upp. Förhöret resulterade visserligen i en vinst för Wood, men fallet mot henne och hennes före detta flickvän, Ilma Gore, är inte över och ett preliminärt rättegångsdatum har blivit satt.

”Nazistisk massmördare” i massmedia väcker frågor

 Efter att många konservativa och även miljardären Elon Musk ifrågasatt narrativet som förts fram kring massmördaren som sköt ihjäl åtta personer i ett köpcenter i Texas i början av veckan har ledande vänstermedier slagit bakut och anklagar kritiker för att sprida desinformation.

Swebbtv lanserar ekologiskt lådvin

 Den alternativa mediekanalen Swebbtv kommer inom kort att lansera ett ekologiskt lådvin som kommer att ingå i Systembolagets beställningssortiment från och med den 10 maj. Kanalens VD, Mikael Willgert, säger i en kommentar på den egna hemsidan att han hoppas att efterfrågan ska bli så stor så att vinet kan komma att ingå i det ordinarie sortimentet. Att Swebbtv börjar sälja vin under eget namn uppskattas dock inte av Expo som avkrävde Systembolaget en förklaring.

Lokal topp inom Centerpartiet stäms för förtal – kallade oppositionell journalist för ”nazist”

 Anton Sauer, gruppledare för Centerpartiet i Malmö samt ledamot av kommunstyrelsen, stäms nu av journalisten, tillika opinionsbildaren, Ingrid Carlqvist för förtal. Bakgrunden är en tweet från 2018 där han kallar Carlqvist för ”nazist”. Det är Förtalsombudsmannen med Christian Peterson i spetsen som nu försöker få Sauer fälld. När Nya Tider når Sauer för en kommentar säger han att han tycker det är ”långsökt” att anse att det kan vara som att kallas för brottsling då man offentligt blir kallad för exempelvis ”nazist”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.