eNyT v. 22/2023

QatarGate: Eva Kaili tillbaka i Europaparlamentet

 Eva Kaili är tillbaka i Europaparlamentet. Några månader efter att ha åtalats och fängslats för sin inblandning i korruptionsskandalen ”QatarGate” tilläts den grekiska parlamentsledamoten, som fråntogs sin position som vice talman i parlamentet i december 2022, av det belgiska rättsväsendet att befrias från sin elektroniska fotboja och släpptes från husarresten. Hennes advokat har meddelat att hon tänker återvända till parlamentet för att utföra sina arbetsuppgifter i väntan på rättegången, i slutet av vilken ”hon tror att hon kommer att frikännas”, sade han.

Pedro Sánchez utlyser nyval den 23 juli

 Spanien, som har haft Europas mest radikala vänsterkoalitionsregering de senaste åren, är nu nästa europeiska land som svänger åt höger.

Macron återinför ”förebyggande censur” i Frankrike efter mer än 140 år

 Den 9 maj beordrade Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin prefekterna i hela Frankrike att förbjuda alla evenemang och protester som organiseras av ”extremhögern eller ultrahögern”. Bara i Paris förbjöd polisprefekturen sex sådana evenemang häromveckan, inklusive ett symposium organiserat av Iliade-institutet

Erdoğan återvald i Turkiet

 Recep Tayyip Erdoğan har säkrat sin femte mandatperiod som Turkiets president, efter att ha besegrat rivalen Kemal Kilicdaroglu i valet. Den historiska segern gör att 69-åringen kan stärka sitt grepp om landet. Valresultatet kommer också att få internationella konsekvenser i Nato, Ryssland och väst.

SVT ska visa Sveriges historia – med afrikaner

 Historien om Sverige är SVT:s största historiesatsning någonsin och har tagit tre år att producera. Men precis som tidigare program som SVT skapat använder man sig av afrikaner för att skildra de första invånarna.

Kvantmekanik hjälper fysiker att utvinna energi ur ”ingenting”

 En gammal teori verkar ha gett nytt liv till begreppet energiteleportering, ett koncept som flyttar energi från en plats till en annan. Begreppet kan låta som science fiction, men forskare har nu visat att det är möjligt att ”generera” energi ur vacuum.

Bilderberggruppen, ett ”mini-Davos”, för ”världens härskare”

 Bilderbergtoppmötet hölls mellan den 18 och 20 maj 2023 i Lissabon i Portugal. Som varje år samlar denna exklusiva och slutna klubb de mest inflytelserika politiska, ekonomiska, mediala, intellektuella eller kulturella personligheterna i världen, från USA och Europa, för att diskutera de viktigaste ämnena i världen. Som vanligt kommer denna konferens, lika ”informell” som den är hemlig, inte att avslöja något som sades mellan de 130 till 140 handplockade deltagarna, varken i en resolution eller i en kommuniké. Vilka är de personer som bjudits in till detta toppmöte? Vilka är medlemmarna i Bilderberggruppen och hur fungerar den? Varför hålls plats, datum och deltagare för varje årsmöte hemliga till sista minuten?

Swebbtv:s vin slutsålt på knappt ett dygn

 Det ekologiska rödvin som Swebbtv lanserade i början av maj och som retade gallfeber på Expo och andra systemmedier kunde den 22 maj börja beställas av svenska konsumenter på Systembolaget. Efterfrågan var dock så stor att lagret bara räckte knappt ett dygn. Swebbtv:s VD Mikael Willgert ber på den egna kanalens hemsida konsumenterna att hålla ut en kort tid, men konstaterar också att detta vin visar att det Swebbtv sysslar med nu utgör en folkrörelse för yttrandefrihet.

Muslimer planerade att spränga fullsatt svensk kyrka

 Två syriska ”flyktingar” har gripits i Tyskland efter att de planerade att begå ett terrordåd på svensk mark riktat mot kristna svenskar – som hämnd för att Sverige tillåter kritik av islam.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.