eNyT v. 29/2017

Macron firar ”Le grand succès” på Frankrikes nationaldag

 Den 14 juli är traditionellt en dag av pompa och ståt när Frankrike firar Bastiljdagen. Årets firande blev inte bara en uppvisning av Frankrikes militära traditioner, utan även en politisk och diplomatisk succé för Emmanuel Macron, Frankrikes nyvalde president.

UD:s Peter Weiderud avbröt handgripligen filmad intervju

 Chefen för Svenska institutet i Alexandria, Peter Weiderud, avbröt en intervju där SD-politikern Bertil Malmberg ställde kritiska frågor till den salafistiske shejken Mohammad Abou Zaid. Den UD-underställde socialdemokratiske ämbetsmannen ska avsiktligt ha slagit till frilansjournalisten Jan Sjunnessons mobiltelefon, med vilken denne livesände samtalet. Nu anmäls Weiderud för brott mot medborgerliga rättigheter.

Forskare vid Karolinska institutet: ”Kriminalitet sitter i generna”

 Bostadsmiljö och socioekonomiska faktorer spelar väldigt liten eller ingen roll alls som förklaring till varför en del människor blir kriminella. En viktigare förklaring är snarare det genetiska arvet, det hävdar en forskare vid Karolinska institutet efter en omfattande studie av syskon och kusiner runtom i landet. Samtidigt förnekas resultaten av medier och vänstervridna forskare.

Livstids fängelse för ”hedersmord”

 Gävle tingsrätt dömde den 14 juli sex personer för det uppmärksammade mordet i Gävle då den 23-årige afghanen Ramin Sherza fördes bort och ströps till döds med hjälp av en snara. Fem av de sex inblandade dömdes till livstids fängelse medan den sjätte personen, som var under 21 år när brottet begicks, dömdes till fängelse i 14 år. Bland de livstidsdömda finns afghanens ex-flickvän.

Brobygge rasade i Ludvika

 Ett stort broras inträffade under torsdagseftermiddagen i centrala Ludvika efter att ett fundamentrör ska ha givit vika vid ett brobygge. Tolv personer skadades i olyckan, varav sex personer allvarligt. Järnvägsspåret som gick under bron var öppet för trafik när broraset inträffade och strax innan ska ett tåg ha passerat förbi platsen.

Kristna somalier lever under hot i Sverige

 Många somalier i Sverige som har konverterat från islam till kristendomen hängs ut och hotas via filmer som läggs ut på sociala medier. I vissa fall har hoten blivit verklighet och misshandel och trakasserier har blivit vardagsmat i den somaliska minoriteten. Samtidigt anser både inblandade somaliska kristna och svenska missionärer att det inte är någon idé att anmäla – något som också bekräftas av Polisen: ”Det finns inga resurser”.

Biskop: ”Löfven bestämmer inte över vilka jag viger till präster”

 Statsminister Stefan Löfven har sagt att alla präster i Svenska kyrkan måste viga homosexuella par, något som tycks bli en viktig valfråga i höstens kyrkoval. I nuläget ser det dock svårt ut att få majoritet för ett sådant vigseltvång. Nu markerar Svenska kyrkans biskopar mot statsministerns krav.

3000 tyska krigsoffer begravdes i gamla Ostpreussen

 Närmare 3000 tyska soldater, kvinnor och barn, som dog under strider mellan den tyska armén och sovjetiska styrkor vintern 1945, har återfunnits och begravts i samband med en minnesceremoni i gamla Ostpreussen under lördagen. Med vid den ekumeniska begravningsgudstjänsten medverkade förutom representanter från det officiella Tyskland och Polen också representanter från den tyska minoriteten och fördrivna ostpreussare.

Polis i Hamburg anklagas för “våld”

 I en ironisk vändning har vissa medlemmar av det så kallade "svarta blocket" nu anmält tyska poliser, för att dessa ska ha varit våldsamma under de laglösa händelserna.

Ukrainsk inblandning i det amerikanska valet

 Det ser ut som att den enda presidentkandidat som gynnades av ett tidigare kommunistiskt land var Hillary Clinton. Politico rapporterade att "ukrainska regeringstjänstemän försökte hjälpa Hillary Clinton och underminera Trump genom att ifrågasätta hans lämplighet offentligt".

Nederländernas folkomröstning om Ukraina nonchalerad

 Det nederländska folket, som röstade övervägande "nej" i en folkomröstning om att välkomna Ukraina, upptäckte i juni att ratificeringen av Ukrainas associationsavtal med EU i det nederländska parlamentet skulle genomföras.

Amerikansk delstat ska avkriminalisera tunga droger

 I Oregon röstades två lagförslag igenom som avkriminaliserar åtminstone sex tyngre droger, inklusive kokain, heroin, metamfetamin och ecstasy, eftersom ett bevarande av kriminaliseringen skulle innebära "institutionell rasism".

Medborgerlig Samling – ett nytt högeralternativ

 Bland alla småpartier med mer eller mindre märkliga uppfattningar som deltar i Politikerveckan finns det ett som sticker ut i mängden. Medborgerlig Samling vill vara som ett borgerligt parti var förr i tiden.

SD i Almedalen

 Nya Tiders reporter Per Björklund var på plats i Almedalen och fotograferade bland annat Sverigedemokraternas dag.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.