eNyT v. 32/2022

Prideparaden 2022 – inga muslimer syntes till

 Årets Prideparad lockade många deltagare och åskådare. Nya Tider besökte evenemanget för att dokumentera och reflektera. ”Mångfald” är ett ord som arrangörerna använder ofta. NyT såg väldigt lite ”mångfald” bland deltagare och åskådare, definitivt inte den 20-procentiga andel som skulle motsvara Sveriges demografi 2022.

Polen tillkännager massiv upprustning

 Polen, som redan är en tung spelare i Nato, vill bli den starkaste militärmakten i Europa. Man vill förstärka försvaret på låglandsslätterna öster om Warszawa, det ”traditionella” området för stora konflikter med Ryssland.

Sydkoreas första månuppdrag är på väg

 Danuri, officiellt känd som Korea Pathfinder Lunar Orbiter, kommer att kretsa runt månen i ett års tid, rapporterar vetenskapstidskriften Nature.

Regeringen vill stoppa nationalister från lagliga vapen, militärtjänst och att bli poliser

 Regeringen tänker låta Säpo övervaka nationalisters och invandringskritikers sociala medier, se över lagstiftningen så att man kan införa ett åsiktsregister och ta ifrån laglydiga människor deras jakt- och sportvapen samt förhindra dem från att göra lumpen eller bli poliser om de är så kallade ”högerextremister” sade Morgan Johansson (S). Dagen innan kallade han återigen Sverigedemokraterna för ”högerextremister” vilket skapar frågetecken kring vilka grupper regeringen vill ta rättigheter ifrån.

Partiet Nyans presenterar sin valfilm

 Medan de etablerade partierna käbblar om sina rötter, värderingar, åsikter och framtidsvisioner visar partiet Nyans sin första valfilm. Det är viktigt att uppmärksamma denna produktion, ty man får mycket mer information än den till synes behagliga filmen som man visar för den godtrogne.

Märkesman ur tiden

 På sin 103-årsdag den 26 juli gick den brittiske miljöforskaren James Lovelock ur tiden. Han såg jorden som en enhet med biologiskt liv i balans med land, hav och atmosfär. Denna syn döptes efter den grekiska gudinnan Gaia, som för nutida svenskar kan kallas Moder Jord.

Viktor Orbán talar vid Conservative Political Action Conference (CPAC) i Dallas, Texas, den 4 augusti 2022. Texten bakom Orbán betyder ”Vaken, inte woke”, vilket anspelar på att begreppet ”woke”, som idag har innebörden svartas kamp för sina intressen, kommer från svartas felaktiga användning av det engelska ordet ”woke”, som betyder ”vaknade”, där det på afroamerikansk engelska kommit att betyda alltifrån ”vaken” till ”vaknade”. Foto: MTI

Orbán på CPAC: ”Mindre drag queens, mer Chuck Norris”

 Ungerns premiäminister Viktor Orbán fick stående applåder för sitt gästtal vid den årliga kongressen för Conservative Political Action Conference (CPAC) i Dallas, Texas. Hans tal som lyfte fram frihet, familj och hemland, mottogs väl.

Europeiska energiproblem på grund av Ukrainakriget

 Numera är det är ingen hemlighet att Ukrainakriget är kännbart inte bara för det hårt prövade ukrainska folket utan även för många européer och värre lär det bli till hösten och vintern. Såväl Europeiska unionen som enstaka medlemsländer arbetar med olika egna lösningar gällande energiförsörjningen inom industrin och övriga delar av samhället.

Valupptakt för AfS skapar panik hos homolobbyn och vänsteraktivister

 Den 6 augusti håller det nationalistiska och massinvandringskritiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) sin valupptakt i Rålambshovsparken i centrala Stockholm. Samtidigt håller homolobbyn sin Prideparad alldeles i närheten. Att AfS håller valupptakt strax intill där HBTQ-aktivisterna paraderar förbi har väckt ont blod hos både RFSL, Miljöpartiet samt Feministiskt initiativ.

Lisa Holms mördare dödades av fånge – knivhöggs i halsen

 Efter att han mördat den 17-åriga Lisa Holm 2015 och dömts till livstid begärde Nerijus Bilevicius, 42, att få avtjäna resten av sitt straff i sitt hemland Litauen. Nu har mördaren själv blivit mördad – av en av sina medfångar som knivhögg honom i halsen med en egentillverkad kniv.

Sydafrika: 82 misstänkta gripna efter en massvåldtäkt

 Dussintals svarta män låg i bakhåll för ett filmteam vid en övergiven gruva nära Johannesburg på fredagen. De våldtog åtta modeller mellan 19 och 35 år. När de flydde sköt polisen ihjäl två misstänkta och 82 andra personer greps.

Kvinnlig nationalsocialistisk veteran åtalad för hets mot folkgrupp

 Vera Oredsson, 94, född i Tyskland och med ett långt förflutet inom den nationalsocialistiska rörelsen bakom sig har nyligen åtalats för åsiktsbrottet hets mot folkgrupp av kammaråklagare Johan Knies vid Falu tingsrätt. Kommentarerna riktade sig dels mot att homolobbyn försöker påverka barn genom att förmå föräldrar att ta med dem till pridedemonstrationer samt mot islamiseringen i Sverige. I en telefonintervju med Nya Tider säger Vera Oredsson att det känns som om åklagaren har velat samla ihop så många kommentarer som möjligt för att kunna få henne fälld, men att åtalet inte bekommer henne alls rent psykiskt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.