eNyT v. 33/2022

Rysslands krig i Ukraina får återverkningar i rymden

 Den ryska rymdstyrelsen Roscosmos kommer sannolikt att fortsätta sina åtaganden på den internationella rymdstationen ISS i minst några år till, men sedan är det oklart vad som kommer att hända.

Oljekraftverket bränner 70 000 liter olja i timmen

 Till följd av de vansinnigt höga elpriserna har företaget Uniper valt att köra sitt oljekraftverk i Karlshamn, egentligen menat som reservkraft under vinterhalvåret, för att kunna sälja el till den europeiska marknaden. Det gör att man bränner 70 000 liter olja i timmen – motsvarande 9 600 dieselbilars förbrukning vid körning på motorväg. Medan elpriserna i södra Sverige och Europa går upp runt 5,70 kronor per kilowattimma under morgondagen ligger de på 5 öre för norra Sverige.

Franska armén lämnar Mali efter mer än nio års intervention

 Mer än nio år efter att ha välkomnats i Mali som ”frälsare” från jihadistgrupper slutförde den franska militären på måndagen sitt tillbakadragande från landet, i ett klimat av växande fientlighet från lokalbefolkningen och fransk bitterhet mot den militärjunta vid makten som har vänt sig till Ryssland i stället.

Notan efter muslimernas upplopp – 43 miljoner kronor bara i polisinsatser

 Den totala notan för polisinsatser ämnade att stävja muslimskt våld och upplopp i samband med att den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan hållit valmöten har passerat 43 miljoner kronor enligt Ekot. Men det statliga mediebolaget nämner inte med ett enda ord att det var muslimernas våld och upplopp som kostade samhället pengar – inte Paludans valmöten.

Vänsterextremister bortjagade ur Rålambshovsparken

 Tidigt på morgonen lördagen den 6 augusti befann sig fyra kvinnliga vänsterextremister i Rålambshovsparken för att sätta upp hatpropaganda riktad mot Alternativ för Sverige (AfS) som skulle hålla valupptakt samma dag. De som jagade iväg de maskerade vänsterextremisterna var medlemmar ur Nordiska Motståndsrörelsens Stockholmsnäste. Då NMR-aktivisterna jagade bort de unga vänsterkvinnorna tappade en av dem sin plånbok med ID-handlingar, varpå hon snart kunde identifieras som en dotter till en kommunpolitiskt aktiv vänsterpartist.

AfS-kandidat fick bil och släp förstörda av vänsterextremister

 Yvonne Lindholm från Haninge söder om Stockholm, riksdagskandidat och en av medgrundarna till det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS), fick natten mot den 6 augusti sin bil och tillhörande släp förstörda av maskerade vänsterextremister. Hon säger till Nya Tider att det hela är ett politiskt attentat, allt för att sabotera inför partiets valmöte i Rålambshovsparken dagen efter.

Författaren Salman Rushdie, 75, fördes till sjukhus svårt skadad och ligger nu i respirator. Foto: Twitter

Salman Rushdie knivhuggen

 Författaren Salman Rushdie, känd för att ha skrivit den islamkritiska boken Satansverserna, var nära att förlora sitt liv i en knivattack i USA den 12 augusti. I samband med att han skulle delta i en litterär panel rusade en muslim upp på scenen och högg författaren upprepade gånger med kniv.

Dyraste elen i Sverige – någonsin

 Med smått ofattbara 4,47 kronor per kilowattimme passerar elpriset i södra Sverige de högsta noteringarna från i vintras – men det är bara början. Till vinter kan priserna fördubblas eller bli ännu högre. För allt fler svenska hushåll kan begreppet ”energifattigdom” komma att bli en dyster verklighet.

Sju miljoner doser av nya Covid-vaccin till Sverige

 Läkemedelsföretagen lovar att de nya varianterna av deras storsäljande mRNA-vaccin ska ”skydda mot alla nuvarande varianter av omikron”. Sverige väljer att köpa in sju miljoner doser redan i slutet av sommaren och inleda nya massvaccineringskampanjer som experter tror kommer bli återkommande varje år.

Exempel på lyckad återvandring lyfts i GP

 EU satsar stort på återvandring. Med kanske upp till fem miljoner illegala invandrare som driver runt i Europa har insikten om behovet av snabb återvandring till arabvärlden och Afrika infunnit sig i maktens korridorer. Även systemmedia hakar på.

Danmark skakar på huvudet åt planerade coronarestriktioner i Tyskland

 Inför hösten och vintern planerar den tyska regeringen att återigen införa strängare coronarestriktioner. Framförallt handlar det om att införa ett utökat masktvång i det offentliga rummet, kanske även på restauranger. Detta stöter nu på förundran och huvudskakningar bland hälsoansvariga i Danmark, rapporterar den tyska tidningen Junge Freiheit.

Tysk AfD-politiker till Nya Tider: ”Jag tror Alternativ för Sverige har god potential för framtiden”

 Stefan Korte, aktiv i det nationalistiska partiet Alternative für Deutschland (AfD) i delstaten Brandenburg, deltog som gästande talare vid AfS:s valupptakt den 6 augusti. I sitt tal, men även i en intervju för Nya Tider, uppmanade han alla medvetna nationalister att stå upp för sina rättigheter mot globalisterna, men han tog även upp den katastrofala politiska situationen i dagens Tyskland. Sist men inte minst menar han att det svenska systerpartiet Alternativ för Sverige har god potential i framtidens svenska politik.

Etiopiern som försökte mörda nioårig flicka är över 15 år

 Den tonåriga etiopiern som utsatte en nioårig svensk flicka för en grov våldtäkt och försökte mörda henne påstods vara 13 år gammal. Polis och åklagare fattade snabbt misstankar om att han var äldre – och nu har en utredning slagit fast att han i själva verket är straffmyndig meddelar Åklagarmyndigheten.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.