eNyT v. 37/2022

Nya bakslag för NASA och Artemis 1

 Vid det här laget borde en obemannad astronautkapsel redan ha gått i bana runt månen. Men i stället står NASAs nya stora raket kvar på uppskjutningsrampen efter två avbrutna försök att skicka ut den i rymden. Läckor i bränsleledningarna som matar flytande väte till raketen, kallad Space Launch System (SLS), bidrog till att hindra den från att skjutas upp den 29 augusti och 3 september, och tekniker försöker nu åtgärda problemet.

Amerikansk polis har nu ett billigt massövervakningsverktyg

 Enligt en rapport av Electronic Frontier Foundation (EFF) och Associated Press använder statliga och lokala polisavdelningar i USA ett verktyg som gör det möjligt för dem att spåra och lokalisera telefoner utan att behöva beslut från en domstol eller åklagare.

Kriget mellan guvernörerna och borgmästarna

 I USA har republikanska guvernörer i delstater vid gränsen mot Mexiko tröttnat på invandringskaoset som Bidenadministrationen skapat och har helt enkelt börjat bussa migranterna till delstater och städer där de demokratiska makthavarna säger sig välkomna alla. Men tydligen börjar det nu bli lite för mycket av det goda även för de ”goda” demokraterna som nu kräver att Texas och Arizona ska sluta bussa sina illegala migranter till New York och Washington DC.

Valrörelsen 2022 – slutrapport

 Nu har valdagen passerat och snart har vi ett slutgiltigt valresultat. Vi avslutar nu vår bevakning av valrörelsen i Stockholm. I vår sista rapport har vi bland annat fokus på Sverigedemokraternas valfinal på Riddarholmen i Stockholm och ett nedslag på Centralen där det var kaos på valdagen med långa köer av väljare som väntat till sista stund med att rösta.

Krig eller fred i Transnistriens framtid?

 Kriget närmar sig Transnistrien varje dag, men regionen – en självutnämnd republik med ryskt stöd – är fortfarande lugn och livet fortsätter som vanligt. Flera hot lurar dock vid horisonten. Är Transnistrien det första land som kriget kommer att spilla över till? Vi besökte denna nästan bortglömda del av Östeuropa där det sovjetiska arvet fortfarande är synligt och närvarande.

Jimmie Åkesson var upprymd på valnatten. Stillbild: SVT

Ett rysarval – när kan Sverige ha en regering på plats?

 Valet är genomfört och ett preliminärt resultat är att vänta på onsdagen. Statsvetare räknar inte med någon större skillnad jämfört med valnattens rösträkning. Sverigedemokraterna kommer att vara näst största parti och räknar med att dessutom vara bas i en majoritetsregering om det blir maktskifte. Det är dock troligen att Liberalerna stoppar en sådan regering.

Nedslag i valrörelsen, del 4

 Här kommer vår fjärde rapport från valrörelsen i Stockholms län 2022. Denna gång råkade det bli lite fokus på L-politiker. Vi tackar för alla glada tillrop från våra läsare. Många har efterfrågat bildreportage på hemsidan och vi ser det som en del i vår utveckling mot ett högre presstöd. Alla tidningar behöver tänka nytt, så även Nya Tider. Den sista delen i vår bevakning kommer publiceras efter valdagen den 11 september.

Underkastelse inför kamerorna

 SVT sände den 7 september en debatt där statsministern fick förklara en tidigare formulering som berörde den från Somalia härstammade folkgruppen. Hela den direktsända uppvisningen var hårresande. Regeringschefen i kungariket Sverige tvingades till underkastelse inför kamerorna.

Amerikaner röker nu mer cannabis än tobak

 Amerikaner använder nu mer cannabis än tobak. Detta framgår av en Gallup-undersökning: 16 procent av den allmänna befolkningen konsumerar regelbundet marijuana jämfört med 11 procent för tobak. Och enligt samma undersökning har 50 procent av de tillfrågade invånarna provat det minst en gång.

Värm ditt hem och riskera fängelse eller böter

 I händelse av energibrist är det schweiziska förbundsrådets plan klar: mindre uppvärmning av bostäder med gas. För dem som bryter mot gasförordningen kan påföljderna vara allvarliga, allt från böter till fängelse. Även Italien förbereder drakoniska åtgärder.

Englands drottning Elisabeth har avlidit

 Drottning Elizabeth II, Storbritanniens längst sittande monark, har dött i sitt skotska slott Balmoral, 96 år gammal, efter att ha regerat i 70 år, uppger BBC. Hennes familj, inklusive hennes fyra barn, har under dagen samlats på Balmoral efter att oron växt över hennes hälsa tidigare på torsdagen.

Rånare körde in en hjullastare genom en glasvägg på Kista Galleria och sedan genom korridorerna fram till ett växlingskontor, som man rammade. Det är oklart om man fått med sig något stöldbyte. Foto: Nya Tider

Kista Galleria rammades av rånare igen – nu med hjullastare

 I natt körde rånare in i Kista Galleria igen, denna gång med en hjullastare. Liksom tidigare tog man sig in genom att ramma glasväggen vid Max hamburgerrestaurang. Sedan körde man inne i gallerians korridorer fram till ett växlingskontor, men det är oklart om man lyckades få med sig något av värde.

Storbritannien övervakar befolkningen med ansiktsigenkänning – 2 miljoner nya kameror

 Europas mest övervakade folk kan allt oftare kan titta upp mot lyktstolpar och husväggar och mötas av den kalla blicken från otaliga övervakningskameror. Men över de senaste månaderna har en massiv ökning skett där runt 2 miljoner nya kameror med ansiktsigenkänning från det kinesiska övervakningsföretaget Dahua satts upp i brittiska storstäder. Kritiker varnar nu för att det totala övervakningssamhället, med Kina som mall, närmar sig.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.