eNyT v. 41/2022

Lägsta nivån av självrapporterad utsatthet för brott sedan 2016 – men utbredd otrygghet

 Den självrapporterade utsattheten för brott mot person minskar för tredje året i rad och ligger nu på den lägsta nivån sedan 2016. Detta enligt Nationella trygghetsundersökningen (NTU) 2022 som Brottsförebyggande rådet, Brå, publicerat idag. För nästan alla brottstyper har andelen utsatta legat stabilt eller minskat sedan förra året enligt rapporten. Försäljningsbedrägerier har dock ökat under tidsperioden. Nästan en fjärdedel av befolkningen är dock oroliga för brott, och de brottsbekämpande myndigheterna har måttligt högt förtroende bland allmänheten

Missnöjet med tyska regeringen växer

 Det tyska missnöjet med ”trafikljuskoalitionen” har nått nya höjder sedan de tillträdde i december 2021. 68 procent, mer än två tredjedelar av väljarna, är mindre, eller inte alls, nöjda med SPD:s, De grönas och FDP:s insatser, vilket public service-bolaget ARD:s Deutschlandtrenden har visat. Endast 29 procent uppgav att de var nöjda eller mycket nöjda med trafikljuskoalitionen.

Putins hämnd efter attacken mot Krimbron – mot civila måltavlor

 Tidigt på lördagsmorgonen detonerade en massiv sprängladdning på den strategiskt viktiga Krimbron som kopplar ihop den annekterade Krimhalvön med det ryska fastlandet. Explosionen, som tycks ha kommit från en lastbil, orsakade stora skador på bron. Under måndagen kom Putins hämnd i form av ett regn av närmare 100 kryssningsrobotar mot civila och militära mål i flera av Ukrainas större städer.

Ockupation av Paris stadshus

 Medlemmar av aktivistkollektivet ”La Chapelle Debout!” ockuperade Paris stadshus fredagen den 7 oktober. Målet var att få träffa Paris borgmästare Anne Hidalgo för att kräva bostäder för illegala migranter.

Zlatan på bild tillsammans med Berlusconi – Expressen och vänsterdebattörer ser rött

 Natten mot den 5 oktober publicerade den italienske politikern Silvio Berlusconi ett inlägg på Instagram där han syns i en filmsnutt tillsammans med den världsberömde fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic. Detta får nu tidningen Expressen samt diverse vänsterdebattörer att bokstavligen se rött, detta eftersom vänsterliberalerna anser det opassande att Zlatan poserar tillsammans med den konservative Berlusconi som också har goda vänskapsband med Rysslands president Vladimir Putin.

Dessa är presidentkandidaterna i Österrike

 Efter att Italien förärats med en högerradikal kvinna som statsminister klagade världen över att ingen kvinna kandiderade som österrikisk president. Fler kandidater än någonsin innan och en handfull högerkandidater kandiderade mot presidenten Alexander van der Bellen. Här är presidentkandidaterna till valet idag, den 9 oktober.

15-årig afrikan åtalad för mordförsök och grov våldtäkt mot 10-årig flicka i Skellefteå

 Etiopiern Abushi Shamse Kamal åtalades den 1 oktober av Skellefteå tingsrätt, misstänkt för att i juli detta år ha överfallit och genomfört en grov våldtäkt på en försvarslös 10-årig flicka. Kammaråklagare Andreas Nyberg väljer att åtala 15-åringen för mordförsök samt grov våldtäkt. Något krav på utvisning kommer han dock inte yrka på vid kommande rättegångsförhandling.

Kristen kvinna greps av polis misstänkt för ”transfobiska” kommentarer

 En kristen kvinna, Caroline Farrow, prästfru och fembarnsmamma, har varit utsatt för långa polisutredningar i Storbritannien och trakasserier på nätet efter att hon påstås ha skrivit inlägg som polisen menar har ”skadligt innehåll” och som ”trakasserat” andra användare. Detta eftersom hon kritiserar transrörelsens mål och metoder och kallat en biologisk man för man.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.