eNyT v. 45/2022

Om iranska ministrar och partiledare

 Den nya regeringen har utnämnt två statsråd med iransk bakgrund till för landet viktiga poster. Det gäller miljö- och klimatfrågor samt en för kungariket Sverige så viktig post som kulturminister. Dessa två kvinnor har alltså iransk bakgrund och en mindre genomlyst akademisk historia. Dessutom sitter en representant (partiledaren) för Vänsterpartiet, det vill säga kommunisterna, även hon med iranska rötter, i den svenska riksdagen.

Frankrikes partier under ekonomiskt och socialt tryck

 Den 5 november samlades ledningen och partimedlemmar för Rassemblement National (RN) i Paris för att klargöra partilinjen och välja en ny ledning. Frankrike befinner sig i en komplicerad politisk och ekonomisk situation med återkommande protester och strejker från framför allt ”classe populaire”, det vill säga vanliga fransmän. Under de senaste månaderna har det inträffat händelser som på olika sätt påverkat såväl den franska regeringen som oppositionspartierna.

Regeringens budget – inga större reformer

 Den nya M-ledda och av SD understödda högerregeringen gick till val på att införa omfattande förändringar i Sveriges ekonomi – men i regeringens budgetförslag syntes inga större reformer. Snarare var det en återhållsam budget som presenterades.

Finska polisen misstänker att vapen som skickats till Ukraina kan ha hamnat i kriminella händer

 Christer Ahlgren, överintendent för Finlands nationella utredningstjänst (NBI), vågade bryta tabut gällande vapenleveranserna till Ukraina. I en intervju med det finska public service, YLE, den 30 oktober sade han att vapen som Finland levererat till Ukraina under den första veckan efter den ryska interventionen smugglades tillbaka till Finland: ”Det kan vara så att vapnen som skickades till Ukraina återvände till Finland och hamnade i kriminella kretsar, bland annat i händerna på gäng som är kända för organiserad brottslighet.” ”Rutter har upprättats mellan Ukraina och Finland för vapensmuggling.”

Japanerna vägrar acceptera digitala ID-kort, tyskarna Google Street View

 Trots att Japan är en pionjär inom konsumentelektronik, ett land som alltid har varit i framkanten av den tekniska utvecklingen, är landets medborgare ovilliga att implementera ett digitalt identitetskort. För att tvinga sina medborgare att omfamna digitaliseringen har regeringen nu ökat sina ansträngningar och gått så långt som att hota japanerna med att förlora sin offentliga sjukförsäkring. Samtidigt fortsätter Tyskland och Österrike att vägra Street View av integritetsskäl.

Tre globalistmöten i New York i september – censur av internet högt på agendan

 World Economic Forum, FN:s generalförsamling och Clinton Global Initiative höll alla möten i New York i september. De överstatliga organisationerna diskuterade hur de avsåg att lösa den påstådda klimatkrisen, omstarten efter den påstådda pandemin, problemet med så kallad desinformation och den svåra ekonomiska krisen med roten i västs sanktioner mot Ryssland. Slående för samtliga konferenser var deltagarnas folkförakt, men också att de alla strävade bort från folkligt inflytande och gick mot ökat förmynderi på global nivå.

Svart världsartist påstås vara som Hitler – bojkottas av globala koncerner och banker

 Den frispråkige amerikanske rapparen och klädmärkesägaren Ye, förut känd som Kanye West, har blivit bojkottad av multinationella koncerner och banker enligt censurmetoden ”cancel culture”. Det som anses ha varit droppen är hans uttalanden om att judar har oproportionerligt stort inflytande. Förutom att försöka ruinera honom, vill många aktörer nu också göra gällande att han är sinnessjuk – eller helt enkelt likna honom vid Adolf Hitler. Ye själv, som efter utspelen blockerats av stora sociala medier, har meddelat att han köper den konservativa plattformen Parler i ett försvar för ”konservativa åsikter”.

Hemköp behåller hijabkock, trots konkurrents beslut

 Trots protesterna mot slöjtvång i Iran och att hemleveranskedjan Mathem därför valt att avbryta ett reklamsamarbete där en hijabbärande kvinna agerar skyltfönster för företaget, kan Nya Tider nu avslöja att butikskedjan Hemköp väljer att göra precis tvärtom. Man fortsätter sitt samarbete med den muslimska kändiskocken Zeina Mourtada, som i offentliga sammanhang alltid syns bära hijab.

Den verklige mördaren?

 Folkskolläraren, postmästaren och klockaren Petrus Blomberg anklagades för Östervålamordet och utsattes för hårda förhör av den hänsynslöse åklagaren Carl Fredrik Köhler. Han friades dock i rätten, tack vare sin skicklige försvarsadvokat, Eliel Löfgren. Det hade kunnat vara slutet på vändningarna när det gällde mordet i Östervåla, men i januari 1927 skedde något oväntat.

Vaccin mot Covid-19 stoppas – för farligt

 Folkhälsomyndigheten har beslutat sig för att omedelbart stoppa användandet av Covid-19-vaccinet Nuvaxovid för patienter 30 år och yngre – anledningen är att det är för farligt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT49web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.