eNyT v. 46/2022

Firandet av den 11 november i Frankrike och i Polen

 Första världskriget, även kallat The Great War, det Stora kriget, slutade symboliskt den 11 november 1918, klockan 11. De mänskliga förlusterna, lidandena och förödelsen var enorma, därav en förhoppning att inget liknande skulle inträffa igen. Men krigets slut ledde till nya suveräna stater och en upplösning av kejsardömen och storriken.

Nu är vi 8 miljarder människor – men allt färre är vita

 Idag har mänskligheten nått en milstolpe och passerar enligt FN:s beräkningar för första gången 8 miljarder människor på jorden. Ökningen representerar dock en fortsatt förskjutning där vita människor blir en allt mindre minoritet på världsplan – och på sikt i sina egna hemländer.

Italiens president försöker lugna Macron i migrantkrisen

 Italiens president Sergio Mattarella har ringt Frankrikes president Emmanuel Macron för att försöka dämpa spänningarna mellan de två länderna gällande illegala migranter. Samtidigt har Frankrike och Storbritannien träffat ett avtal gällande de illegala migranter som sedan år tillbaka korsar den Engelska kanalen från området runt Calais.

Australisk bank spårar kundernas koldioxidavtryck

 Gröna banker kan bli nästa steg i ”klimatdiktaturen”. Commonwealth Bank, en stor australisk bank även känd som CBA, har börjat samarbeta med CoGo, ett nystartat företag som specialiserat sig på ”koldioxidhanteringslösningar” för att lansera en ny funktion som ska övervaka kundernas koldioxidavtryck genom deras transaktioner.

SD-kritisk vänsterprofil döms för förtal – får betala 5 000 kronor i skadestånd

 Den ökände SD-kritikern tillika LO-ombudsmannen och poddaren Henrik ”Henko” Johansson dömdes den 9 november av Falu tingsrätt för förtal, då han i ett Twitter-inlägg förra hösten utpekade en man som mördare. Henko Johansson ansåg sig ha rätt att utpeka nämnda person som mördare, eftersom de var politiska meningsmotståndare samt att den utpekade mannen 1994 hade dömts för dråp. Tingsrätten köpte dock inte Johanssons resonemang, och denne ska nu betala 5 000 kronor i skadestånd till mannen.

Österrikes regering skärper reglerna för återvandring efter kravaller

 Kvällen den 31 oktober mot natten den 1 november pågick omfattande invandrarupplopp i den österrikiska staden Linz. Efter kravallerna sade den österrikiske inrikesministern Gerhard Karner att regeringen nu kommer att öka återvandringen avsevärt. Bland de grupper som pekas ut nämns särskilt afghaner och syrier.

Konspirationsteoretikern David Icke förbjuds besöka EU under två år

 David Icke, en av världens mest kända konspirationsteoretiker, nekas besöka flera EU-länder efter att nederländska myndigheter fått reda på att han planerade att bevista en regimkritisk demonstration i landet. Inreseförbudet gäller för två år framåt. Bannlysningen, som beskriver honom som en nationell säkerhetsrisk i Nederländerna, grundar sig bland annat på att han tror på en elit av rymdödlor, desinformerat om Covid-19 och uttryckt åsikter som stämplats som antisemitiska.

”Flyktingar välkomna – men bara från väst!”

 Ännu ett kontroversiellt uttalande från Viktor Orbán: Ungerns premiärminister har nu uttryckt oro över utvecklingen i Tyskland i en intervju med den tyskspråkiga tidningen Budapester Zeitung – och i detta sammanhang uttryckligen uppmanat tyska medborgare att emigrera till Ungern.

Iranska bröder spionerade på Sverige

 Två iranskfödda bröder står nu åtalade för att ha sålt omfattande mängder hemligstämplad information – av extremt känslig natur – till den ryska underrättelsetjänsten GRU. För Försvarsmakten och Säkerhetspolisen blir det extra pinsamt eftersom bröderna haft flera viktiga positioner i de hemligaste delarna av den svenska säkerhetsapparaten.

S-politikern ökar sitt arvode med 171 000 kronor

 Efter valet har flera kommunpolitiker uppmärksammats för att kraftigt öka sina arvoden. Senast ut är socialdemokraten Ann-Sofie Wågström som sitter som ordförande för kommunfullmäktige i Eskilstuna. Hennes arvode ökade med 66 procent från 21 450 kronor till 35 750 kronor i månaden eller 171 600 kronor mer om året.

Man gruppvåldtagen

 Natten mellan måndag och tisdag kring 02 på morgonen blev en man gruppvåldtagen vid en lekplats nära gästhamnen i Åhus i Skåne enligt polisen.

Meta sparkar 11 000 anställda

 Facebooks ägare Meta, som även äger WhatsApp, Instagram och Oculus VR meddelar att man sparkar 11 000 av sina 87 000 anställda. Fallande intäkter och misslyckade satsningar ligger bakom beslutet, enligt Facebooks grundare och Metas VD Mark Zuckerberg.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.