eNyT v. 49/2017

Leopard 2A5 vid tyska Bundeswehr. Foto: Wikipedia

Tyskland har bara 95 funktionella stridsvagnar

 Det verkar som att Tyskland inte oroar sig särskilt mycket för något förestående krig. Av Tysklands 244 stridsvagnar av typen Leopard 2 är endast 95 stycken insatsklara. Det beror på att 53 stycken håller på att uppgraderas, och sju stycken håller på att testas. Ytterligare 89 är i dåligt skick och väntar på reservdelar.

Lugansks statsöverhuvud avsatt – anklagad för samarbete med Ukraina

 Statsöverhuvudet för den självutropade Folkrepubliken Lugansk (LPR) Igor Plotnitskij har tvingats avgå. Hans arbetsuppgifter har tagits över av säkerhetstjänstens chef Leonid Pasetjnik. Den 21 november rullade pansarfordon in i Lugansk på inrikesministeriets order för att säkra viktiga byggnader och fick hjälp av en enhet som skickats av närliggande Folkrepubliken Donetsk (DPR). De arresterade därefter medarbetare till Igor Plotnitskij, och anklagade dessa för att ha varit agenter för regeringen i Kiev. Nya Tiders utsände var på plats.

”Revolutionens demon” – historiskt korrekt spelfilm

 Uppgifter om att Ryssland förtiger sin revolution är inget annat än vilseledande journalistiskt arbete. De ryska tv-kanalerna Rossija1 och Rossija24 presenterade nyligen intervjuer med ättlingar till den marxistiske revolutionären Pavel Borisovitj Akselrod (1850-1928) och socialdemokraten Anatolij Vasiljevitj Lunatjarskij (1875-1933). Flera ambitiösa dokumentärer går in på djupet i den historiska presentationen av Ryssland som en ekonomiskt expansiv stat och beskriver tsarfamiljens öde. Den mest slående insatsen om revolutionen är filmen ”Revolutionens demon”, som hade premiär under november.

von döbeln teckning av Albert Edelfelt från 1903.

Carl von Döbeln

 Georg Carl von Döbeln var svensk friherre, generallöjtnant och känd krigshjälte som föddes 29 april 1758 i Segerstads socken, Västergötland, och dog 16 februari 1820. Vänner och fiender både räds och beundrar denne handlingens man, lojal till kungen, som ville få saker gjorda.

Mångfald? Foto: Expressen

Vem granskar Expressen?

 Expressen förespråkar mångfald – hur ser det ut på redaktionen? Nya Tider har gått igenom alla 52 skribenter i en utgåva av tidningen.

Tycho Brahe visar kejsar Rudolf II sina astronomiska instrument. Eduard Ender, 1855.

Tycho Brahe i Prag – Astronomen och astrologen Tycho Brahe och hans arbete i Prag

 Kejsar Rudolf II (1552-1612), som var kung av Böhmen i nuvarande Tjeckien, var en hängiven samlare av sällsynta konstföremål och böcker. Både Silverbibeln (Codex Argenteus) och Djävulsbibeln (Codex Gigas) kom att ingå i hans omfattande samlingar. Han var även mycket intresserad av astrologi och det ockulta, vilket var en anledning till att han lät kalla den danske astronomen och astrologen Tycho Brahe (1546-1601) till hovet i Prag.

Fatima Khawari, asylaktivist. Foto: Facebook

Tusentals asylsökande män som ljugit om sin ålder får stanna ändå – inte ”tillräckligt bra”

 Flera tusen män som sökt asyl i Sverige genom att påstå att de är flyktingbarn, skulle ha avvisats när det avslöjades att de vare sig var flyktingar eller barn. Men det nya förslaget från regeringen ger dem ändå rätt att stanna. ”Inte tillräckligt bra”, säger Fatima Khawari, talesperson för afghanerna och organisationen Ung i Sverige, som är starkt engagerad för att få så många av sina landsmän som möjligt att bosätta sig i Europa.

Brittiska ledare hysteriska efter att Trump retweetar Britain First

 Storbritanniens premiärminister Theresa May har fördömt den amerikanske presidenten Donald Trumps länkar, som spreds till hans 43,6 miljoner följare på Twitter, till tre islamkritiska videor ursprungligen publicerade av partiet Britain Firsts vice partiledare. Mays officielle talesperson kallade Trumps agerande ”fel” och Twitter fylldes med brittisk ilska.

Martin Strids (infälld) uttalande blev en världsnyhet. Stillbild: RT, SVT

Nervositet och felsägning bakom ”inte 100 procent människor”

 Sverigedemokraterna och deras representant från Borlänge, Martin Strid, har fått löpa gatlopp för ett yttrande som gjordes i talarstolen under Landsdagarna i Norrköping. Men sanningen är inte riktigt den som spridits i media. Den ovane Strid nästlade in sig i ett resonemang som skulle handla om islam och mänskliga rättigheter, men som kom att innehålla två helt oacceptabla meningar om att muslimer inte är 100 procent människor.

Nordiska Motståndsrörelsen förbjuds i Finland

 Den nationalsocialistiska organisationen som finns med avdelningar i alla nordiska länder har förbjudits i Finland efter ett beslut i Birkalands tingsrätt. Beslutet kommer dock att överklagas.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.