eNyT v. 50/2022

Omval i Berlin att vänta

 En författningsdomstol i Berlin beslutade den 16 november att omval till representanthuset i Berlin måste hållas. Den regerande borgmästaren i Berlin, socialdemokraten Franziska Giffey, riskerar att få en helt annan majoritet där miljöpartiet eller CDU kan komma att ta över styret. Kaosvalen 2021 genomfördes slarvigt, nu ska rutinerna skärpas avsevärt.

SD stoppade politiskt korrekt luciatåg

 När Bollnäs folkhögskola försökte genomföra ett luciatåg för regionfullmäktige där man bröt mot traditionen av att ha en kvinnlig lucia för att i stället låta en ”icke-binär” ”hen” axla rollen blev det stopp. Regionfullmäktiges ordförande Mattias Eriksson Falk (SD) valde att stoppa det politiskt korrekta spektaklet.

Oljeeldning räddade svensk elförsörjning

 Den svenska energisituationen är så allvarlig att det oljeeldade Karlshamnsverket beordrades rycka in för att säkerställa att det fanns el i Sydsverige natten till tisdag. Nu är Karlshamnsverket satt på högsta beredskap fram tills den 16 december – för att kunna förhindra att elnätet kollapsar.

Misstankar om korruption i Europaparlamentet

 Två parlamentsledamöter, däribland Europaparlamentets vice talman, den grekiska socialisten Eva Kaili, har gripits i fredags i Bryssel. De misstänks, tillsammans med andra vänsterpolitiker, däribland parlamentsassistenten och Eva Kailis partner, Francesco Giorgi, för korruption, som involverar ”ett Gulfland”, närmare bestämt Qatar.

Islamistpartiet splittras efter internkonflikter

 Det islamistiska invandrarpartiet Nyans splittras efter en extrainsatt partikongress i Rinkeby där partiledaren och grundaren Mikail Yüksel lyckades bli återvald som partiledare. Detta skedde efter att Yüksel utmanats av en opposition inom partiet som bland annat anklagat honom för att vara ”Turkiets megafon”. Resultatet av kongressmötet ledde till att flera av medlemmarna lämnade möteslokalen i protest och nu dras planer upp för att grunda ett nytt invandrarparti.

Reichsbürgerrörelsens framväxt i Tyskland: Vilka är de misstänkta kuppmakarna?

 Den tyska polisen slog i onsdags till mot flera personer från de tyska grupperingar som går under samlingsnamnet Reichsbürger, som misstänktes ha planerat en kupp. Generellt betraktas dessa individer som ”virrpannor” som inte erkänner dagens Tyskland som en legitim stat och vill återställa monarkin i landet.

Statsradions mångkulturella julkalender: ”Påminner det inte om berget i Syrien?”

 Förortsromantik, invandrarsvenska och en mångkulturell familjebild är tre ingredienser som är bärande i statsradions julkalender år 2022, Bergvaktarens hemlighet, där 11-åriga Shirin är huvudperson. Magnus Söderman, styrelseledamot i de etniska svenskarnas intresseförening Det fria Sverige säger i en kommentar till Nya Tider att han råder de svenska familjer som verkligen vill ge sina barn en traditionell jul att inte förlita sig till exempelvis etablissemangets barnunderhållning såsom julkalendrarna.

Nationalkonservativa FPÖ största parti i Österrike

 I de senaste opinionsmätningarna är nu det nationalkonservativa FPÖ det största partiet bland österrikarna, rapporterar såväl Europe Elects samt lokala medier. Störst anledning till detta är den nya våg av massinvandring som återigen drabbar landet samt missnöjet med corona- och energipolitiken.

Pedofiler våldtog barn – flicka blev våldtagen över 500 gånger

 Två pedofiler har åtalats för ett mycket stort antal brott mot tre barn, brott som inkluderar framställandet av stora mängder barnpornografiska bilder och filmer, övergrepp och över 500 våldtäkter mot ett av barnen – som man erkänner. Nya Tider kan som första media avslöja identiteten på de två åtalade pedofilerna.

Pfizers VD vägrar fortfarande att höras av EU-parlamentariker

 Enligt en artikel från nyhetssajten Euroactiv från den 5 december har Pfizers VD Albert Bourla för andra gången vägrat att inställa sig inför Europaparlamentets särskilda utskott för Covid-19. Eftersom han vägrar dela uppgifter om kontrakten för inköp av vacciner under epidemin kräver nu parlamentsledamoten Michèle Rivasi sanktioner mot företrädare för Pfizer.

Bayern slopar masktvång i kollektivtrafiken

 Från och med den 10 december slopar den sydtyska delstaten Bayern masktvånget i kollektivtrafiken, skriver tidskriften Junge Freiheit. Nu väntas fler delstater följa efter, men på riksplanet fortsätter den socialdemokratiske hälsoministern Karl Lauterbach att plädera för att masktvånget ska fortsätta att gälla.

SD vill stoppa Nobelstiftelsen från politisk diskriminering

 Med en skrivelse till kommunstyrelsen i Stockholm vill Sverigedemokraterna motverka det man ser som politisk diskriminering i kommunens lokaler när den delvis skattefinansierade Nobelstiftelsen återigen väljer att porta Sverigedemokrater från Nobelfesten.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.