eNyT 11/2024

Verkligheten bakom den bombastiska krigshetsen: Storbritanniens militär – en skugga av sin forna storhet

 I januari höjdes röster i Storbritannien för att mobilisering av befolkningen snart kan bli nödvändig. Detta efter att liknande tongångar om att folk måste förbereda sig på krig hörts simultant från nästan alla västeuropeiska länder, inklusive Sverige. I Storbritannien har det nyligen framkommit att regeringen dolt hur underbemannade alla försvarsgrenar är. Det visade sig att rekryteringen inte fungerat i nästan ett och ett halvt decennium. Det har gått så långt att vissa förband ligger på gränsen för stridsduglighet och att utrustning – upp till hela örlogsfartyg – inte kan underhållas och därför måste skrotas. Politikerna och militären har i många år prioriterat en ökad mångfald och ”inkludering”, men vägrar se ett samband mellan detta och att rekryteringen avstannat i samma takt. Istället börjar man nu tala om att britterna måste förbereda sig på tvångsmobilisering till en medborgararmé, som sägs vara nödvändig för det världskrig man verkar veta ska komma inom fem år.

Socialdemokraterna försöker tvinga bort El-Haj från riksdagen

 Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Haj har försökt utöva påtryckning på Migrationsverket för att de skulle ge uppehållstillstånd till en extremistisk muslimsk predikant. Samtidigt kommer en plötslig vändning från Socialdemokraterna som tidigare försvarat den kontroversielle politikern – nu vill de att han lämnar riksdagen.

Glimtar från äldre stenåldern

 I Vézèredalen, som ligger i sydvästra Frankrike, hittades 1940 ingången till en grotta av artonårige Marcel Ravidat och dennes hund, Robot. Ravidat återvände till grottöppningen med sina vänner och när de utforskade grottan upptäckte de att dess väggar var täckta av målningar som föreställde olika djur. Denna grotta är idag känd som Lascauxgrottan.

Rysslands ekonomi stark trots kriget i Ukraina och västerländska sanktioner

 IMF har meddelat att Rysslands ekonomi växte med uppskattningsvis 3 procent under 2023 jämfört med 2,5 procent för USA och låga 0,5 procent för euroområdet. Ekonomer säger att konsumtionen fortfarande är stark och att en befarad företagsflykt inte har materialiserats, men att det finns varningstecken.

Le Pen kan nu vinna Frankrikes presidentval i den andra omgången

 Nästan två år efter Emmanuel Macrons omval, och trots att ingen tydlig kandidat från hans parti ännu tydligt har identifierats för att efterträda honom, har opinionsinstitutet Ifop beslutat att fråga fransmännen om deras preferenser i nästa presidentval. Och Marine Le Pen är mycket mer populär än vad hennes far var när han var som populärast.

WHO tänker lagstifta om att få diktatorisk makt vid nästa pandemi

 Elsa Widding, oberoende riksdagsledamot och expert i energifrågor, varnar tillsammans med medicinhistorikern Christer Nilsson i denna debattartikel för att FN-organet Världshälsoorganisationen, WHO, snart kan ges exempellösa befogenheter att bestämma alla 194 medlemsländers pandemirespons i detalj. Nya Tider har berättat utförligt om det nya pandemifördraget och de långtgående förändringarna i Internationella hälsoreglementet (IHR) som styr WHO:s arbete (se ”WHO kan komma att diktera framtiden för 194 länder inklusive Sverige” i NyT v.23/2023). Elsa Widding har ställt frågor om WHO under riksdagsdebatter, och menar att de svenska politikernas okunnighet och likgiltighet inför detta är chockerande.

Neuralink har opererats in i hjärnan på en människa

 Det första lyckade försöket med att operera in Elon Musks datorchip, Neuralink, i en levande människas hjärna har genomförts. En robot genomförde operationen som gör det möjligt att trådlöst sända information från hjärnan till allt från datorer till mobiler. Men tekniken öppnar även upp för radikala samhällsförändringar.

Gängkrigets sprängning skakade Stockholm – bokstavligen

 Strax efter klockan två på morgonen den 2 februari skakade stora delar av Stockholm till av en kraftig explosion utanför ett flerfamiljshus i Storskogen, Sundbyberg. Bomben antas vara riktad mot en svensk man som gjort sig känd som medhjälpare till det kriminella invandrargänget Foxtrot. Nya Tider fotograferade förödelsen dagen efter.

Sluta ljuga! Fram med sanningen! – Kärleksdemonstration mot SVT

 På eftermiddagen lördagen den 3:e februari kunde det vara svårt att komma in i till firmafesten genom TV-husets huvudingång. Utanför dundrade talare om att SVT och övriga public service svikit sitt uppdrag att konsekvensneutralt berätta vad som händer, att granska makthavare och befrämja utvecklande demokratiska samtal.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.