eNyT 28/2024

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

 Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Israels attack mot hjälparbetare utfördes metodiskt

 Allt pekar på att den dödliga israeliska attacken mot en internationell hjälporganisation förra veckan som dödade sju av deras medarbetare genomfördes metodiskt. Detta efter uppgifter att attacken skedde i turordning mot bil efter bil trots att IDF visste om att det rörde sig om en hjälporganisation.

Nästan 3 000 nya migranter till Lampedusa

 Den italienska ön har varit plågad av illegal invandring till Europa i åratal och överväldigades återigen under helgen när 67 små båtar lade till på bara några dagar. Nästan 3 000 illegala migranter har anlänt till Lampedusa sedan förra onsdagen, eftersom den italienska ön fortsätter att vara en stor inkörsport för illegal invandring till Europa.

30-årsstudie visar på landarealtillväxt vid kusterna

 I årtionden har klimatfanatiker varnat för stigande havsnivåer, något som sägs uppsluka kustområden och till och med hela öar. Men på något sätt spelar verkligheten inte med narrativet. Tvärtom ökade landarealen på de 13 000 undersökta öarna totalt sett. Det visar en utvärdering av satellitdata från 1990 till 2020.

Tyska miljöpartister firar att tyskarna har råd med allt mindre kött

 Den tyske miljöpartistiske jordbruksministern Cem Özdemir, av turkiskt ursprung, hyllar den minskande köttkonsumtionen i Tyskland och hävdar att tyskarna har övertygats av miljö- och hälsopropagandan från bland annat hans parti. En titt på prisutvecklingen på kött och köttprodukter avslöjar den verkliga orsaken. Özdemir, som själv är vegetarian, borde veta att tyskarna helt enkelt har råd med mindre och mindre kött, eftersom han vill ta ut en extra skatt på det för att göra det ännu mer oöverkomligt.

Intervju med Laura Melia: Min man fängslas för tankebrott

 I Nya Tider nr. 2/2024 berättade vi om engelsmannen Sam Melia, 34, som hotades av ett långvarigt fängelsestraff för att ha spridit klistermärken. Nu har Sam dömts till två års fängelse. Vi har pratat med hans fru Laura som även är vice ordförande i Patriotic Alternative, samma organisation som Sam själv engagerat sig i.

En vecka i mars med Ukraina i fokus

 Den 4 april 1949 bildades i Washington den militära pakt som nu i Bryssel högtidligt firar sin 75:e årsdag. Det aktuella huvudtemat är Ukraina samt en långvarig och beständig allsidig hjälp som detta land kommer att behöva. Men låt oss blicka tillbaka till mars månad.

Fallet Kaspar Hauser

 Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.