eNyT 31/2024

Biomassa räcker inte till

 Enligt rådande klimat- och energidebatt ska vi ersätta kol, olja och gas ur marken med råvaror från nutida träd och växter. Sådana kallas biologiska och sammanfattas med termen biomassa och förleden bio-.

Israels motattack oväntat mild – men kan vara början på något större

 Efter Irans attack mot Israel natten mellan den 13 och 14 april med runt 300 drönare och missiler var ett israeliskt gensvar väntat och riskerade att eskalera situationen till ett fullskaligt krig. Under natten anfölls iranska mål inne i Iran – men attackerna som tillskrivs Israel visade sig vara oväntat milda.

Hur ser det ut i andra länder med amerikansk trupp?

 Sveriges långtgående försvarssamarbetsavtal, DCA, med Förenta staterna är något utöver Natomedlemskapet. Många Natoländer har inget sådant. I flera länder, där amerikansk trupp varit stationerad och verkat under längre tid, finns en stark opposition bland lokalbefolkningen, inte minst på grund av den brottslighet som de amerikanska soldaterna gör sig skyldiga till.

BRICS: utvidgning, stärkta ekonomiska band och nytt betalsystem

 Som Nya Tider kunde rapportera om i nummer 33/2023, beslutade BRICS-länderna vid sitt årliga toppmöte, i Sydafrika i höstas, att erbjuda sex länder att ansluta sig till samarbetet. Argentina, som var ett av dem, backade dock ur och Saudiarabien har ännu inte bekräftat sin anslutning. De övriga fyra nya länderna anslöt sig dock den 1 januari i år. Arbetet med att bygga sammanslutningen starkare pågår också, bland annat med flera viktiga projekt på det ekonomiska området. Ett sådant är att överge dollarn i den bilaterala handeln.

Stormskärs Maja

 Finlands mest påkostade film på svenska har biopremiär i Sverige den 19 april.

Svenska pensionärer ruineras av ”nysvenskar”

 Telefonbedrägerier mot äldre tillhör numera vanligheterna i Sverige och det har äntligen blivit uppenbart till och med för de mest politiskt korrekta att det till största delen är invandrade kriminella som ligger bakom det hela. När till och med SVT går ut öppet och låter tittarna få höra rösterna på brottslingarna, utan röstförvrängning och utan att tillrättalägga den numera, i brottssammanhang, klassiska brytningen inser man att sanningen inte längre går att dölja.

Starkt kritiserad könsbyteslag röstades igenom

 Som väntat röstade en majoritet av riksdagen för den kontroversiella könsbyteslagen idag. Hos moderaterna var det bara en som vågade gå emot partilinjen, trots ett massivt och kompakt motstånd inom partiet för lagen som Ulf Kristersson kämpat fanatiskt för att få igenom.

Demonstration i Stockholm, den 14 april: Nej till Nato, nej till DCA

 Ungefär 300 personer trotsande regn och blåst för att genomföra en fredsmanifestation i Stockholm på söndagen den 14 april. Initiativtagare var Fredsalliansen, som i sin tur har samhörighet med det tvärpolitiska partiet Mänskliga rättigheter och demokrati (MoD).

PK-medier skriver snyftartiklar om rivning av romskt läger

 Nya Tiders uppmärksammande av hur aktivister från Nordiska Motståndsrörelsen rev ett illegalt romskt tältläger i helgen har tvingat politiskt korrekta medier att skriva snyftartiklar om ”skötsamma hemlösa EU-migranter som är rädda för nazistattacker”.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.