eNyT 43/2024

Trump fälldes av juryn: Skyldig

 Den amerikanske tidigare presidenten och nuvarande presidentkandidaten Donald Trump fanns igår av en enig jury skyldig på samtliga 34 åtalspunkter rörande bokföringsbrott i rättegången i New York. Han kan nu komma att dömas till fängelse i upp till 20 år.

Internt bråk om kinesisk inblandning i Kanada

 Kinesiska påverkansoperationer eller inte i Kanada? Utredningarna i Kanada blir allt fler och resultaten är fortfarande lika problematiska som någonsin för premiärminister Justin Trudeau. Ett oberoende organ, som har till uppgift att övervaka underrättelsetjänsterna, publicerade tisdagen den 28 maj 2024 sin rapport om förvirringen kring Kinas inblandning i det senaste kanadensiska federala valet, och underströk landets passivitet, trots långvariga varningar från underrättelsetjänsterna.

Islamistkritiker höll torgmöte – knivhöggs i livesändning

 Under ett livesänt torgmöte blev islamistkritiker brutalt anfallna av en knivbeväpnad muslim. Den kände islamistkritikern Michael Stuerzenberger tros ha varit måltavlan för attacken och skadades allvarligt i dådet tillsammans med flera mötesdeltagare, åhörare och en polisman.

Inflationen, räntan och den ekonomiska utvecklingen – en snårig historia

 De ekonomiska förutsättningarna drar åt olika håll, när Riksbanken efter två år började sänka räntenivån igen vid sitt penningpolitiska möte den 7 maj. Pressen på Riksbanken att sänka räntan var stor från de stora bankerna och finansiella instituten, när marknaden för nya lån börjat svikta påtagligt både för hushållen och inom företagssektorn. De mest påstridiga krafterna ville att Riksbanken skulle avisera upp till sex eller åtta räntesänkningar redan i år, för att komma ner till styrräntans målnivå, 2 procent.

Vägen från murbruk till jordbruk

 <p>När man kommer in på gårdsplanen strax utanför den lilla byn Håstad utanför Lund i sydvästra Skåne, slår en omisskännlig lukt av dynga emot en. Riktig dynga, inte konstgödsel eller rötslam, utan äkta gödsel. <p>– Ingen av oss – ingen – har ätit riktigt ren mat, säger Hans Åkesson, 38, som driver ett något annorlunda jordbruk. <p>– Och vi dör inte av ålder längre utan av sjukdom som många gånger förorsakas av den processade mat vi stoppar i oss.

Stoltenberg vill använda västerländska vapen på ryskt territorium

 Mot en ny upptrappning av kriget i Ukraina? De ”restriktioner” som pålagts Ukraina av västerländska vapenleverantörer för att inte inleda attacker mot ryskt territorium kan snart hävas. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg anser att ”det är dags för Ukrainas allierade att reflektera över frågan” om de ska godkänna sådana operationer med utrustning som de själva tillhandahåller. Ryssland, som tillkännagav kärnvapenövningar nära Ukraina i början av maj, kallar uttalandet en ”provokation” och har sedan början av konflikten hotat att slå till mot Nato-mål om långdistansmissiler någonsin slår ner i Ryssland.

Största enskilda stödpaketet till Ukraina

 Regeringen meddelar på onsdagen att Sverige kommer skänka det sextonde och till dags dato största enskilda militära stödpaketet till Ukraina – till ett värde av 13,3 miljarder kronor. Stödpaketet innebär dock att den svenska försvarsförmågan börjar urholkas allt mer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.