eNyT v. 01/2022

Omikron – slutet på pandemin?

 Samtidigt som allt fler regeringar världen över utsätter sina befolkningar för allt hårdare restriktioner med minskad personlig frihet ses ett ljus i tunneln. Allt fler studier visar nämligen att den extremt smittsamma varianten Omikron inte är i närheten lika farlig som tidigare varianter av viruset. Teorin om att det blir Omikron – inte vaccinen – som avslutar pandemin blir stärkt i och med detta. I Danmark tror man nu att pandemin där kan vara slut om två månader – tack vare Omikron.

Fyra ytterligare fotbollsspelare döda i hjärtattacker under julen

 2021 var ett rekordår vad gäller döda fotbollsspelare. Under julveckan dog en kroatisk fotbollsspelare (23 år gammal), en omanier (29), en egyptier (23) och en algerier (30) efter den argentinske spelaren Sergio Agüeros plötsliga pensionering. Agüero drabbades av bröstsmärtor och yrsel under en match i oktober och stjärnanfallaren hade varit bänkad i tre månader.

Livförsäkringsbolag i USA rapporterar om 40 procents ökning av dödsfall i åldrarna 18-64 år

 Chefen för ett Indianapolis-baserat försäkringsbolag i USA uppger att dödstalen har stigit med 40 procent bland personer i arbetsför ålder, jämfört med nivåerna före pandemin. Företaget har också sett en ”ökning” av invaliditetsanmälningar. Till en början ökade de kortsiktiga invaliditetsanspråken, men även de långsiktiga invaliditetsanspråken har ökat.

Totalitär arvsynd

 I sin omprövning av svensk vattenkraft vill regeringen stänga mindre kraftverk. Nu vill extrema miljöaktörer att ägarna själva återställer platserna till ursprungligt skick.

Doktor Nils Littorin är partiledare för Malmölistan. Foto: Privat

Skyll inte på Corona – ta ansvar för sjukvårdens kris!

 Jag går på nattjoursskiftet och träffar en av mina underbara kollegor nedsjunken bakom skrivbordet. I det bleka skenet från datorn ser jag att hon är ledsen. På mottagningen där hon precis har börjat är det kaos. De erfarna läkarna har slutat eller är sjukskrivna för stressrelaterade symptom. Hon har lämnats ensam på ett sjunkande skepp. Patienter, anhöriga, personal – alla drar i henne från olika håll. Stödet uppifrån är obefintligt. Kommer hon att brista undrar jag för mig själv? Min kollega är smart och kunnig, intresserad. I början av sin karriär. Men hon funderar på att säga upp sig och sluta.

Iranska hackare tog över israelisk tidning – spred hotbild om missilangrepp

 Den israeliska tidningen Jerusalem Posts hemsida hackades av iranska hackare under måndagen. Besökare på hemsidan möttes av ett hotfullt budskap om ett missilangrepp mot ett israeliskt kärnkraftverk i form av en propagandabild vilken prydde hemsidan under en kort tid innan den plockades ner.

SJ:s nya snabbtåg beställda

 20 december meddelade SJ att det beställts 25 nya snabbtåg från Bombardier. Tågen är avsedda att användas för fjärrtågtrafik mellan storstäder i Sverige och för gränsöverskridande trafik till Danmark och Norge. Men ett alltmer modernistiskt präglat statligt bolag tappar alltmer klassisk profil och tradition.

Nya protester i Amsterdam

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Över nio miljarder vaccinsprutor har givits

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Transsexuell simmare krossade kvinnornas rekord

 Efter att spenderat flera år med mediokra tävlingsresultat har Lia Thomas börjat sätta rekord efter rekord i simning. Lia krossade bland annat sin rival Anna Sofia Kalandadze i en freestyletävling för kvinnor – och vann med 38 sekunders försprång. Men de många rekorden och överlägsna vinsterna sätts utan applåder från åskådare. Anledningen: Lia är en biologisk man som tävlar mot kvinnor.

Elbussar gav ordentlig minskning av utsläpp

 Det folkägda och skattefinansierade Västtrafik hävdar att deras satsning på elbussar i Göteborg, Mölndal och Partille har givit tydliga miljövinster. 2021 beräknas utsläppen av kväveoxider i busstrafiken halverats och utsläppen av koldioxid i minskat med 10 procent som en följd av elektrifieringen.

Finland stänger ned – vaccinpassen otillräckliga

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.