eNyT v. 04/2022

Webbteleskopet når sin slutdestination

 Nasas rymdteleskop James Webb (JWST) har just nått sin slutdestination – runt en gravitationellt speciell plats i rymden som kallas den andra Lagrange-punkten, eller L2. Teleskopet, värt 10 miljarder dollar, är tänkt att tillbringa 20 år eller mer där och ge nya insikter om universum.

Israel planerar massevakuering av judar från Ukraina

 Israeliska ledare sägs förbereda sig för att massevakuera judar från Ukraina i händelse av en rysk invasion av landet, avslöjade den israeliska tidningen Haaretz under söndagen. Det beräknas finnas kring 400 000 judar i Ukraina.

Kapplöpningen om presidentposten

 Det dröjer ytterligare tre månader innan fransmännen och omvärlden får klarhet i vem som ska leda Europarådets nuvarande ordförandeland. Frankrike övertog ordförandeskapet den 1 januari 2022 och kommer att sätta sin prägel på arbetet till den 30 juni 2022. Sedan december 2021 pågår samtidigt mediala och politiska utspel och intriger mellan de tänkta protagonisterna till presidentstolen i Elyséepalatset, som är den franske statschefens officiella residens. Den första valdagen hålls söndagen den 10 april, den andra valomgången söndagen den 24 april.

WHO spår slutet på pandemin

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Fler än 10 000 med utvisningsbeslut gömde sig förra året

 Myndigheternas arbete med att utvisa de illegala invandrare som befinner sig i Sverige trots utvisningsbesked är allt annat än lyckat visar ny statistik från Polismyndigheten. Av 18 000 nya ärenden från Migrationsverket avvek runt 10 000. Efter fyra år preskriberas ärendena och de kan söka asyl på nytt.

Ny frihetsmarsch hålls i Malmö – efter succén i Stockholm

 Efter Frihetsrörelsens sensationella manifestation som hölls i lördags med cirka 10 000 deltagare, fortsätter lågan att brinna. Nu planeras fler manifestationer med samma anda och budskap – Nej till vaccinpass. Frihetsrörelsen har vuxit till att bli den största folkrörelsen i Sverige. Nu fortsätter kampen med en ny manifestation i Malmö den 12 februari.

Ryssland i medias rapportering och den tyske viceamiralens avsked

 En våg av intervjuer, analyser och reportage haglar över såväl läsare som tittare. Hur mycket som innehåller substans av värde är en annan fråga. Mycket består av tappra försök till påverkan och uppskruvade skräckscenarios. Förstklassiga källor och saklig analys ersatts i regel av önsketänkande.

Upplopp i Belgien – EU-lokaler vandaliserades

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Rysslands utrikesminister – Vi har inga planer på att anfalla Ukraina

 Efter ett möte under fredagen med USA:s utrikesminister Antony Blinken sade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov att Ryssland inte planerar att anfalla Ukraina. Men över 100 000 soldater och trupprörelser vid den ukrainska gränsen visar att situationen ännu är spänd.

Professor: Vaccinpass inte berättigade om Covid inte längre anses samhällsfarlig

 Magnus Gisslén, professor i infektionssjukdomar vid Göteborgs universitet, gick den 12 januari ut i en DN-artikel och menade att det snart kan vara dags att klassa Covid-19 som ett virus bland andra och som inte längre anses utgöra en samhällsfara, under förutsättning att antalet svårt sjuka inte ökar. Till Nya Tider säger han att det i sin tur betyder att det i så fall blir svårt att motivera användandet av vaccinpass.

BRÅ släpper ny rapport – våldtäkterna fortsätter öka

 BRÅ har släppt en ny rapport som visar brottsutvecklingen under 2021. Rapporten visade på en minskning av den totala mängden anmälda brott med fem procent från 2020. Men samtidigt som kortbedrägerier, cykelstölder och klotter mot kollektivtrafik står för de största minskningarna ses samtidigt ökningar för allvarliga brott som våldtäkter.

AFA-vurmande S-politiker petas från kommunvalslista efter granskning av Exakt24

 Joakim Cederberg-Hake, förtroendevald politiker för Socialdemokraterna i Partille kommun, petas nu från den kommande kommunvalslistan av den lokala partiföreningens valberedning efter att Exakt24 avslöjat honom som anhängare av den vänsterextrema organisationen AFA. När Nya Tider tar sig en djupare titt på hans Facebookprofil ser vi att han förutom AFA gillar en rad vänsterextremistiska och asylaktivistiska sidor.

Drabbade elkonsumenter får tillbaka mindre belopp via ”elstöd”

 Det utannonserade elstödet, som är tänkt att ge tillbaka en summa pengar till de hushåll som drabbats hårt av vinterns höga elpriser, är nu konkretiserat berättar finansminister Mikael Damberg och energiminister Khashayar Farmanbar under en pressträff på torsdagen. Men utbetalningarna kommer ta flera månader, kanske uppåt ett halvår.

Drönare över svenska skyddsklassade objekt

 Ett flertal allvarliga incidenter har skett på senare tid i Sverige där stora, enligt bedömare militära, drönare observerats ovanför kärnkraftverk och annan viktig och skyddsklassad infrastruktur. Nya Tider har talat med en riksdagsledamot i försvarsutskottet om hotbilden samt vad det svenska försvaret har för kapacitet att möta det.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.