eNyT v. 05/2018

Kungaparet besökte det nya Kiruna

 Nyligen besökte kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia Kirunas nya stadshus, Kristallen. Med på besöket var bland annat LKAB:s vd och koncernchef Jan Moström och landshövdingen Sven-Erik Österberg. Temat för deras besök i Kiruna var samhällsomvandling.

Missnöje med telefonregler – asylboende vandaliserat

 I januari i år föll domen mot fyra asylsökande män efter att de i september förra året gemensamt vandaliserat boendet för ensamma flyktingbarn. Enligt Nyköpings kommuns hemsida är HVB-hemmet tänkt att "kännas lite som en vanlig familj för barnen". Det är exempelvis svenskar som betjänar dem dygnet runt.

Tillslag mot Juridikfrontens lokal – polisen hittade amfetamin

 Juridikfronten är en förening som säger sig bekämpa rasism genom att anmäla hat på internet, men Nya Tider har tidigare avslöjat hur medlemmarna istället systematiskt kräver skadestånd åt sig själva. Flera medlemmar har själva varit i klammeri med rättvisan och 2015 gjorde polisen tillslag med husrannsakan i en av lägenheterna där föreningen haft adress. I ett metallrör i badrummet hittades knark.

“Antirasist”-aktivist hoppar av efter Nya Tiders avslöjanden

 Juridikfrontens presstalesman Robin Enander har valt att avsluta sitt engagemang i Juridikfronten, som för bara två månader mottog ELSA-priset. Enander var själv en av personerna som tog emot priset under ceremonin i judiska församlingens synagoga i Stockholm.

Rosa veckoslutståg Stockholm – Östergötland

 Saga Rail inleder snart sin veckoslutstrafik på sträckan Stockholm – Nyköping – Norrköping – Linköping. Det är endast centralstationerna i dessa städer som trafikeras, och uppstarten är blygsamt dimensionerad till en vända fram och åter på fredags- och söndags eftermiddagarna. Priset kommer att vara förmånligt, skriver Saga Rail.

De puniska krigen och antikens Rom

 Västerlandets kulturella vagga kring Medelhavet och den grekisk-romerska antika epokens betydelse kan med svårighet överskattas. Denna artikel beskriver en avgörande tid då romarriket stod på sin höjd och Europa ännu inte hade vuxit till sitt sentida inflytande.

Nya sammanstötningar med migranter i Calais

 '- Vi kan inte fortsätta så här, någon måste göra någonting innan något allvarligt händer. Detta säger en entreprenör i Dunes i Frankrike, efter att hundratals migranter stötte samman med fransk polis vid en matutdelning nära färjeterminalen i Calais, då migranter kastade sten på poliser som svarade med tårgas.

Tusentals demonstrerade mot islamisering i Rotterdam

 Demonstranter fyllde torget vid Rotterdams centralstation den 20 januari för att protestera mot "diskriminering av vanliga nederländska medborgare" till förmån för invandrare och muslimer.

Ökad naturhänsyn gav fler skogsfåglar

 Södra Skogsägarna berättar att fågellivet fått förbättrade livsvillkor sedan skogsbruket modifierat skötselmetoderna. De senaste 20 åren har skogsbrukets naturhänsyn ökat i form av fler träd som lämnas för den biologiska mångfalden, ökad andel lövskog och fler högstubbar. Ett omfattande arbete med naturvård gynnar bland annat skogens fågelliv.

Danska regeringen föreslår ändringar för familjeåterförening

 Sedan Inger Støjberg blev dansk integrationsminister för Venstre, vilket ungefär motsvarar svenska Moderaterna, och hon tillträdde 2015, har hon genomfört 67 olika åtstramande åtgärder inom sitt område. Det har givit resultat, förra året kom det 3 500 asylsökare till Danmark, medan 25 666 valde Sverige – mer än dubbelt så många som alla andra nordiska länder tillsammans. Signalerna från Danmark har uppfattats av migranter runt om i världen.

Kapstadens vatten snart slut

 Enligt officiella sydafrikanska källor beräknas vattnet i den näst största staden i Sydafrika nå så kritiskt låga nivåer att man kommer bli tvungen att stänga av det kommunala vattennätet i april, mer specifikt den 21 april, dagen man döpt till "Dagen noll".

Norge: Biståndspengar begärdes åter

 I Norge har flera organisationer tvingats lämna tillbaka pengar, efter att ekonomiska oegentligheter upptäckts i deras verksamhet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.