eNyT v. 23/2021

Husbyggen trots stigande hav?

 Jordbruk på den nordfrisiska ön Pellworm riskerar att översvämmas av stigande hav. Åtminstone enligt Dagens Nyheter och andra media.

Oväntade utfall i valet i Sachsen-Anhalt

 På samma datum som den svenska nationaldagen hölls val till delstatsparlamentet i Sachsen-Anhalt, tidigare en del av Östtyskland. Många hade sett fram mot valet i denna delstat som ett förebud om hur det kommer att gå i hela Tysklands förbundsdagsval i höst. Resultatet i delstaten blev dock inte enligt förväntningarna: Kristdemokraterna (CDU) gick rejält framåt, medan vänsterpartiet Linke förlorade, nästan dubbelt så mycket som Alternativ för Tyskland, som också backade. Och de Gröna ökade enbart obetydligt.

FBI lurade kriminella att använda ”säker” chatt – 150 gripna bara i Sverige

 Krypterings-appen anom.io för säker kommunikation var i själva verket ett lockbete från amerikanska FBI. Flera hundra kriminella nätverk har lurats att använda den ”säkra” kommunikationen, och i natt gjordes hundratals razzior och gripanden runt om i världen, varav cirka 150 i Sverige. Stora mängder narkotika, vapen och sedlar beslagtogs.

Ung kvinna gruppvåldtagen

 En ung kvinna misstänks ha blivit gruppvåldtagen i Farsta. Polisen har ännu inte kunnat gripa några av gärningsmännen.

Varningen: EU vill importera 70 miljoner afrikaner

 Det är den tyske europaparlamentarikern Gunnar Beck som kommer med den skrämmande varningen: Att EU på allvar diskuterar möjligheterna att kraftigt öka massinvandringen från Afrika. Den så kallade migrationspakten, om den genomförs, skulle leda till att 70 miljoner afrikaner svärmar över EU:s gränser till 2035, varnar Beck.

Pojke våldtagen i Botkyrka

 En pojke under 15 år har blivit utsatt för en grov våldtäkt i en skog i Botkyrka på torsdagen. Barnet fick föras till sjukhus efter våldtäkten, men ska enligt polisen inte blivit allvarligt fysiskt skadat. Nu letar man efter barnvåldtäktsmannen via de spår han kan ha lämnat och övervakningsbilder från bussar i området.

Valet i Sachsen-Anhalt kan ge stor psykologisk effekt inför höstens Förbundsdagsval

 Alternativ för Tyskland (AfD) spås gå starkt framåt i valet i Sachsen-Anhalt den 6 maj, något som skulle ge partiet en stark ställning inför förbundsdagsvalet i höst. I en mätning i juni fick styrande CDU 29 procent av rösterna, medan AfD landade på 28 procent. Nu har etablissemanget dragit igång skrämselkampanjer för att få väljarna att rösta "rätt". Frågan är om det räcker, då väljarna känner sig svikna och överkörda efter ”flyktingkrisen" 2015

Putin pressar Biden om ökat åsiktsförtryck i USA vid toppmöte i Schweiz

 Om två veckor kommer USA:s president Joe Biden och Rysslands dito Vladimir Putin att träffas för ett första toppmöte i schweiziska Geneve. Enligt vad tidningen New York Post erfar kommer Putin att pressa Biden gällande det ökande åsiktsförtrycket av framför allt konservativa opinionsbildare och oppositionsaktivister. Enligt tidningen är Putin och utrikesminister Sergei Lavrov djupt bekymrade över vilka proportioner förtrycket har tagit och vad det kommit att innebära för helt vanliga amerikaners vardag.

Socialdemokraterna vill kraftigt begränsa ISK – miljoner småsparare kan drabbas

 I en underlagsrapport som en socialdemokratisk arbetsgrupp tagit fram finns ett förslag som nu får stark kritik av både experter och vanliga svenskar. Förslaget går ut på att beskatta sparande i Investeringssparkonto, ISK, med målet att därmed kraftigt begränsa den populära sparformen som 2,5 miljoner svenska småsparare använder sig gav för att trygga allt från framtida pensioner till att kunna köpa bostäder.

Västuppbackad aktivist från Vitryssland utreds som krigsförbrytare

 Den av västvärlden hyllade vitryske aktivisten och bloggaren Raman Pratasevitj utreds nu av myndigheterna i den icke-erkända folkrepubliken Lugansk i östra Ukraina för krigsbrott i den paramilitära styrkan Azovs namn. Att han under några år var tämligen aktiv i denna bataljon är dock något som västliga medströmsmedier hållit tyst om, trots dess tydligt nationalsocialistiska symbolik. Detta samtidigt som dessa medier är snabba med anklagelser om högerextremist när det gäller västeuropeiska oppositionella.

Klankrig kan starta i Sverige

 En bagatellartad händelse kan bli startskottet till ett omfattande klankrig i Sverige. Hundratals släktmedlemmar från två klaner från Mellanöstern rör sig nu mot Sverige för att förstärka de båda sidorna inför vad som kan komma att bli ett blodigt krig med ett mycket stort antal mord, skottlossningar, bomber och upplopp, allt med centrum i den invandrartäta stadsdelen Hjällbo i Göteborg.

Framåt för nationalistiskt parti vid parlamentsval på Cypern

 Söndagen den 30 maj hölls det parlamentsval i den grekcypriotiska delen av ön Cypern. Största parti blev återigen mitten/högerpartiet Demokratisk samling (Disy). Det som skakade om i den cypriotiska politiken var dock att det nationalistiska partiet, Nationella Folkfronten (Elam), fördubblade sitt stöd och fick närmare 7 procent.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.