eNyT v. 23/2022

Nu står det klart att Johansson blir kvar – kan kosta Natomedlemskapet

 Efter misstroendevoteringen där den utslagsgivande rösten fälldes av den politiska vilden och kurdiska aktivisten Amineh Kakabaveh, står det nu klart att justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) stannar kvar. Den räddande rösten kommer efter förhandlingar mellan Socialdemokraterna, Kakabaveh och kurdiska företrädare – något som riskerar att göra det svenska Natomedlemskapet omöjligt.

Chatläcka: Skrämde S-ledare till att stödja oljeskattepaket

 Den norska tidningen VG avslöjade att Norges nuvarande statsminister varnades om stora nedläggningar inom industrin om inte ”oljepakken” gick igenom 2020. ”Det blir värre för er” sade Kjell Inge Røkke till Jonas Gahr Støre. Oljan var underprissatt men skatterna höga, nedläggningar skulle kostat ringa, men politikerna kunde fått en kvarnsten runt halsen.

Oröjda skogar brinner lättare

 I svenska media debatteras våra skogar, men sällan utifrån att de ska förse oss och mänskligheten i övrigt med nyttiga råvaror. Oftare för att de ska bevara ett ursprungligt naturtillstånd utan mänsklig påverkan.

Ann Linde presenterade ”sändebud” som nyhet – har varit anställd i två år

 Den 1 maj twittrade utrikesminister Ann Linde att ”vi ska få bort våldet” och att hon därför ”utnämnt ett sändebud mot organiserad brottslighet”. Utspelet väckte flera frågetecken. Nu visar det sig att sändebudet, Håkan Jevrell, redan varit anställd i två års tid. Lönen är väl tilltagen, men vad insatsen egentligen resulterat i är oklart. Enligt arbetsbeskrivningen ska sändebudet ”stötta svenska brottsbekämpande myndigheter i internationella kontakter”.

Finland, Sverige och Nato

 Sedan den formella ansökan lämnades in till Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg blev såväl Sverige som Finland uppmärksammade i den internationella medieövervakningen. Samtidigt bör påpekas att den numera så eftersatta och manipulerade historieundervisningen ger unga svenskar ganska begränsade kunskaper om dessa länders militärhistoria.

Digitala läkarjournaler och chattar hackas allt oftare – men Sveriges onlinevård exploderar

 På senare tid, särskilt med fokus på Ryssland, har det talats om de ökande riskerna med cyberattacker. Samtidigt ser vi en avsevärd digitalisering av flera samhällsfunktioner i Sverige och blir ofta upplysta om fördelarna med detta. Men det finns en baksida. Människors intima och sekretessbelagda information som finns att tillgå i patientjournaler har blivit hårdvaluta för nätets kriminella. De utpressar allt oftare både vårdgivare och enskilda patienter och lägger ut informationen om lösensumma inte betalas.

Upprättelse för Tysklands försvarsmakt Bundeswehr

 Efter flera år av styvmoderlig behandling lyfts nu den tyska försvarsmakten genom ett anslag på 100 miljarder euro. Det förekom många missnöjesyttringar inte bara på grund av materielanskaffningen utan även politiska utnämningar av försvarsministrar. Die Linke, Tysklands Vänsterparti, kritiserade i Förbundsdagen per automatik detta beslut med motiveringen att beloppet skulle möjliggöra renovering av samtliga skolor i Tyskland.

Aggressiv invandrare försökte hindra flygbladsutdelning från AfS

 En aggressiv invandrare, som sedan tidigare skulle visa sig vara dömd för misshandel försökte handgripligen stoppa en fredlig flygbladsutdelning i Mölndal som genomfördes av två av Alternativ för Sveriges kommunfullmäktigekandidater. Tumultet fångades på film och lades ut på YouTube. En av flygbladsutdelarna, Mattias From, säger till Nya Tider att han inte är ovan vid att många invandrare aktivt försöker få sådana de inte gillar att antingen sluta filma eller lämna det som invandrarna uppfattar som sina revir. Däremot säger han att det nu var länge sedan han upplevde att någon uppträdde så konfrontativt.

Efter ”göra KAOS-uttalandet”: MP gör sig oanträffbara för politiska frågor per telefon och stänger kommentarsfält

 Den 28 maj höll Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi ett tal på partiets valupptakt samt skrev en tweet med ordalydelsen att partiet ämnade ”göra kaos med alla som står i vägen för klimaträttvisan”. Uttalandet fick kritik eftersom det av många kopplas samman med gangsterkulturen i invandrardominerade förorter. Efter Stenevis uttalande stängde MP av möjligheten att kommentera på deras officiella Twitter-konto, och när Nya Tider försöker nå MP:s kommunikationsavdelning visar det sig att man nu även stängt möjligheten för allmänheten att ställa politiska frågor via telefon.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.