eNyT v. 29/2022

14 juli i Paris – Frankrike visar upp sin militära tradition

 Militärparaden den 14 juli följde den franska traditionen att visa upp landets militära traditioner. Men man bör också beakta tre viktiga intervjuer som ägde rum under samma vecka: med Marine Le Pen, Rassemblement National, Philippe Martinez, generalsekreterare för CGT och presidenten Emmanuel Macron på själva nationaldagen.

Svensk soldat dog i strid i Ukraina

 Enligt SVT har en svensk frivillig stupat i strid vid fronten i Donetsk-området. Mannen hade tidigare arbetat som officer med löjtnants grad inom flygvapnet vid flottiljen i Uppsala innan han slutade för att ta värvning för försvaret av Ukraina.

En bråkdel av de som anmäler vaccinskador får ersättning

 Totalt 2 661 covidvaccinerade har anmält att de fått skador av vaccinen än så länge och har begärt ersättning av den svenska läkemedelsförsäkringen för dessa skador. Men bara en bråkdel, 155, har fått sina anmälningar godkända. Samtidigt är de 2 661 anmälningarna bara toppen på ett isberg av över 113 000 anmälda biverkningar efter covidvaccinationer.

Zelenskyj rensar ut, avsätter säkerhetschefen och riksåklagaren

 Volodomyr Zelenskyj har avsatt chefen för säkerhetstjänsten, Ivan Bakanov, och riksåklagaren, Iryna Venediktova, tillsammans med ett antal av deras anställda. Det hela påminner om en utrensning. Zelenskyj anklagar dem för att arbeta för ryssarna.

Företag vill sälja labbodlat exotiskt kött

 Sugen på en tigerstek, lejonburgare eller kanske zebrasushi? Det kan bli verklighet i framtiden om företaget Primeval Foods får sin vilja igenom. Det Londonbaserade företaget planerar att sälja exotiskt kött från utvalda djurarter som man odlat i cellkulturer i labb och sedan behandlar för att uppnå rätt textur innan det hamnar på kundens tallrik.

Vänsterpartiet byter fot i Nato-frågan, kommer inte att riva upp medlemskapet. Bild från Youtube-kanalen Partitempen samt foto från Ung Vänsters demonstration i Stockholm mot Nato. Bilder: Youtube

Vänsterpartiet överger Nato-motstånd

 Vänsterpartiet har under Nato-processen varit det enda parti i riksdagen som tydligt tagit ställning emot ett svenskt Nato-medlemskap. Nu meddelar emellertid partiledare Nooshi Dadgostar att partiet överger motståndet mot försvarsalliansen, i strid med vad man lovar i sin valplattform. ”Nu är ansökan inskickad, så är det”, säger Dadgostar.

Katastrofsiffror för Norges regeringspartier

 Norska Senterpartiet har endast 4,7 procent av väljarstödet kvar i den sämsta mätningen någonsin. Inför valet 2021 var Senterpartiet ett drygt 20-procentsparti i flera mätningar, men i Stortingsvalet nådde de endast 13,5 procent. Med Senterledaren som finansminister straffas de hårdare än Arbeiderpartiet som har statministerposten.

Pedofilmamman våldtog sin son i flera år

 Två pedofiler har dömts av Solna tingsrätt för de systematiska våldtäkterna av en ung pojke de utsatt honom för under flera år. Våldtäkter som började när pojken var sju år gammal och fortsatte fram tills förra sommaren då paret kunde gripas av polis. Det som gör fallet unikt är att den drivande parten bakom många av våldtäkterna var pojkens egen mamma. Nu kan Nya Tider som första tidning avslöja att de dömda pedofilerna är Isabella Revelius, 46, och hennes pojkvän Diego Mauricio Persson, 39.

Svensk inflation rusar – högsta på 30 år

 Den svenska inflationen fortsätter att skjuta i höjden och är nu den högsta sedan 1991. Fortsatta kraftiga höjningar på livsmedel, el och drivmedel fortsätter att driva upp inflationen.

Afghan våldtog pojke – tyckte det ”var normalt”

 En afghansk man har dömts för ett flertal sexbrott mot unga barn, inklusive en brutal våldtäkt av en 12-årig pojke. Mohammed Rahman Arsala, 32, försökte slippa undan straff genom att be rätten ta hänsyn till hans kultur och att han inte visste om att det var olagligt att våldta barn. Hans försvar: ”I mitt land är det normalt att ha sex med unga pojkar.”

Matpriserna är de som har gått upp mest i USA, tillsammans med energi. Foto: Walmart

Kraftig inflation i USA – högsta på 40 år

 Den högsta inflationen i USA på 40 år på hela 9,1 procent uppmättes i juni månad. Det är den högsta siffran sedan november 1981 och avsevärt högre än den redan höga inflationstakten som ekonomer hade räknat med på 8,8 procent.

Nioåringen blev grovt våldtagen – misstänkte gärningsmannen fick PUT

 Den nioåriga svenska flickan som utsattes för ett mordförsök av en afrikansk pojke blev även grovt våldtagen. Bara en vecka innan flickan våldtogs och utsattes för den bestialiska misshandeln som lämnat henne i koma fick den afrikanska förövaren permanent uppehållstillstånd. Polisen misstänker nu att pojken är äldre än vad han folkbokförts som.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.