eNyT v. 32/2023

I Skottland fälldes omkring 16 miljoner träd för vindkraftparker

 Nästan 100 procent av elförbrukningen i Skottland kommer från ”förnyelsebar” energi. 2011 satte man upp målet att tillgodose alla sina elbehov med förnyelsebar energi år 2020, med fokus främst på vattenkraft och vindkraft. Denna politik har dock en baksida: Cirka 16 miljoner träd har huggits ner sedan 2000 för att installera vindkraftparker, enligt Daily Telegraph, som hänvisar till en skotsk minister.

Disneys nya Snövit – politiskt korrekt och utan dvärgar

 I Disneys kommande storsatsning har man valt att göra om klassikern Snövit och de sju dvärgarna. Snövit spelas av en colombianska och de sju dvärgarna spelas av en mångetnisk blandning av normallånga män och kvinnor. Borta är även de heterosexuella elementen om sann kärlek – i den nya politiskt korrekta satsningen finns det ingen ”sanna kärlekens kyss” eller drömprins.

Ett besök i saltgruvan i Wieliczka

 Om man ska besöka Krakow i Polen så är en utflykt till saltgruvan i Wieliczka ett måste. De äldsta spåren av saltutvinning är från 3 500 år före Kristus. Häng med på en spännande historisk resa i underjorden!

Musk och Zuckerberg möts i ringen?

 Elon Musk och Mark Zuckerberg har skrivit vitt och brett på sociala medier om sin föreslagna burmatch i Las Vegas i månader. Man har nu föreslagit den 26 augusti för den potentiella kampen mellan miljardärerna i MMA-ringen. Men kommer det att bli verklighet?

Lyssna på glittrande galaxer!

 Många fascineras av de storslagna bilderna från rymden som rymdteleskop som Hubble och Webb producerar. Men hur kan man göra dessa rymdbilder ännu mer tillgängliga? Genom att förvandla rymddata till ljudkompositioner som inte behöver ses för att avnjutas.

Kina begränsar exporten av två jordartsmetaller som är kritiska för halvledartillverkning

 Kina reagerar nu på de restriktioner som USA infört. Sedan tisdagen den 1 augusti 2023 har Kina infört restriktioner för export av två sällsynta jordartsmetaller, gallium och germanium. Kina är världens största producent av dessa metaller som är nödvändiga för tillverkning av halvledare. Beslutet, som tillkännagavs i juli, är en reaktion på de amerikanska åtgärder som vidtagits sedan början av året av Biden-administrationen, som syftar till att begränsa kinesiska företags tillgång till de mest avancerade, mycket strategiska och väsentliga mikrochipen för tillverkning av elektronisk utrustning. USA hävdar att de har fattat beslutet i namn av ”nationell säkerhet” medan Kina anklagar sin rival för att vilja skydda sitt tekniska försprång.

Klimatdiktatur: Österrike vill se samma ”radikalism” som med Corona

 Ett utdrag ur den österrikiske hälso- och socialministern Johannes Rauchs framträdande vid det så kallade ”2nd SDG Dialogue Forum Austria” om ”nuvarande möjligheter och perspektiv för genomförandet av Agenda 2030” förra hösten cirkulerar för närvarande på sociala medier. Den gröne politikern lovordade hur långtgående medborgarnas friheter kunde begränsas genom Corona-restriktionerna. Han klargjorde också att han skulle vilja se ”samma radikalism” i klimatkampen.

Hälften av de franska elbilsägarna ångrar sitt köp

 Elbilsförsäljningen kommer möjligen sjunka i framtiden i Frankrike med tanke på det stora antal kunder som ångrar sitt val om inte tillverkarna och regeringen lyckas lösa problemen med den komplicerade laddproceduren.

Riksdagens talman Andreas Norlén inleder Pride – med dragqueens

 I år uppnår Stockholm Pride en ny politisk milstolpe, då man för första gången har lyckats få riksdagens talman Andreas Norlén att inledningstala. Han kommer att tala i sällskap med drag-artisterna Lillan och Tjorven. Arrangören Stockholm Pride brottas dock med tilltagande ekonomiska problem och redovisade förra året en brakförlust. En viktig sponsor – kaffeföretaget Arvid Nordquist – har inför årets Pridevecka dragit sig ur.

Kina blockerar internet för minderåriga under natten

 Onsdagen den 2 augusti presenterade Kina ny lagstiftning mot ”missbruk” som kommer att förbjuda minderåriga att komma åt internet över natten, samtidigt som den dagliga anslutningstiden begränsas. Föräldrar kommer dock att kunna inaktivera denna spärr om de vill.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.