eNyT v. 34/2021

Massmedierna antydde att skoldåd var nazistiskt – gärningsmannen mörkhyad

 Efter att en lärare knivhuggits av en 15-årig elev i Eslöv började massmedia snart antyda att det skulle vara ett högerextremt, eller till och med nazistiskt, motiv bakom dådet. Aftonbladet skrev tidigt att gärningsmannen var ”fixerad vid nazism” och Expo menade att pojken tidigare gett uttryck för rasistiska åsikter och visat intresse för nazism. Men massmediernas spekulationer kan te sig rätt märkliga efter att det framkommit att pojken är mörkhyad och har föräldrar med ursprung i Colombia och Sri Lanka – samtidigt som hans offer är en etnisk svensk man.

Förtvivlan, fruktan och bitterhet – situationen i Afghanistan

 Utvecklingen i Afghanistan lade många viktiga händelser i skuggan, framför allt i Frankrike. Fredagen den 20 augusti gjorde kansler Angela Merkels ett avskedsbesök i Moskva och president Vladimir Putins bemötande av den avgående tyska regeringschefen visar på de nuvarande goda tysk-ryska relationerna.

Volodymyr Zelenskyj

Ukrainas nya mysterier

 Den begåvade skådespelaren Volodymyr Zelenskyj har nu varit Ukrainas president i mer än två år. Ingen skulle gissa att komikern, som tidigare spelade Ukrainas president i komediserier, kommer att bli Ukrainas president i verkligheten. Showen runt honom har dock snabbt förändrats, från komedi till tragedi, mot skräckfilm och mysterium.

Statsminister Löfven avgår

 Efter sju år som statsminister på bräckligt parlamentariskt underlag kastar Löfven nu in handduken. Löfven sade vid en presskonferens att han kommer att avgå som partiordförande vid Socialdemokraternas kongress i november. Syftet uppges vara att underlätta för en efterträdare att bli varm i kläderna innan nästa års valrörelse.

Dömd gruppvåldtäktsman får 840 000 kronor – hans offer fick nöja sig med 3 000 kronor

 Den kriminelle asylsökaren Damir Al-Ali har rönt stor uppmärksamhet efter att fått ett skandalöst skadestånd på 840 000 kronor av staten efter att ha dömts för bestialiska gruppvåldtäkter med tortyrinslag mot två olika kvinnor. Nu framkommer uppgifter att ett av hans offer bara fått 3 000 kronor i skadestånd av de 225 000 hon skulle fått. Men trots att Damir nu blir rik på skattebetalarnas bekostnad kan hans förmögenhet inte beslagtas för att täcka hans offers skadestånd.

Västerås: Fråga om könsstympning nu standard innan barnen börjar i förskoleklass

 I Västerås stad är det nu standard att föräldrar till barn som ska börja i förskoleklass får fylla i en hälsoblankett, där det även finns med en fråga om barnet är klippt eller sydd i underlivet. Petra Nordvall, verksamhetschef för elevhälsans medicinska insats i Västerås säger till Nya Tider att hon inte kan svara på hur utbrett problemet de facto är, och att man i stort sett bara kan informera föräldrarna om vilken hjälp det finns att ge till flickor som könsstympats i tidig ålder.

Otrevligt för ovaccinerade – överraskande stränga coronaregler även i Tyskland

 Tyskland inför nya tuffa restriktioner. Den som vill gå på restaurang, pub eller teater måste från den 23 augusti vara vaccinerad. Kravet gäller även besök på sjukhus, äldreboende, gudstjänster, frisören eller gymmet. Alternativet är att ha intyg om genomgången covid-19-infektion eller få negativt resultat på ett PCR-test, men dessa kommer inte längre att vara gratis.

Manlig skolanställd knivhuggen vid högstadieskola i Eslöv

 Under förmiddagen den 19 augusti har en manlig skolanställd skadats allvarligt med ett knivliknande tillhygge på en högstadieskola i skånska Eslöv. Skolan ligger i ett mångkulturellt präglat område med få svenskar, och en 15-årig högstadieelev har gripits av polis, i nuläget misstänkt för försök till mord. Däremot är det fortfarande alldeles för tidigt att ange något motiv till dådet, säger Calle Persson vid Skånepolisen när Nya Tider når honom för en kommentar.

Talibanernas lakoniska svar om censur: ”Fråga Facebook istället”

 Den 17 augusti, bara två dagar efter att talibanerna återtagit makten i Afghanistan, höll den terrorstämplade islamistiska rörelsen en välorkestrerad presskonferens som följdes av hela världen. När talibanernas talesperson fick en kritisk fråga från en västjournalist om censur och yttrandefrihet vände dock talibanledaren på frågan genom att svara: ”Varför frågar ni inte Facebook istället?”

Bara en tredjedel av syrierna i Sverige är självförsörjande

 Enligt en ny rapport från stiftelsen The Global Village som man låtit Statistiska centralbyrån (SCB) ta fram visar syrier sig vara allt annat än bidragande till Sveriges ekonomi trots de massmediala löftena om ett ”kunskapsregn” som utlovades. Bara en tredjedel är självförsörjande och mindre än hälften av de i arbetsför ålder har ett arbete. Dessutom är gruppen mer än tio gånger så benägen att leva på socialbidrag som genomsnittsvensken. För en grupp som utgör cirka 300 000 och växer snabbt är det nattsvarta siffror – för Sverige.

Katastrofstämning i Tyskland efter talibanernas seger

 Händelserna i Afghanistan de senaste veckorna har skakat om det tyska etablissemanget rejält. Man står oförstående inför den oväntade utvecklingen och ser sig konfronterad med frågor som man inte har entydiga svar på, detta samtidigt som man går in i valkampen inför Förbundsdagsvalet i september.

Bolund utesluter inte amnesti till 22 000 afghaner

 Förra månaden valde Migrationsverket att stoppa alla utvisningar till Afghanistan och att ta nya beslut i afghanska ärenden, med hänvisning till talibanernas snabba framryckningar. Det innebar att 7 000 afghaner som skulle utvisats, inklusive grova brottslingar, istället fick stanna kvar på obestämd tid. Nu lyfter vice statsministern Per Bolund (MP) frågan om fullständig amnesti – något som innebär att minst 22 000 afghaner vilka nästan uteslutande utgörs av unga män, i så fall får stanna kvar i Sverige – och kan hämta hit sina familjer.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.