eNyT v. 34/2022

Trudeaus regering attackerar kanadensiska bönder

 Efter jordbrukarnas protester i Nederländerna så hotar nu utsläppsmålen som Trudeaus regering vill genomdriva den kanadensiska jordbruksindustrin, och i förlängningen jordens livsmedelsförsörjning.

Mikrochip, ”smarta pennor” och hjärnsensorer övervakar nu kinesiska skolbarn

 Kina är fortfarande innovativt inom digital övervakning. Efter hjärnvågssensorer, webbkameror anslutna till ansiktsigenkänningsprogramvara eller det elektroniska chippet integrerat i elevernas skjortkrage för att övervaka deras handlingar, distribuerar man nu ”smarta pennor” i grund- och gymnasieskolor som indikerar när en elev börjar arbeta, hur länge och vad han eller hon skrev. Till och med kinesiska medier har slagit larm om denna nya form av ”övervakning”, rapporterar Courrier international.

Efter Covid-19 och apkoppor – nu kommer tomatinfluensan?

 Parallellt med vad som av vissa kallas den fjärde vågen av Covid-19, har ett nytt virus som kallas tomatinfluensa eller tomatfeber dykt upp i Indien i delstaten Kerala hos barn yngre än 5 år. Den sällsynta virusinfektionen är i ett endemiskt tillstånd men anses vara icke-livshotande. På grund av erfarenheterna av Covid-19-pandemin anser myndigheterna det dock önskvärt att noga övervaka utbrottet.

Växjölistan chockar etablissemangspartier

 Den 16 augusti hölls lanseringen av det nya nationalistiska kommunalpartiet Växjölistan. Det är den riksbekante avhoppade sverigedemokraten och sedermera AfS-medlemmen Gustav Petterson som överraskar med ett parti i sista minuten. Växjö kommun fick panik och tvingade kommunjuristen att jobba en lördagsmorgon för att stoppa den planerade presskonferensen i kommunhuset. Dagarna senare fick även SD panik över konkurrentens tilltag.

Darja Dugina avled i ett attentat som tros ha varit riktat mot hennes far, Alexandr Dugin. Foto: Nya Tider, Telegram

Alexander Dugin överlevde bilbomb – dottern dödades

 Darja Dugina (Platonova) dödades av en bilbomb igår klockan 21 lokal tid i Moskva i ett attentat som tros ha varit riktat mot hennes far, den ryske filosofen och politiske kommentatorn Alexandr Dugin. Båda deltog i en föreläsning under kvällen, men Dugin valde i sista stund att åka därifrån i en annan bil.

Nya Tider följer valrörelsen: Valaffischer 2022

 Den 14 augusti tapetserades Stockholms innerstad med valaffischer. Nya Tider gav sig ut och dokumenterade några av alla budskapen. Ett kollage följer nedan, mycket nöje. Glöm inte att klicka på bilderna för att se dem i hög upplösning.

Ny rapport visar att invandringen kostar över 130 miljarder om året

 Inför valet släpper Sverigedemokraterna en rapport som kommer bli ett gigantiskt politiskt slagträ. I rapporten har man tittat närmare på, sammanställt och uppdaterat flera erkända studier om invandringens kostnader. Resultaten är skrämmande: Massinvandringen till Sverige är nämligen en ren förlustaffär i storleksordningen 131 miljarder kronor per år.

Schröder utesluts inte ur SPD

 Den forne kanslern Gerhard Schröder har inte brutit mot partiets stadgar. En skiljekommission i Hannover avgjorde frågan huruvida Schröders engagemang i ryska statliga energibolag brutit mot några av partiets regler, men fann att han inte gjort det. Därmed kom uteslutningsförsöken på skam och han får vara kvar i tyska socialdemokraterna, SPD. Schröder själv anser att han kan vara till nytta för fredsdiskussioner och försvarar sin vänskap med Putin.

Vården skriker efter fler icke-vita spermadonatorer

 Det är brist på icke-vita spermadonatorer i Sverige. Det rapporterar statsradions nyhetsredaktion Ekot. En förklaring, menar ansvarig laboratoriechef vid Karolinska universitetssjukhuset, är att potentiella donatorer från framförallt södra Afrika och Asien än så länge är en minoritet i Sverige.

Nedslag i valrörelsen, del 1

 Nu har valrörelsen dragit igång på allvar. Nya Tider har tagit tempen på valfebern i Stockholm. Här kommer en fotorapport från våra äventyr. Glöm inte att klicka på bilderna för att se dem i hög upplösning.

Våldsam vänsterextremist försökte stoppa AfS flygbladsutdelning i Mölndal

 Söndagen den 14 augusti var tre medlemmar från Alternativ för Sverige i Mölndal ute för att dela ut flygblad till hushållen i kommunen, något som inte uppskattades av en arg 27-årig vänsterextremist som med våld föste ut en av de tre ur trappuppgången. Mattias Dahlgren, toppkandidat för partiet i kommunen berättar för Nya Tider att de tre återigen gick in i trappuppgången, varpå fullt slagsmål utbröt mellan vänsterextremisten och AfS-medlemmen som först blev angripen. Det visade sig att 27-åringen som försökte förhindra AfS:s demokratiska arbete har band till de vänsterpodden Haveristerna med bland annat LO-ombudsmannen Henrik ”Henko” Johansson i spetsen.

Bilar kördes in i Kista galleria av rånare

 Tidigt på tisdagsmorgonen körde rånare in i Kista galleria med hjälp av två bilar. Bilarna körde in genom att ramma hamburgerrestaurangen MAX. Därefter har en av bilarna kört vidare in i ett växlingskontor.

Fyra eritreaner misstänks för gruppvåldtäkt

 Efter att en kvinna utsatts för en gruppvåldtäkt av fyra män valde TT att skriva att de var hemmahörande i Sandviken, Huddinge, Motala respektive Vallentuna. Däremot valde man att utelämna att samtliga av de misstänkta männen kommer från Eritrea och behöver tolk.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.