eNyT v. 36/2023

Nato-veteraner: Ukraina chanslöst och måste avstå territorium till Ryssland

 Två pensionerade höga Natochefer slår fast att Ukraina omöjligt kan vinna kriget mot Ryssland. Enligt dem måste förhandlingar inledas snabbt om Ukraina i framtiden vill ha kvar något territorium över huvud taget. Samtidigt börjar Västs narrativ om en ukrainsk seger utan eftergifter till Ryssland vackla.

Invandrarkravaller i Malmö – brände bilar efter koranbränning

 Efter en tillståndsgiven manifestation där en koran brändes drabbades Malmö av invandrarupplopp under söndagen. Dessa fortsatte sedan trots polisberedskap och drönarbevakning i invandrarstadsdelen Rosengård där ett stort antal bilar sattes i brand och polis utsattes för stenkastning.

L vill luckra upp åtgärder mot illegala

 Liberalerna hotar att dra tillbaka löftet i Tidöavtalet om anmälningsplikt rörande illegala invandrare. Moderaterna vill inte svara på hur man ställer sig till att luckra upp avtalet, meddelar man i en intervju med SVT.

Rekordlånga straff för Proud Boys-medlemmar

 Flera medlemmar i den amerikanska högergruppen Proud Boys har dömts till långa fängelsestraff för sina roller i stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021.

Endast en tredjedel av kanadensarna litar på sin federala regering

 Populariteten för Justin Trudeaus regering i Kanada fortsätter att falla. Endast en tredjedel av kanadensarna har ”högt förtroende” för federala institutioner, särskilt hälsovårdsinstitutioner. Endast medströmsmedier och kändisar klarar sig sämre än regeringen, vars förtroendebetyg har sjunkit stadigt sedan Covid-pandemin, enligt en intern rapport utförd av Folkhälsomyndigheten i Kanada (PHAC).

Arabisk tortyrmördare dömd till 16 års fängelse

 Araben Issa El-Chaer, 24, genomförde ett bestialiskt rånmord där han torterade en 20-årig svensk man och kvävde honom till döds – för en jacka. Sedan flydde han till sitt hemland Libanon och skrev hånfulla kommentarer på nätet om mordet. Nu har han dömts till 16 års fängelse.

Nobelstiftelsen ändrar sig – Åkesson välkommen på Nobelfesten

 Efter 12 år ändrar Nobelstiftelsen sig och sin tidigare praxis där man portförbjudit Sverigedemokraterna och deras partiledare Jimmie Åkesson för att dessa inte ”respekterar allas lika värde”, samtidigt som man tillåtit representanter för diktaturer att deltaga.

Oppositionen förlorade – Jomshof sitter kvar

 Richard Jomshof (SD) har blivit en måltavla för S, V, C och MP som alla krävt en omröstning om att avsätta honom från sin position som ordförande i justitieutskottet.

En annorlunda dagbok

 Vanligtvis ger en människas dagbok läsaren en uppfattning av vem personen som skrivit anteckningarna är. I det avseendet är dagboken som skrevs av Christina Juliana Wargentin från år 1771 till år 1825 annorlunda då det enda hennes dagbok avslöjar om henne är att hon intresserade sig mycket för sin omgivning och stora händelser. Inte en enda av hennes innersta tankar avslöjas, vilket gör henne till en gåtfull dagboksförfattare.

Socialdemokraterna vill göra det olagligt att bränna koranen

 I ett försök att förbjuda koranbränningar så vill Socialdemokraterna tillsätta utredningar för att göra det olagligt att bränna koranen, antingen genom att det skulle bli förargelseväckande beteende, eller hets mot folkgrupp.

Svenskarnas skulder till Kronofogden ökar snabbt

 Den allt sämre ekonomiska situationen för svenskarna märks inte bara av i form av inflation och ökade levnadskostnader. Även Kronofogden har märkt av en gigantisk ökning – 600 000 krav på obetalda skulder har kommit in under sex månader. Skuldbeloppet är nu det högsta någonsin och ökar snabbt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.