eNyT v. 45/2019

Kärnvapenkrig mellan Indien och Pakistan skulle skapa en nukleär vinter i flera år – även i Sverige

 Många ser konflikten mellan kärnvapennationerna Indien och Pakistan som en regional konflikt som bara drabbar indier och pakistanier, men i grund och botten är det en global konflikt. Skulle konflikten eskalera till ett fullskaligt krig och de båda länderna skulle använda cirka en femtedel av sina kärnvapen mot varandra, skapas en global nukleär vinter som även drabbar Sverige väldigt hårt med missväxt, livsmedelsbrist, köld och mörker. Alla världens ledare håller andan när konflikten mellan Indien och Pakistan eskalerar.

Denis Lisov och hans döttrar tillbaka i Ryssland

 Ett stort internationellt mediauppbåd väntade när Denis Lisov och hans tre flickor anlände till Sjeremetevo, Moskvas största flygplats. Han åtföljdes bland annat av sin ryske advokat.

Gravid mamma sköt ihjäl beväpnad man

 Den gravida kvinnan kallas för hjälte efter att ha beväpnat sig med en halvautomatisk karbin av modellen AR-15 och öppnat eld mot två pistolbeväpnade män som brutit sig in i hennes hem och misshandlat och hotat hennes man framför deras dotter. Kvinnan sköt ihjäl en av inkräktarna medan den andra flydde till fots från platsen.

För värnandet av svenska språket

 Den första juli för tio år sedan trädde en ny språklag i kraft. Syftet med denna lag är att ange svenska språkets och minoritetsspråkens ställning samt att värna om svenskan. I lagen fastställs även att svenska är Sveriges huvudspråk.

Ökänd myndighet marknadsför Sverige som bidragsland

 Svenska institutet hamnade i blåsväder 2017 sedan det uppdagats att de upprättat en lista på över 16 000 konton som blockerades i preventivt syfte av Sveriges officiella twitterkonto. Nu stormar det återigen kring myndigheten – denna gång för formuleringar på Sveriges officiella hemsida sweden.se, där man på flera främmande språk informerar om att Sverige är ett generöst bidragsland och att till och med illegala invandrare får gratis sjukvård.

Salvinis koalition vinner stort i tidigare vänsterregion

 I lokalvalet den 27 oktober i Umbrien, en region i centrala Italien, erhöll högerkandidaten Donatella Tesei 57,5 procent av rösterna. Tesei kommer från nationalistiska Lega, och stöds av den koalition där även högerpartiet Forza Italia och nationalkonservativa Fratelli d'Italia ingår.

Trygghetsvärd hotades av stökigt invandrargäng och sade upp sig – nu lovar kommunen att be om ursäkt

 Jonas Ekdahl arbetade under 2017 och en bit in på 2018 som trygghetsvärd i Upplands-Bro kommun norr. Ett stökigt ungdomsgäng uppskattade dock inte detta utan trakasserade honom tills han valde att sluta frivilligt. Från kommunen fick han inget som helst stöd, men till Nya Tider säger nu den ansvariga trygghetschefen att Jonas Ekdahl ska kontaktas för en ursäkt.

Nato anlägger flottbas i Albanien

 Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg hade förra veckan besök av Albaniens president och yttrade efter mötet med denne att man i Nato ser med välvilja på albanernas anmodan att Nato upprättar en flottbas i Albanien.

Islamister utvisas ur Sverige

 Regeringen har beslutat att samtliga sex förvarstagna islamister skall utvisas. Enligt Säpos bedömning är de sex männen starkt bidragande till islamsk radikalisering och utgör ett allvarligt hot mot Sveriges säkerhet. Nya Tider tittar närmre på vilka männen är.

Vems är landet du bor i?

 Kriminella invandrargäng har tagit kontrollen i många förorter i Sverige och polisen står handfallen. Veckans debattör, rektor emeritus Henrik Paetau, menar att det nu behövs krafttag för att återställa ordningen i det svenska samhället.

Miljöpartiet vill ge amnesti för samtliga ”ensamkommande” afghaner

 Nu kräver Miljöpartiet i en riksdagsmotion amnesti för alla som tidigare fått temporärt uppehållstillstånd under den så kallade ”gymnasielagen”. Ett av skälen man uppger är att de helt enkelt varit i Sverige så länge. För Nya Tider påpekar undertecknaren Jonas Eriksson (MP) bland annat att partiet också vill se fler asylskäl i lagstiftningen och att fler på det sättet ska få möjlighet att stanna.

Afghan döms för mord

 Afghanen Ahmad Nazari, 20, har dömts av Värmlands tingsrätt till elva års fängelse och utvisning för mordet på den 69-åriga asylaktivisten Ingrid Guldbrandsson. Ingrid hade länge varit djupt engagerad i just ensamkommande afghanska unga män innan hon inlett en sexuell relation med den 50 år yngre Ahmad som mördade henne på grund av skammen över deras förhållande.

Friande dom för NMR seger för demokratiska friheter

 Efter en demonstration i samband med bokmässan i Göteborg 2017 blev ett flertal medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen (NMR) åtalade för hets mot folkgrupp. I fredags i förra veckan kom domen och de åtalade friades i ett för nationalister mycket viktigt mål. Fem åtalade dömdes istället för våldsamt upplopp.

Krigsmonument vandaliserat – kanoner stulna

 Monumentet över minnet av slaget vid Lund mellan Sverige och Danmark restes för de stupade i broderfolkskriget. I måndags anmäldes att det vandaliserats och fem tunga metallkanoner stulits.

Alternativ för Tyskland mer än fördubblades: Näst störst i Thüringen

 Den 27 oktober fick delstaten Thüringen, på gränsen till Tjeckien, välja sitt lokala parlament. Flest röster fick vänsterpartiet Linke, 31 procent, en ökning med 2 procent jämfört med valet 2014. Partiet Alternativ för Tyskland (AfD) mer än fördubblade sitt röstetal från 10 procent till 23 procent och blir näst störst i delstatsparlamentet. För såväl kristdemokraterna (CDU) som socialdemokraterna (SPD) blev valet en katastrof. Båda förlorade ungefär en tredjedel av sina väljare. Nu pågår koalitionsförhandlingar.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.