eNyT v. 47/2023

Matpriserna har stigit med 26 procent sedan 2021

 Sedan 2021 har de svenska matpriserna rusat med 25,9 procent enligt nya siffror från SCB. Under 16 månader ökade priserna varje månad, men sedan våren 2023 har prisökningen till synes börjat stabiliseras.

Migrantströmmar tvingar Finland att stänga gränsen

 För att stoppa hundratals arabiska och afrikanska migranter har Finland valt att stänga ner flera gränsstationer mot Ryssland – och kan komma att stänga samtliga för att stoppa det man ser som en hybridattack likt de som drabbat Polen tidigare.

Tyska vänsterpartiet spricker – nationell fraktion bildar parti

 Den 23 oktober tillkännagav en grupp ledamöter av den tyska Förbundsdagen, medlemmar i vänsterpartiet Linke, att de avser att skapa ett nytt parti. Budskapet följer efter flera år av spänningar och tydliga skillnader i betoningen av politiska frågor mellan den framträdande partiprofilen Sarah Wagenknecht och partiledningen, som nu reagerar med bestörtning.

Sverige och soldaterna från Baltikum

 I slutet av andra världskriget flydde tusentals soldater som stridit på axelmakternas sida mot Sovjetunionen. Även civila flydde. De begav sig från Baltikum till Sverige. Den andra juni 1945 mottog samlingsregeringen Hansson III en note verbale från Sovjetunionen. I denna note begärde Sovjetunionen att både de soldater som var tyska och baltiska skulle utlämnas.

HD river upp snippadomen

 Högsta domstolen har meddelat att man river upp den starkt kritiserade ”snippadomen” där en pedofil friats från våldtäkt för att de manliga domarna inte förstod ordet snippa. Nu tas rättegången om – och den här gången kommer pedofilen inte undan straff.

Erdogan godkänner Sveriges Natoansökan. Foto: Nato

Turkiska parlamentet skjuter upp omröstning om svenskt Natomedlemskap

 Trots svenska förhoppningar så sent som i juli, då Turkiets president Recep Erdogan sade sig vilja se Sverige i Nato ”så snart som möjligt”, har det turkiska parlamentet valt att skjuta på beslutet. De vill bland annat att Sverige utlämnar PKK-medlemmar som Turkiet betraktar som terrorister.

Trots Israels påståenden – ingen ”kommandocentral” under sjukhus

 Israel och USA har i veckor talat om en stor underjordisk kommandocentral för Hamas under al-Shifa sjukhuset i Gaza. Men efter att Israel stormat sjukhuset och presenterat påstådda bevis är det många som höjer starkt kritiska röster – bevisen är nämligen allt annat än starka och några underjordiska kommandocentraler, eller ens tunnlar, har man inte kunnat visa upp.

Israel stormade sjukhus i Gaza

 Israeliska trupper har stormat al-Shifa sjukhuset i Gaza. Obekräftade uppgifter talar om skottlossning och stridsvagnar på sjukhusområdet – men Israel hävdar att operationen gått lugnt till utan problem eller friktion mellan soldater och sjukvårdspersonal.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.