eNyT v. 48/2023

Niger upphäver sin lag mot människosmuggling

 Nigers juntaledare, general Abdourahmane Tchiani, hävdade att lagen ”inte tar hänsyn till Nigers och dess medborgares intressen” för att motivera beslutet. Även om de europeiska länderna ännu inte har reagerat, säger experter att detta är ett hårt slag mot EU:s försök att hindra migrationsflödet från Afrika.

Unesco och World Economic Forum: Mot ”global digital reglering”

 Nästan 60 procent av världens befolkning använder sociala medier. Unesco har därför beslutat att fastställa riktlinjer för att reglera virtuella utrymmen, samtidigt som World Economic Forum publicerar en rapport om risker på nätet. Dessa två initiativ är i linje med FN:s Digital Compact som håller på att utarbetas för att reglera och ”säkra” den digitala miljön på global nivå.

EU röstar för avskaffande av medlemsstaternas veton

 Förslaget godkändes av en majoritet i parlamentet i Strasbourg med endast 17 rösters övervikt i onsdags förra veckan, vilket innebär att ledamöterna godkände ytterligare ett steg mot ett federaliserat Europa.

Brå konstaterar att våld ökar i kriminella miljöer

 Som var och en kan se med egna ögon ökar gängvåldet i Sverige och Brå har nu kommit med sin rapport i ämnet. I ett längre perspektiv ökade det dödliga våldet i Sverige under perioden 1960–1990, för att därefter minska. För ett drygt decennium sedan bröts dock den nedåtgående trenden, och det dödliga våldet började öka igen. Uppgången förklaras nästan uteslutande av dödligt våld med skjutvapen, som började öka redan under mitten av 00-talet. Brå undviker dock att diskutera elefanten i rummet.

Justin Trudeau, Kanadas skandalomsusade premiärminister

 Sedan Justin Trudeau tillträdde som Kanadas premiärminister för åtta år sedan har han framför allt blivit känd för sin sjunkande popularitet och de många kontroverser som hittills har präglat hans två mandatperioder.

”Vi kom för att döda vita människor!”

 Nio män av nordafrikansk härkomst har arresterats för mordet på en fransk tonåring i en knivattack. Gänget ska ha använt arabiska rasistiska uttryck om vita människor när de knivhögg flera festdeltagare innan de spårades upp av polis och greps, flera mer än 400 kilometer från brottsplatsen.

60 år sedan skotten i Dallas

 I år är det 60 år sedan USA:s dåvarande president, John F. Kennedy blev mördad i Texas. Detta mord har under åren gett upphov till många olika spekulationer och teorier.

Den tjuvmjölkande haren

 Inget djur var någonsin helt vanligt inom den svenska folktron och haren var inget undantag. Det finns sägner om en hare som är känd under namnen mjölkhare, trollhare, bjära, bara, bära och puke. Denna hare troddes trollkunniga använda som tjuvmjölkare. Bjäran kunde även se ut som ett nystan eller en katt.

Före detta rådgivare åt Obama arresterad för hatbrott

 En före detta Vita Huset-rådgivare trakasserade upprepade gånger en snabbmatsförsäljare i New York. Offret filmade dock allt inifrån matvagnen. Politikern blev arresterad för bland annat hatbrott och förföljelse, men har nu släppts utan borgen.

Polisen går ut med bilder från korankravaller – SVT censurerar

 Samtidigt som polisen går ut med en förfrågan till allmänheten om att hjälpa dem identifiera 51 invandrare som deltog i de blodiga korankravallerna i Örebro 2022 väljer SVT – sin vana trogen – att skydda brottslingar och i stället blurra bilderna.

Tillfällig vapenvila mellan Israel och Hamas

 En tillfällig vapenvila har avtalats mellan Israel och Hamas, något som skett efter omfattande förhandlingar som ska låta minst 50 av Hamas gisslan att återfå friheten i utbyte mot 150 palestinska fångar. Men kriget kommer därefter fortsätta, meddelar Benjamin Netanyahu.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.