Axel Fors

Artiklar av Axel Fors

Valobservatörer från OSSE besöker flera länder varje år för att övervaka att valen sker på ett demokratiskt sätt. I Sverige fanns man en rad brister som gjorde att valen inte lever upp till internationell standard. Detta foto är Skopje, Makedonien, 2019. Foto: Maria Kuchma/ OSCE

Regeringen vägrar genomföra rekommendation från internationella valobservatörer från OSSE

🟠 Nu står valsedlarna bakom en skärm, men fortfarande ges partierna inte samma förutsättningar. Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) upptäckte flera allvarliga brister i det svenska valsystemet när de deltog som internationella valobservatörer under 2018. Framför allt var det valsedelssystemet med olika valsedlar för olika partier som fick svidande kritik. I en utvärdering efter valet skrev man: ”Rapporten rekommenderar också införandet av nya regler för att säkerställa att valsedlar görs tillgängliga till samtliga väljare under lika förutsättningar för alla deltagande partier”. Förslaget fick även stöd av Valmyndigheten i Sverige. Trots detta har den svenska regeringen inför årets val vägrat att genomföra de förändringar som OSSE rekommenderar och som skulle göra valet mer demokratiskt.

Nu har Annie Lööf siktet inställt på en ministerpost

Nu har Annie Lööf siktet inställt på en ministerpost

🟠 Centerpartiet förbereder sig för att för första gången sedan 1950-talet ingå i en socialdemokratiskt ledd regering. Det meddelade Annie Lööf i mitten av augusti i en intervju med DN. Utspelet väckte inte någon större förvåning, utan kom som en förväntad kulmen på den orientering bort från de borgerliga partierna som partiet gjort under de senaste åren. I Nya Tiders avslutande partireportage inför valet skildrar vi hur Annie Lööf, trots svaga opinionssiffror, sett till att hamna i en vågmästarposition där hon har den yttersta makten över vilken regering som bildas. I regeringen kommer Centerpartiet inta samma roll som Miljöpartiet hade när de satt i regering: en garant för stor invandring, fördubblad vindkraftsutbyggnad och ett kompakt motstånd mot SD.

Miljonkostnader för Försvarsmaktens deltagande i Pride

Miljonkostnader för Försvarsmaktens deltagande i Pride

🟠 Försvarsmaktens Pride-kampanj blev en dyr historia. Det kan nu Nya Tider avslöja efter att ha begärt ut underlag från högkvarteret. Samtidigt påpekar många på sociala medier att Ukraina har lika restriktiva lagar för hbtqi-personer som Ryssland. I Ukraina klassas transsexualitet som en sjukdom. Såväl homoäktenskap som homoadoptioner är förbjudna.

Socialdemokraterna: ”Varenda bostadsområde” ska bli blandat

Socialdemokraterna: ”Varenda bostadsområde” ska bli blandat

🟠 Reportageserie VAL 2022. Nu är det slut på att svenskar och invandrare bor var för sig, enligt Socialdemokraterna. I årets val är partiets viktigaste valfråga att segregationen ska brytas och att alla områden ska bli mångkulturellt ”blandade”. När ett område når över 50 procent boende med utomnordisk bakgrund ska kraftfulla insatser sättas in för att få svenskar till området eller för att omlokalisera invandrarna till svenska områden. ”Vi socialdemokrater har alltid stått för att det är bra med blandade områden”, förklarar Magdalena Andersson. När Nya Tider granskar hur ledamöterna av Socialdemokraternas partistyrelse själva bor, finner vi emellertid inte en enda person som bor i just ett ”blandat” område. Den typiske socialdemokratiske partihöjdaren bor istället segregerat i ett välbärgat och etniskt homogent villaområde.

Malmö betalade över 100 000 kronor för undersökning som visade att nedskräpning är fel

Malmö betalade över 100 000 kronor för undersökning som visade att nedskräpning är fel

🟠 SLÖSERI Malmö kommun har länge brottats med en vanstyrd ekonomi och är den största mottagaren i landet av bidrag från det kommunala utjämningssystemet. Trots den usla ekonomin har Malmö vägrat att skära ned på sina utgifter och har återkommande uppmärksammats för slöseri med skattebetalarnas pengar. Nu kan Nya Tider avslöja att kommunen betalade över 100 000 kronor för en opinionsundersökning som visade att nedskräpning är fel.

Regeringen mörkar Lena Hallengrens deltagande på Bilderbergmötet

Regeringen mörkar Lena Hallengrens deltagande på Bilderbergmötet

🟠 Nya Tider avslöjar: Sveriges socialminister Lena Hallengren reste till USA i början av juni för att träffa globalistiska politiker och vaccinföretag, samt för att delta på Bilderberggruppens möte i Washington DC. Det hela blev en dyr historia för svenska skattebetalare. Hallengren valde inte bara att flyga business class på alla flyg, utan även att bo på flera olika lyxhotell. Notan på över 50 000 kronor skickades till skattebetalarna. Nya Tider har tagit del av viktiga dokument och kan nu ge en unik inblick i regeringens deltagande hos den ökända globalistiska lobbyorganisationen Bilderberggruppen. På sin hemsida valde regeringen att utelämna all information om Hallen­grens deltagande på Bilderbergmötet. Regeringen sekretssmarkerar dessutom stora delar av deltagarlistan för Nya Tiders reporter – trots att Bilderberggruppen själva gjort den offentlig.

Målet: Danmark ska bli mindre attraktivt än Ungern för asylanter

Målet: Danmark ska bli mindre attraktivt än Ungern för asylanter

🟠 Danmark har fallit till en historiskt låg 20:e plats på listan över EU-länder med flest nya asylsökande per invånare. När migranter söker asyl i Europa hamnar en allt större andel av dem i en geografisk cirkel runt Danmark. Till just Danmark vill dock allt färre komma. Det framgår av ett pressmeddelande från danska regeringens invandrings- och integrationsministerium, som visar att Danmark i år sjunker allt längre ned på listan över EU-länder som tar emot flest asylsökande per capita. År 2021 var Danmark nummer 20 på listan. Det är den lägsta placeringen sedan undersökningarna började göras, 2008. Så sent som 2014 var Danmark nummer fem på listan, alltså nära toppen, men regeringen har sedan dess lyckats vända utvecklingen.

Vänsterpartiet byter fot i Nato-frågan, kommer inte att riva upp medlemskapet. Bild från Youtube-kanalen Partitempen samt foto från Ung Vänsters demonstration i Stockholm mot Nato. Bilder: Youtube

Vänsterpartiet överger Nato-motstånd

🟠 NATO Vänsterpartiet har under Nato-processen varit det enda parti i riksdagen som tydligt tagit ställning emot ett svenskt Nato-medlemskap. Nu meddelar emellertid partiledare Nooshi Dadgostar att partiet överger motståndet mot försvarsalliansen, i strid med vad man lovar i sin valplattform. ”Nu är ansökan inskickad, så är det”, säger Dadgostar.

Page 1 of 36 1 2 36

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.