Axel W. Karlsson

Artiklar av Axel W. Karlsson

Etablissemanget vill förbjuda Tysklands näst största parti – för demokratins skull

Etablissemanget vill förbjuda Tysklands näst största parti – för demokratins skull

🟠 AfD:s ökande popularitet har väckt stark oro hos etablissemanget. Trots lögner och svartmålning i media och isolering från det samlade politiska etablissemanget fortsätter partiet att växa. Man anklagar vissa av partiets representanter från att vara allt mer ”extrema” och i ett ovanligt utspel krävde den tongivande veckotidningen Der Spiegel att AfD ”förbjuds”.

Starkt självförtroende i tyska AfD

Starkt självförtroende i tyska AfD

🟠 Partikonferens med sikte på EU-valet. Alternativ för Tyskland höll partikonferens den 29–30 juli för att välja kandidater till EU-valet nästa år. Till toppkandidat utsågs EU-parlamentarikern Maximilian Krah, som tillhör partiets mer radikala, etnonationella flygel. Partiets två talespersoner höll kraftfulla tal som bland annat kritiserade EU:s havererade migrationspolitik och handelssanktioner som isolerar Europa och Tyskland från resten av världen. De menade att det är dags för EU att lämna tillbaka en stor del av sin makt till de nationella parlamenten. Man har dock släppt kravet på ett tyskt utträde ur EU.

Putin och statsduman tar avstånd från koranbränning i Sverige

Putin och statsduman tar avstånd från koranbränning i Sverige

🟠 UTRIKES Såväl president Putin som det ryska parlamentets ena kammare – federationsrådet – har uttalat sitt avståndstagande med anledning av att en invandrad iranier bränt koranen framför stora moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm på den muslimska högtiden Eid al-Adha. Federationsrådet består av ett åttiotal representanter för delrepublikerna och de autonoma områdena i den Ryska Federationen.

Sjunnesson dömd – Sakupplysning om fakta anses vara ”hets”

Sjunnesson dömd – Sakupplysning om fakta anses vara ”hets”

🟠 Tingsrätten i Varberg har dömt samhälls­debattören och författaren Jan Sjunnesson för hets mot folkgrupp. Brottet, som Sjunnesson anses ha begått, består i en kommentar om tre ord till en nyhet om åldringsrån. Att kommentaren är skriven i saklig ton och utan aggressiva angrepp på någon grupp anser domstolen inte spelar någon roll, trots att lagstiftningen anger att objektivt giltiga resonemang skall vara straffria.

Omsorg får biskopar att kritisera transideologin

Omsorg får biskopar att kritisera transideologin

🟠 De katolska biskoparna i de skandinaviska länderna presenterade den 21 mars strax före påsk ett öppet brev på fem sidor med kritik av trans­ideologin. Dokumentet uttrycker i första hand omtanke och rådgivning och lästes högt i katolska kyrkor i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. Kardinal Anders Arborelius, biskop i Stockholm, är en av dokumentets undertecknare.

Islamisering av Sverige avslöjad i avhandling

Islamisering av Sverige avslöjad i avhandling

🟠 Fredagen den 10 februari disputerade Sameh Egyptson vid Lunds universitet på avhandlingen ”Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige”. Intresset för avhandlingen var rekordstort, vilket visade sig i en lång kö till universitets aula där disputationen hölls. Universitetet hade vidtagit extra säkerhetsåtgärder.

Page 1 of 15 1 2 15

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.