Erik Jonsson

Artiklar av Erik Jonsson

Elitminglet i Davos 2023: Mer bisarrt och tondövt än någonsin

Elitminglet i Davos 2023: Mer bisarrt och tondövt än någonsin

🟠 UTRIKES Miljardärer, kungligheter, företagsledare, etablerat mediafolk och statschefer har åter samlats i Davos för att diskutera hur resten av världens befolkning ska styras. Detta år blev World Economic Forums evenemang bisarrare än någonsin tidigare. Schweiz regering hade godkänt att upp till 5 000 landets soldater skulle skydda deltagarna, samtidigt som stadens prostituerade överbokats av de prominenta gästerna. Under paneldebatterna levererades apokalyptiska tal om en framtid med kokande oceaner, drömmar om extrem övervakning och en ”utomjordisk” vilja manifesterad hos Davos ”utvalda” församling för att rädda världen. En tydlig svensk närvaro från svenskt näringsliv kunde också noteras i den globalistiska församlingen.

Väst på väg mot totalitär tankebrottslagstiftning

Väst på väg mot totalitär tankebrottslagstiftning

🟠 UTRIKES En totalitär utveckling förstärks genom nya lagar i flera västländer. Personlig integritet, granskande journalistik och yttrandefrihet påverkas negativt genom åtgärder som avlyssning och censur. Lagförslagen har som gemensamt kännetecken att de är oklara och därmed öppna för tolkningar. I allt högre grad refereras till överstatliga organisationers regelverk, och den primära följden tycks bli att förstärka makthavarnas kontroll över vilken information som får spridas.

Kritiskt tänkande medborgare misstänkta terrorister i ny FOI-rapport

Kritiskt tänkande medborgare misstänkta terrorister i ny FOI-rapport

🟠 INRIKES Enligt en ny rapport beställd av Säpo, uppmuntrar regimkritisk opinionsbildning och alternativmedia till terrordåd utan att säga det öppet. Enskilda individer och nätverk som lätt kan identifieras i texten, skuldbeläggs indirekt för skolskjutningar och terrordåd som skett i Sverige. Författarna bakom skriften är själva politiskt engagerade, och har flera gånger uttryckt åsikter som går hand i hand med rapportens narrativ. Rapporten publiceras strax innan beslut ska tas om vilka nyhetspublikationer som ska få erhålla statligt mediestöd – utifrån nya politiska villkor.

Uthängningsreporter klagar över efterlysningar av gängkriminella

Uthängningsreporter klagar över efterlysningar av gängkriminella

🟠 INRIKES Diamant Salihu är journalisten som på uppdrag av kvällstidningen Expressen hängde ut Fabian Fjälling från medborgarjournalisterna i Granskning Sverige. Fjälling, som inte var efterlyst för något brott, berättade kort därpå hur våldshot riktats mot familjen som följd. Nu vill Salihu belysa att det finns etiska problem med att gängkriminella efterlyses i media, då brottslingarnas anhöriga kan utsättas för våld.

Protester i Israel mot ultrasionistisk politik

Protester i Israel mot ultrasionistisk politik

🟠 Den nytillträdda regeringen i Israel har mötts av stora protester över hela landet. Anledningen är ett kontroversiellt lagförslag som bland annat skulle ge parlamentet makt att ogiltigförklara domar från landets högsta domstol. Ordervägran bland militärer och polis som ett led i protesterna har vid några tillfällen destabiliserat delar av samhället. Samtidigt ökar våldet mellan palestinier och israeliska militärer.

ICA vill vänja oss vid att äta insekter

ICA vill vänja oss vid att äta insekter

🟠 SVT skyller arga reaktioner på konspirationsteorier. ICA arbetar för att människor ska vänja sig vid tanken på insekter på tallriken. Idén har några år på nacken, och den både företräds och marknadsförs av överstatliga organisationer som FN och WEF. Statstelevisionen har målat ut kundernas arga reaktioner på ett insektsrecept som uttryck för ”insektskonspirationer” om en global agenda.

Flera svenska ministrar, politiker och företagsledare till WEF:s möte 2023

Flera svenska ministrar, politiker och företagsledare till WEF:s möte 2023

🟠 UTRIKES Den globalistiska elitorganisationen World Economic Forum, som enligt ledaren Klaus Schwab sedan flera år ska ha infiltrerat flera länders parlament, håller åter sitt årliga strategimöte i Davos. Förutom att årets evenemang slår rekord i antal deltagare, finner vi många inflytelserika svenskar på gästlistan. Nya Tider kan presentera de WEF-anknutna profilerna från Sverige, som uppenbarligen ser karriärmässiga fördelar i att närvara under öppet totalitär flagg.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT38web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.