Skip to Content

Filip Johansson

Artiklar av Filip Johansson

Paris Motor Show

Motormässan i Paris är världens största räknat i antalet besökare och hålls vartannat år i oktober. Vartannat år hålls den istället i Frankfurt, där den är världens största motormässa till ytan räknat. Sedan i år har mässan inriktningen på bilar, motorcyklar, transport och teknik. Nya Tider har varit på plats.

Förtur i bostadskön för nyanlända i större delen av landet

Hem & Hyra har gjort en genomgång av Boverkets årliga analys av bostadsmarknaden. Resultatet visar att minst sex av tio kommuner har någon form av förturssystem samt att detta mest utnyttjas av nyanlända.

Soldat i video med Tommy Robinson ”skall avskedas”

Den brittiska armén kommer att avskeda en soldat som dök upp i en video med islamkritikern Tommy Robinson.

Japan kan vägra visum till arbetstagare från nationer som inte tar emot utvisade medborgare

Medan Japan är inställt på ta emot fler utländska arbetare med nya regler som förväntas träda i kraft nästa år, så överväger justitiedepartementet att göra avslag på ansökningar från personer från länder som har vägrat att ta tillbaka medborgare som har utvisats av Japan i det förflutna, enligt källor på departementet.

Juncker efterlyser hinder för ”dumma populister”

”Vi måste blockera de dumma populisternas frammarsch,” sade Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i måndags.

Tysk analytiker: ”Saudiarabien är den mest hängivna terrorsponsorn”

Saudiarabien har upprepade gånger anklagats för att finansiera terrorism över hela världen, inklusive i Syrien och Iran. Forskning presenterad av Edward Clifford i hans bok ”Financing Terrorism: Saudi Arabia and Its Foreign Affairs”, visar omfattningen av det saudiska stödet till terror.

96 procent av Googles sökresultat för ”Trump” är nyheter från vänstermedier

Har Google manipulerat sin algoritm för att prioritera vänsterinriktade nyhetskanaler i sin täckning av president Trump? Det ser så ut baserat på en undersökning som har gjorts av amerikanska PJ Media.

CERN suspenderar toppforskare efter att han säger att fysik har uppfunnits av män

En italiensk forskare har blivit suspenderad från ett av världens ledande kärnforskningscentra för att han sade att ”fysik uppfanns och byggdes av män” som nu diskrimineras.

Amerikanska UD återkallar visumen för familjen till PLO:s ambassadör

Förenta staterna återkallade visumet för familjen till PLO:s ambassadör sade diplomaten på söndagen den 16 september i den senaste utvecklingen i de försämrade relationerna mellan Trump-administrationen och den palestinska ledningen.

USA:s Nato-ambassadör hotar att slå militärt mot Ryssland

Ryssland måste stoppa sin hemliga utveckling av ett förbjudet kryssningsmissilsystem annars så kommer USA att försöka förstöra det innan det blir operationellt, sade Washingtons sändebud till NATO på tisdagen.

Merkels Union är nu det mest populära partiet bland invandrare

Tysklands kansler Angela Merkels styrande Union har blivit det mest populära partiet hos invandrare, enligt en rapport som publicerades förra torsdagen.

Extremvänstern publicerar polisidentiteter på Internet efter anhållande av cykeltjuv

Vänsterextremister har publicerat foton på fyra Berlinpoliser på Internet eftersom de hade gripit en stöldmisstänkt migrant i Kreuzberg-distriktet förra torsdagen.

Skolchef i Göteborg avslöjad som rekryterare av jihadister

Stiftelsen Doku skriver idag om VD:n för Vetenskapsskolan i Göteborg, som har pekats ut av Säkerhetspolisen som rekryterare för våldsbejakande islamism. Han tillhör alltså en grupp som i Sverige uppskattas till cirka 2 000 personer, men där mörkertalet naturligtvis kan vara stort.

Fransk rappare uppmanar till att hänga vita

Parisiska åklagarämbetet öppnade en förundersökning av en fransk rappares video över misstanken om ”uppvigling till brott” på onsdagen.

Bannons rörelse välkomnas inte av alla konservativa

Steve Bannons europeiska turné har inte välkomnats av alla konservativa partier. Tidigare denna månad sade det Österrikiska Frihetspartiet, en del av landets styrande koalition, att det inte skulle samarbeta med Bannon, rapporterade AFP.

Tysk polis lämnade fel uppgifter gällande brottsoffer – oroligt i ännu en tysk stad

Den tyska polisen har tvingats förklara sig efter en rad överfall i Pestalozziparken i Halle, eftersom de har varit tvungna att korrigera antalet offer uppåt vid minst två tillfällen.

USA minskar antalet kvotflyktingar till 30 000

USA säger att de kommer att begränsa antalet flyktingar som släpps in i landet nästa år till det lägsta antalet på länge.

Medelhavets sista migrantfartyg mister sin panamaflagg

Räddningsfartyget Aquarius, som är chartrat av Läkare utan gränser var på måndagen de 24 september på väg till Marseille efter att ha begärt ett "exceptionellt tillstånd” av Frankrike för att landsätta de 58 migranter som de hade plockat upp utanför den libyska kusten. Men Paris nekade och hänvisade till en ”europeisk lösning”.

Förtroendet för Macron nu lägre än Frankrikes tidigare mest impopuläre president

Den franske presidenten Emmanuel Macrons stöd har sjunkit till endast 19 procent, bara ett år efter att ha haft stöd från över 66 procent av de franska väljarna, enligt en ny undersökning från opinionsinstitutet Ifop.

Salvini vägrar att be om ursäkt för afrikansk ”slavkommentar”

Den italienske vice premiärministern och inrikesministern Matteo Salvini sade på onsdagen att han inte hade någon anledning att be om ursäkt till Afrikanska unionen. Han nekade till att ha jämfört migranter med slavar.