Skip to Content

Filip Johansson

Artiklar av Filip Johansson

Twitter blockerar Geert Wilders

UTRIKESDen nederländske politikern Geert Wilders fick sitt konto blockerat på Twitter efter sina kommentarer om en politisk konkurrents hyckleri gällande islam.

Emmanuel Macron lurad av Vovan och Lexus

UTRIKESDet ryska komikerparet Vovan och Lexus är kända för att ”busringa” till kända personer under falsk identitet, för att få dem att kompromettera sig. Från att mest ha arbetat inom Ryssland och med kändisar så har de på senaste tiden mer satsat på den internationella scenen, och på politiker. Nya Tider har tidigare rapporterat om deras bluffar riktade mot politiker i Venezuela och i USA. Den här gången var det Frankrikes president Emmanuel Macron som var måltavlan.

Islamist stormar kyrka i München under påskmässan

UTRIKESEfter incidenten i Münchens Sankt Paulskyrka har den tyska polisen tillkännagivit nya detaljer. En islamist hade stört gudstjänsten och sammanlagt skadades nio personer vid tillfället.

Notre Dame brinner !

PARIS Under kvällen igår, den 15 april, brann katedralen Notre Dame i Paris. Brandmännen har kämpat hela natten för att begränsa skadorna och det uppges att själva strukturen nu är säkrad. Helt klart är dock att ovärderliga kulturskatter har förstörts.

Salvini och Le Pen träffas för att diskutera migration inför EU-valet

UTRIKESDen italienske vice premiärministern, inrikesministern och Lega Nord-ledaren Matteo Salvini träffade franska Rassemblement Nationals partiledare Marine Le Pen i Paris uppgav källor i fredags.

Venezuela välkomnar stor medicinleverans från Kina

UTRIKESVenezuelanska myndigheter har bekräftat mottagandet av 65 ton läkemedel från Kina.

IS rekryterar från europeiska kriminella gäng

UTRIKESIS söker nya rekryter från kriminella gäng i Europa avslöjar en ny uppsats från en professor i internationellt samarbete vid Brandeis University.

Franska regeringen försöker ”upplösa” Génération Identitaire

UTRIKESDet kan vara det sista kapitlet för den invandringskritiska gruppen Génération Identitaire (GI) i Frankrike efter att de vecklade ut en invandringskritisk banderoll på fasaden av en myndighetsbyggnad i departementet Seine-Saint-Denis, norr om Paris.

Den franska lagen mot ”fake news” slår tillbaka mot regeringen

UTRIKESÖdets ironi: Efter att ha arbetat hårt flera veckor med formuleringen av en lag mot så kallade fake news, tänkt att förhindra manipulation av information, har denna lagstiftning vänt sig mot president Macrons administration.

Akt XX av de Gula västarna fokuserade på att bli av med Macron

Lördagen den 30 mars tog de Gula västarna till gatorna i flera städer i Frankrike än en gång i protest mot Emmanuel Macrons politik.

Kul-på riktigt – ryska komiker belyser händelserna i Venezuela

Två ryska komiker har avslöjat girigheten bakom det amerikanska utrikesdepartementets projekt för regimskifte i Venezuela med ett vågat telefonskojeri.

En dag i en vänsterextremists liv

Strejker och demonstrationer tillhör den franska kulturen sedan den franska revolutionens dagar, om inte innan. Sedan många år har detta dragit till sig andra element än de som protesterar mot något specifikt och som tar alla tillfällen i akt för att vandalisera. Grupperingarna är många, men de två största är i allmänhet yngre män från ”utsatta områden” och ”autonoma grupper”, det vill säga vänsterextremister.

En liten detalj avslöjar hur bortkopplad den franska eliten är från verkligheten

En anekdot från ett senatsförhör förra vecka har ytterligare retat upp franska väljare. Avslöjandena från Emmanuel Macrons stabschef, Patrick Strzoda, under utfrågningen har inte bara kraftigt bidragit till att strama åt snaran runt Alexandre Benalla i det märkliga fallet rörande hans diplomatpass, men har också avslöjat Strzodas exklusiva smak.

Macron kritiseras för att vara storbankernas springpojke

UTRIKESHan har kal­lats ”Finansens kandidat” och beskyllts för att lyda ”pengarnas makt”. Till synes från ingenstans dök han upp och vann presidentvalet i Frankrike 2017, vid 39 års ålder, Frankrikes yngste president någonsin. Han jämförs ibland med John F. Kennedy och har en omvittnad karisma och intellektuell kapacitet. Men han anklagas också ibland för att vara utan kontakt med verkligheten och ha ett överlägset, nedlåtande sätt. Hur hamnade han i den absoluta politiska världstoppen och vad gjorde han för att komma dit? Svaret, enligt vissa, står att finna i hans bakgrund inom finansvärlden. Genom sin ”bank run” försökte de Gula västarna skada systemet där de är sårbara, på finanssidan, där också president Emmanuel Macron har starka kopplingar och lojaliteter.

De Gula västarna återhämtar sig

Det har spekulerats mycket i hur livskraftig de gula västarnas rörelse kommer att bli, och många bedömare trodde att den gradvis skulle minska i omfattning. Detta eftersom rörelsen är decentraliserad, saknar formella ledare, kraven som ställs varierar och ingen stor organisation står bakom, även om vissa fackföreningar har försökt att surfa på det folkliga missnöjet. Den är nu inne på sin tionde vecka och inget tyder på att den mattas av. Rörelsen ser nu ut att börja konsolideras, och några ledande personer kan identifieras. Nya Tider var på plats när rörelsen försökte sig på en ny metod: ”Bank run”.

Franska Rassemblement National släpper ”Frexit” samtidigt som AfD är redo att förorda ”Dexit”

Toppnamnet på listan för Marine Le Pens parti i Europaparlamentsvalet, Jordan Bardella, utesluter idén om Frexit, vilket tyder på att det kravet kanske inte längre är en prioritet för partiet i ett ”föränderligt” Europa.

Asatron upplever ett uppsving

Den polyteistiska religionen, som spårar sitt ursprung till fornnordiska myter som berättar om universums skapelse och profeterar om dess undergång, försvann mer eller mindre mot slutet av vikingatiden i takt med spridningen av kristendomen. Nu skriver den amerikanska tidskriften Navy Times att religionen är på tillväxt inom den amerikanska krigsmakten.

De flesta terrorattacker i Frankrike begås av kända brottslingar

Nästan alla terrorattacker i Frankrike har utförts av radikaliserade som redan är kända av polisen.

USA:s ambassadör hotar företag som jobbar med Nord Stream 2

USA:s ambassadör i Tyskland, Richard Grenell, har skickat varningsbrev till flera tyska företag som deltar i byggandet av gasledningen Nord Stream 2 från Ryssland.

MV Aquarius och Läkare utan gränser kastar in handduken – eller?

MV Aquarius, skeppet som har chartrats av Läkare utan gränser för att forsla migranter från Libyens kust till Europa, tvingades upphöra med sin verksamhet efter att ha förlorat sin flaggning och efter anklagelser om miljöbrott i början av december förra året.