Gustav Bergqvist

Artiklar av Gustav Bergqvist

Strejkrätten inskränks – men V kommer inte att fälla regeringen

Strejkrätten inskränks – men V kommer inte att fälla regeringen

🟠 Vänsterpartiet meddelade den 18 juni att de inte kommer fälla regeringen. Detta trots att regeringen med sina stödpartier genomför flera reformer som går i nyliberal riktning. Den 17 juni debatterades bland annat strejkrätten. Denna kommer nu att inskränkas. Utredningar om marknadshyror samt hotet om sänkta löner är fortsatt aktuella, men Sjöstedt och Vänsterpartiet meddelar att detta får passera.

Viktor Orbán satsar på att stanna kvar i EPP

Viktor Orbán satsar på att stanna kvar i EPP

🟠 Spekulationerna om huruvida Ungerns premiärminister Viktor Orbán och regeringspartiet Fidesz skulle gå med i Matteo Salvinis nya nationalistiska och populistiska grupp ID i EU-parlamentet gick heta inför valet. Fidesz meddelade dock strax efter valet att de kommer att försöka stanna kvar i EPP. Olika krav ställs nu på Orbán och Fidesz om de ska få kvarstanna i EPP, men själva börjar de tveka.

Partiledardebatt i riksdagen

Partiledardebatt i riksdagen

🟠 Onsdagen den 12 maj var det partiledardebatt i riksdagen. Jimmie Åkesson (SD) pekade på att Socialdemokraterna nu genomför nyliberal politik på en skala som inte ens den borgerliga regeringen drev på sin tid. Statsminister Stefan Löfven lyfte fram satsningar i välfärden som viktigast, men blev hårt pressad av Åkesson, som menar att Löfvens politik bryter ner välfärden.

Aktuell debatt om försvaret hettade till

Aktuell debatt om försvaret hettade till

🟠 Sverigedemokraterna begärde en debatt i riksdagen angående Försvarsberedningens rapport. Under debatten måndag den 10 juni var tonläget högt, anklagelser slungades särskilt mellan Allianspartierna och Sverigedemokraterna. Roger Richtoff (SD) var märkbart irriterad över att de fyra Allianspartierna lämnat Försvarsberedningen och därmed inte längre förbinder sig att efterleva de satsningar som man tillsammans arbetat fram.

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

Nyamko Sabuni pudlar om mångkultur och feminism

🟠 Många inom den politiskt korrekt sfären blev chockade när Liberalernas partiledarkandidat Nyamko Sabuni i en intervju med Expressen valde att bryta med Liberalernas invandringsvänliga linje. Hon menade även att mångkultur var något dåligt. Det dröjde dock inte många dagar innan Sabuni backade från sina påståenden efter att ha fått kritik i systemmedia.

Page 1 of 4 1 2 4

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.