Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

Internetleverantörens kaxiga motattack – blockerar Facebook och Twitter

INTERNETT1 WIFI, en internet­leverantör (ISP) i den starkt republikanska delstaten Idaho, har beslutat att blockera Facebook och Twitter för sina kunder, efter att vissa ringt in för att klaga på att plattformarna censurerar konservativt innehåll. Det rapporterar nättidningen Breitbart.

Efter Merkels nedstängning: 175 000 tyska företag hotas av konkurs

UTRIKESEnligt en nyligen presenterad studie av en forskargrupp, CoDAG (”Corona Data Analysis Group”), under ledning av professor Göran Kauermann och professor Helmut Küchenhoff, vid Tysklands främsta elituniversitet Ludwig Maximilian Universitet (LMU) i München, har Merkels nedstängning haft ingen eller ytterst marginell effekt på utbredningen av coronaviruset.

Tyskland: Fängelse för karantänvägrare

42 rapporterade dödsfall efter vaccinering i Sverige

VACCINUnder perioden 27 december 2020 till 27 januari 2021 har totalt 226 202 personer i Sverige vaccinerats med Comirnaty som är Pfizer/BioNTechs vaccin. Under samma period har 42 dödsfall av vaccinerade rapporterats, vilka nu ska undersökas närmare. Det framgår i Läkemedelsverkets officiella statistik över misstänkta biverkningar. 34 av de döda är över 80 år, 6 stycken är 70-79 år, och 2 är 60-69 år.

Kvinna döms för våldsamt motstånd mot poliser på AfS-möte

SVERIGEEn 21-årig kvinna har dömts för våldsamt motstånd efter att ha spjärnat emot två poliser som skulle avlägsna henne. ”Hon skrek och gapade, slet och drog åt alla håll”, säger en av poliserna i förhör. Händelsen inträffade i samband med Alternativ för Sveriges torgmöte i Nyköping inför EU-valet den 17 april 2019.

Vad sysslar du med, Kerstin Koorti?

Den centerpartistiske politikern Oskar Åsberg är åtalad för att ha köpt sexuella tjänster av minderåriga. När Nya Tider idag bevakade rättegången mot Åsberg i Stockholms tingsrätt fick hans advokat Kerstin Koorti för sig att ”skydda” sin klient. På det mest bisarra och patetiska sätt.

Jüri Lina: Sverige är Sovjet 2.0

Jüri Lina intervjuas om sina erfarenheter av kommunismen i Estland och hur han idag ser liknande mönster och repression mot oppositionella i Sverige.

Skotskt lagförslag kan kriminalisera vad som sägs i privata hem

SKOTTLANDSkottlands parlament behandlar nu ett lagförslag från regionens styrande parti som skulle göra det straffbart att yttra sig på ett sätt som ”uppviglar till hat”, även om det sker innanför hemmets väggar. Lagförslaget har mött massiv kritik, då många menar att bland annat barn skulle uppmuntras att ange sina föräldrar.

Danmark röstar idag om drakonisk epidemilag

VIDEODen danske juristen Mads Palsvig varnar för att den nya epidemilagen, som ska ersätta den temporära som slutar gälla i mars, är mycket mer långtgående och ger de danska myndigheterna diktatorisk makt. I lagförslaget finns bland annat möjlighet att tvångsvaccinera grupper eller hela samhället, och teknokrater får rätt att spärra in vem som helst på obestämd tid. Lagen röstas om idag.

Demonstration mot coronarestriktioner hölls i Kungsträdgården

STOCKHOLMLördagen den 31 oktober hölls en demonstration under parollen ”Stå upp för sanning och frihet” i Kungsträdgården i Stockholm, mot de, som man anser, alltför hårda restriktionerna som utfärdats i samband med coronasmittan.

USA-valet kommer gå till domstol

VALET I USAValet i USA har i princip slutat oavgjort och i flera nyckelstater finns starka misstankar om valfusk. Trumpkampanjen har lämnat in stämningsansökningar för att se till att rensa bort alla felaktiga röster som man misstänker att Joe Biden har fått. Det ser nu ut som om valet inte kommer att kunna avgöras förrän man gått igenom alla eventuella olagligheter i domstol.

Sveriges tidigare försvarsminister Sten Tolgfors: ”Inför skolplikt för vuxna invandrare”

INRIKESDen tidigare försvarsministern Sten Tolgfors (M) ger sig nu ut i integrationsdebatten. I en artikel i Dagens Industri kräver han att alla, även ”invandrade svenskar”, omfattas av skolplikt, i ett försök att lösa integrationsproblemen.

Runar Søgaard på löpsedlar innan boken ens har släppts

BOKRunar Søgaards självbiografi "Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem" har skapat rubriker och avbildas på Aftonbladets löpsedel. Själv tar han uppståndelsen med ro och säger att det är utmärkt reklam. AlternaMedia är i dagsläget den enda butiken som har den i lager.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Italienska påtryckningar har fått Tunisien att stoppa migranter

UTRIKESDen 21 september meddelade Tunisien att sjöpatruller på Medelhavet under den föregående helgen hade stoppat 19 båtar, med totalt 246 migranter, från att ta sig till Europa. Italienska påtryckningar, bland annat hot om slopat bistånd, har gjort att Tunisien under året hittills har stoppat 8 580 personer.

Följ Alternativa bokmässan på Youtube

Rolf Malm (1940-2020)

Twitter blockerade den ungerska regeringen

YTTRANDEFRIHETTwitter blockerade tillfälligt det officiella twitterkontot för den ungerska regeringen utan förvarning eller förklaring, meddelade regeringens talesman Zoltan Kovacs den 30 september.

Tyskland demonstrerar

UTRIKESI Tyskland blir protesterna allt större mot Merkelregeringens politik. En demonstration i Berlin uppgavs officiellt ha lockat 40.000 deltagare, en omdebatterad siffra, där antalet deltagare från alternativa källor menar att massmedierna med avsikt skrivit ned antalet deltagare och att det verkliga antalet demonstranter bestod av mer än en halv miljon.

1,2 miljarder kronor till islamistiska organisationer

SVERIGEEnligt en kartläggning från Nyhetsbyrån Siren har 1,2 miljarder av skattebetalarnas pengar delats ut till organisationer som leds av ”extrema islamister” de senaste fem åren.