Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

1,2 miljarder kronor till islamistiska organisationer

SVERIGEEnligt en kartläggning från Nyhetsbyrån Siren har 1,2 miljarder av skattebetalarnas pengar delats ut till organisationer som leds av ”extrema islamister” de senaste fem åren.

Magna Gothica

Endast i Nya Tider: Johan Rheborg fick ovälkommet besök av rom i sitt hem

Mångmiljonären och skådespelaren Johan Rheborg, 57, bor i en paradvåning i centrala Stockholm. Hans bostad är utrustad med larm och kameror. Här, tänkte Rheborg, kan jag bo med min familj, utan att drabbas av mångkulturen. Samtidigt kan jag posera med fina åsikter på sociala medier och tala om ”tolerans” och att öppna gränser är bra. Men tji fick han.

KDU-företrädare kritiserade återvandring – rånades på öppen gata

STOCKHOLMWilliam Cronemyr, tillhörande Kristdemokraternas ungdomsförbunds liberala falang, twittrade ut sitt försvar för invandringen och fördömde fem invandringskritiska förslag från Sverigedemokraterna. Snart därefter rånades han.

Prima Victoria

Filmen ”Shugaley 2” beskriver verkliga hot för både öst och väst

UTRIKESTrots en lång period av nedstängning nästan över hela världen, har utvecklingarna inom geopolitiken inte avtagit, men inte heller försöken att beskriva och analysera dem genom dokumentärer och filmer baserade på sanna berättelser.

Bussmordet i Kiruna: ”Hinder föreligger”

INRIKESÄr du är muslim och har begått brott i Sverige? Påstå att du konverterat så får du bo kvar! Afghanske medborgaren Ahmadi sitter häktad, misstänkt för mord. Migrationsverket ombeds lämna yttrande huruvida en utvisning till Afghanistan kan verkställas. Här är yttrandet.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Beväpnad svart milis marscherade i Georgia

USADen 4 juli marscherade cirka ett tusen beväpnade svarta medlemmar av en ny milisgrupp, ”No Fucking Around Coalition” (NFAC), genom Stone Mountain Park i delstaten Georgia i södra USA.

Vit kvinna skjuten efter att ha sagt ”All lives matter”

USADen 5 juli sköts 24-åriga Jessica Doty Whitaker till döds i Indianapolis i den amerikanska delstaten Indiana, efter att ha hamnat i gräl med en grupp svarta personer som skanderat ”Black Lives Matter”.

Ambassadör friad av Stockholms tingsrätt

INRIKESDen 10 juli kom domen: Anna Lindstedt, tidigare ambassadör till Kina som åtalats för egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, frias av Stockholms tingsrätt.

Migranter på Lesbos använder kyrka som toalett

UTRIKESFlera kyrkor på den grekiska ön Lesbos har vandaliserats av migranter och en av dem används nu som toalett av de asylsökande. Stanken i kyrkan beskrivs som ”outhärdlig”.

Svenska skattebetalare bekostar Somalias skuldbetalningar till IMF

UTRIKESDen 13 maj fattade den svenska riksdagen beslut om att Sverige ska betala 21 miljoner kronor för att bekosta Internationella valutafondens skuldavskrivningar för Somalia. Beslutet har fått kritik eftersom det kommer i en tid då det svenska budgetunderskottet liksom statsskulden ökar till följd av coronapandemin. Endast Sverigedemokraterna röstade emot att finansiera Somalias skuldavskrivning.

Nya Tider avslöjade Pisa-bluffen redan i december

En aktuell debatt har blossat upp sedan Expressen säger sig ha ”avslöjat” att Sverige riggade sitt resultat i Pisa genom selektivt urval. I själva verket kopierar de vad Nya Tider skrev om redan i december.

Migrationsverket till kommunerna: Ni ska ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå ska uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet ska vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Italiens Sverigeambassadör ger Tegnell en känga

INRIKESFolkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell har i en radiointervju hävdat att Italien har sämre resurser att skydda äldre mot Covid-19. Nu svarar Italiens Sverigeambassadör Mario Cospito och hänvisar till att Sveriges sjukvård ligger långt efter Italiens i internationella jämförelser. Han menar även att Italien lyckats bättre i sin strategi, då allt färre dör av smittan varje dag, medan Sverige under maj haft högst dödligt i Covid-19 i världen.

Framstående mongolisk politiker arresteras inför valet

Sedan kommunismens fall 1989 har Mongoliet utvecklats till en välfungerande demokrati, men alarmerande tecken på motsatta tendenser börjar nu synas. Den framstående politikern Nomtoibayar Nyamtaishir arresterades, trots att han enligt mongolisk lag i egenskap av kandidat åtnjuter immunitet till valet den 24 juni.

76 procent av danska muslimer vill förbjuda islamkritik

DANMARKI en undersökning utförd av det danska justitiedepartementet uppger 76 procent av landets muslimer, från både första och andra generationen, att det bör vara olagligt att kritisera islam.

Intervju: ”Vi vill dra igång fler TV-program och göra reportage”

KULTURI november tändes den senaste stjärnan på alternativmediehimlen i och med lanseringen av Exakt24.se – en modern nyhets- och debattsajt med stort fokus på videoproduktioner, poddande och underhållning. Nya Tider har träffat två av Exakt24:s frontfigurer – chefredaktören Erik Almqvist och programledaren Markus Jonsson.

Kastade kaffe på sverigedemokrat – döms

BROTTEn etniskt svensk medelålders man kastade varmt kaffe på en sverigedemokrat med utländsk bakgrund. Det hände i partiets valstuga i Göteborg inför riksdagsvalet 2018. Nu har den svenske mannen dömts för ringa misshandel.