Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

Insamlingsgala för samhällets utsatta och bortglömda

GALAEn insamlingsgala för att samla in pengar till utsatta svenskar gick av stapeln den 5 juni i Stockholm och sänds på nätet i fyra delar. I denna första del får vi ta del av några berättelser ur verkligheten om hur våldet blivit allt råare och påverkar fler och fler.

Intervju med general Martinez i Paris

UTRIKESDen franske generalen Antoine Martinez har skapat uppståndelse i Frankrike genom det öppna brev till landets ledning som han och andra höga militärer har författat i maj. Han föddes i Oran i Algeriet 1948 och har gjort sin karriär inom det franska flygvapnet. Han var expert inom underrättelseområdet, även på internationell nivå, med samarbete inom FN och Nato och har bland annat varit försvarsattaché vid Frankrikes ambassad i Danmark mellan 1996 och 1999. Han är nu ordförande för Volontaires Pour la France (VPF), en opolitisk organisation som arbetar för att försvara den nationella identiteten och som arbetar mot islamiseringen av Frankrike.

Storbritannien: Läckta planer på fortsatta restriktioner

Victoria ska behålla restriktioner tills 75 procent är vaccinerade

Efter demokratin – USA:s inflytande i Europa

VIDEODenna tyska dokumentär presenteras av reportern doktor Uwe Sauermann, som blivit känd genom sina reportage från krigshärdar som Irak och Afghanistan. I denna video talar han med olika politiker, författare, analytiker och andra experter om USA: kulturella, politiska och militära inflytande i Europa. Nya Tider har fått möjlighet att visa denna film i Sverige.

Rapportering från 1 maj-demonstration i Stockholm

DEMONSTRATIONNya Tider är på plats för att bevaka 1 maj-demonstationen i Stockholm, som går under parollen "För frihet och sanning".

Filip Sjöström om sanning, pandemilag och frihetsfientliga medier

VIDEOPå lördag den första maj arrangerar Filip Sjöström en demonstration under parollen ”för frihet och sanning”.

Här är kommunskatten högst – och lägst

INRIKESStatistiska Centralbyrån går igenom 2021 års kommunala skattetryck.

Asylaktivister efter knivdådet i Vetlanda: Synd om terroristen

INRIKESTamim Sultani utmålas på Facebook som ett offer efter knivdådet i Vetlanda den 3 mars där han knivhögg sju personer. Det uppger nät­tidningen Nyheter Idag.

Minnesord över Alf Ronnby

MINNESORDFör en tid sedan nåddes redaktionen av det tragiska beskedet att Nya Tiders skribent, docent Alf Ronnby i Sölvesborg, försvunnit under en skridskofärd på Levrasjön i Bromölla. Han efterlystes i lokalpressen, men allt eftersom timmarna gick så minskade hoppet. Till slut hittade polisen hans tillhörigheter intill en vak. Nya Tider och Sverige har förlorat en vass penna och en orädd sanningssägare.

Island får minnesmärke över landets ”förste svarte man”

ISLANDDen isländska regeringen har godkänt finansiering för uppförandet av ett minnesmärke över Hans Jónatan, som anses vara öns förste svarte invånare. För 200 000 svenska kronor köps konstnären Sigurður Guðmundssons staty med namnet ”Frelsi” (Frihet), för att uppföras i Djúpivogur, där Hans Jónatan bodde.

TV4 satsade på kvinnor i elitstyrka – endast män klarade utmaningen

FÖRSVARETI januari hade programmet ”Elitstyrkans hemligheter” premiär i TV4. I programmet genomför rekryterna övningar under stor fysisk och psykisk press, vilket motsvarar den nivå som elitförband kräver. Övningarna leds av ett antal svenska elitsoldater från specialförbandet Särskilda Operationsgruppen (SOG).

Vill ha avtal med Syrien för att börja repatriera

DANMARKDet största oppositionspartiet i Danmark, Venstre, vill att regeringen ingår ett avtal med Syriens president Bashar Assad, där denne garanterar de hemvändande säkerhet.

Mysteriet med Khavaris socialbidrag tätnar

INRIKESSom vi skrev förra veckan brottas Jamila Khavari, mamma till den berömda asylaktivisten Fatemeh Khavari, med svenska myndigheter om bistånd enligt socialtjänstlagen. Nu har domen från Förvaltningsrätten kommit, och mycket riktigt handlar det om att få socialbidrag – trots en hushållsinkomst på 1,3 miljoner kronor under taxeringsåret 2019.

SVT om Trumps presidenttid: ”Ett amerikanskt blodbad”

INRIKESEn dokumentär som sänts i programmet Dokument utifrån med titeln ”Ett amerikanskt blodbad” får kritik i sociala medier.

Polisen begärde att välbesökt demonstration mot corona-restriktioner skulle upplösas

Under lördagen samlades ett tusental personer vid Medborgarplatsen i Stockholm för att demonstrera mot Covid-19-restriktionerna och för fri åsiktsbildning i Sverige. Man menar att restriktionerna inskränker medborgares rättigheter och friheter. Efter omkring en halvtimme av tal och sång meddelade polisen via högtalare att de upplöser demonstrationen på grund av den rådande pandemilagen, som gör gällande att endast åtta personer får samlas för en allmän sammankomst. 

Båda grupperna som ockuperade Kapitolium kopplas till FBI

USAUnder rättegångarna i kölvattnet av ockupationen av Kapitolium har det framkommit att båda de organisationer som utpekats som ansvariga för händelserna – Proud Boys och Oath Keepers – har ledare med kopplingar till den nationella säkerhetstjänsten FBI.

Internetleverantörens kaxiga motattack – blockerar Facebook och Twitter

INTERNETT1 WIFI, en internet­leverantör (ISP) i den starkt republikanska delstaten Idaho, har beslutat att blockera Facebook och Twitter för sina kunder, efter att vissa ringt in för att klaga på att plattformarna censurerar konservativt innehåll. Det rapporterar nättidningen Breitbart.

Efter Merkels nedstängning: 175 000 tyska företag hotas av konkurs

UTRIKESEnligt en nyligen presenterad studie av en forskargrupp, CoDAG (”Corona Data Analysis Group”), under ledning av professor Göran Kauermann och professor Helmut Küchenhoff, vid Tysklands främsta elituniversitet Ludwig Maximilian Universitet (LMU) i München, har Merkels nedstängning haft ingen eller ytterst marginell effekt på utbredningen av coronaviruset.

Tyskland: Fängelse för karantänvägrare