Skip to Content

Redaktionen

Artiklar av Redaktionen

Migranter på Lesbos använder kyrka som toalett

UTRIKESFlera kyrkor på den grekiska ön Lesbos har vandaliserats av migranter och en av dem används nu som toalett av de asylsökande. Stanken i kyrkan beskrivs som ”outhärdlig”.

Svenska skattebetalare bekostar Somalias skuldbetalningar till IMF

UTRIKESDen 13 maj fattade den svenska riksdagen beslut om att Sverige ska betala 21 miljoner kronor för att bekosta Internationella valutafondens skuldavskrivningar för Somalia. Beslutet har fått kritik eftersom det kommer i en tid då det svenska budgetunderskottet liksom statsskulden ökar till följd av coronapandemin. Endast Sverigedemokraterna röstade emot att finansiera Somalias skuldavskrivning.

Nya Tider avslöjade Pisa-bluffen redan i december

En aktuell debatt har blossat upp sedan Expressen säger sig ha ”avslöjat” att Sverige riggade sitt resultat i Pisa genom selektivt urval. I själva verket kopierar de vad Nya Tider skrev om redan i december.

Migrationsverket till kommunerna: Ni ska ta emot tusentals kvotflyktingar i höst

INRIKESMottagandet av kvotflyktingar har tillfälligt pausats på grund av coronaviruset. I lokaltidningen Dagens Västervik framgår nu att årets kvot om 5 000 kvotflyktingar ändå ska uppfyllas, enligt Migrationsverket. ”Det innebär att kommunerna i landet ska vara beredda på att ta emot fler kvotflyktingar på kort tid”, skriver lokaltidningen.

Italiens Sverigeambassadör ger Tegnell en känga

INRIKESFolkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell har i en radiointervju hävdat att Italien har sämre resurser att skydda äldre mot Covid-19. Nu svarar Italiens Sverigeambassadör Mario Cospito och hänvisar till att Sveriges sjukvård ligger långt efter Italiens i internationella jämförelser. Han menar även att Italien lyckats bättre i sin strategi, då allt färre dör av smittan varje dag, medan Sverige under maj haft högst dödligt i Covid-19 i världen.

Framstående mongolisk politiker arresteras inför valet

Sedan kommunismens fall 1989 har Mongoliet utvecklats till en välfungerande demokrati, men alarmerande tecken på motsatta tendenser börjar nu synas. Den framstående politikern Nomtoibayar Nyamtaishir arresterades, trots att han enligt mongolisk lag i egenskap av kandidat åtnjuter immunitet till valet den 24 juni.

76 procent av danska muslimer vill förbjuda islamkritik

DANMARKI en undersökning utförd av det danska justitiedepartementet uppger 76 procent av landets muslimer, från både första och andra generationen, att det bör vara olagligt att kritisera islam.

Intervju: ”Vi vill dra igång fler TV-program och göra reportage”

KULTURI november tändes den senaste stjärnan på alternativmediehimlen i och med lanseringen av Exakt24.se – en modern nyhets- och debattsajt med stort fokus på videoproduktioner, poddande och underhållning. Nya Tider har träffat två av Exakt24:s frontfigurer – chefredaktören Erik Almqvist och programledaren Markus Jonsson.

Kastade kaffe på sverigedemokrat – döms

BROTTEn etniskt svensk medelålders man kastade varmt kaffe på en sverigedemokrat med utländsk bakgrund. Det hände i partiets valstuga i Göteborg inför riksdagsvalet 2018. Nu har den svenske mannen dömts för ringa misshandel.

Ungerns familjepolitik skördar framgångar

UTRIKESSedan 1980-talet har allt färre ungerska barn fötts – men nu har kurvan äntligen brutits, uppgav Ungerns statistikbyrå i slutet av mars. Befolkningsminskningen saktade ner med nästan 50 procent om man jämför januari 2020 med samma månad förra året. Orsaken antas vara den ungerska regeringens familjevänliga politik, som i februari förra året sågades som ”30-tal” av Sveriges socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

Hessens finansminister begick självmord – fruktade för coronasmittans följder

TYSKLAND

Kändisarna som coronaviruset tog

CORONAVIRUSETMellan februari och slutet av mars i år har åtminstone fyra personer inom artistvärlden avlidit i Covid-19.

SAS rasar på börsen

EKONOMI

Coronaviruset – uppdateras löpande

EPIDEMINHär samlar vi senaste uppdateringar som berör epidemin av coronaviruset. Vi har inte värderat riktigheten i uppgifterna utan hänvisar läsaren till källan för att göra en egen bedömning.

Sex invand­rare frias från brutal gängmisshandel – en döms till ungdomstjänst

BORÅS

Tommy Ulmnäs talar i Stockholm

ANNONS: Den före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs kommer till Stockholm redan nu på torsdag den 6 februari för att berätta om den nya upplagan av sin bok Sverige: Från välfärdsstat till fattigland.

Coronaviruset – uppdateras löpande

Här samlar vi senaste uppdateringar som berör epidemin av coronaviruset. Vi har inte värderat riktigheten i uppgifterna utan hänvisar läsaren till källan för att göra en egen bedömning.

Föredrag om hälsofaror med mobilstrålning

VIDEOOlle Johansson berättar om farorna med elektromagnetisk strålning (mobiler, Wi-Fi och annan trådlös kommunikation) på ett föredrag i Stockholm, oktober 2019.

Handelskriget: USA blinkade först

ANALYSEtt avtal har skrivits. Kriget är inte över, men åtminstone kan man kalla det för vapenstillestånd med fredsförhandlingar. Det finns egentligen inga vinnare i ett handelskrig, men om vi skall tala om förluster så har det främst drabbat USA stort. USA gick ut hårt och försökte i princip kuva Kina och visa vem som bestämde i världen, men det lyckades inte. USA har fått backa ordentligt.

Bivax i stället för plast

KULTURHur packade man in maten förr, innan man hade plastpåsar och plastfolie? Man använde bivaxdukar! En kunskap väl värd att återuppta.