Karl-Olov Arnstberg

Artiklar av Karl-Olov Arnstberg

Staten älskar alla barnen

Staten älskar alla barnen

🟠 DEBATT. Välfärdsstaten erbjuder trygghet och en befrielse från eget ansvar. Här möter barnet inne i oss, som är rädd att ta ansvar, den starka staten i en gemensam förståelse. Många nationalister glorifierar folkhemmet, men är en välfärdsstat som inte låter oss bli vuxna verkligen det bästa för människan? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, reflekterar över den kravlösa välfärdsstaten och dess konsekvenser.

Partiska journalister

Partiska journalister

🟠 Att politiker är förtjusta i ordet demokrati, det vet vi, inte minst genom de beskyllningar för att utgöra ett hot mot demokratin som de brukar rikta mot sina politiska motståndare. Däremot är de inte särskilt förtjusta i att praktisera demokrati, vilket betyder att fatta politiska beslut i enlighet med folkviljan. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Åsikter och insikter

Åsikter och insikter

🟠 Uppfattningar om hur samhället ska fungera måste alltid kontrolleras mot verkligheten och vid behov revideras, i synnerhet om verkligheten förändras. Professor Karl-Olov Arnstberg presenterar några vanliga samhällsprinciper, där vissa kanske fungerade i ett homogent folkhem, men som är hopplösa i dagens mångkultur. Sin tidigare åsikt om samhället kontrasterar han mot en nyvunnen insikt.

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Den fetaste lögnen

Den fetaste lögnen

🟠 DEBATT Bluffrapporter, oärlig journalistik och politiker som för folket bakom ljuset. Så menar professor Karl-Olov Arnstberg att skrönan om den ”lönsamma invandringen” har upprätthållits i den svenska offentligheten. Till slut måste även invandrare jobba och betala skatt om den offentliga ekonomin ska gå ihop, något som ett flertal kommuner på ett radikalt sätt fått känna på.

Klyftiga dumskal­lar

Klyftiga dumskal­lar

🟠 Barn och dårar är svåra att lura, då de ser verkligheten som den är. Mycket intelligenta människor är också svåra att dra med i en falsk världsbild. Det är de med lite över medel intelligens som är de lättaste att indoktrinera. De är inte bara klyftiga nog att förstå ett rådande paradigms principer och använda det för att främja sin karriär och position i samhället, de blir också bra på att skapa rökridåer som skyler över eller ”förklarar” varför teorin stämmer så dåligt med verkligheten. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, som skriver att det är dessa, de ”dumintelligenta”, som genom sin konformism är med och driver politisk korrekthet såsom woke, genusstudier, allas lika värde och andra verklighets­förnekande idéer – inte minst på universiteten.

Dysgeni – Europas dubbla självmord

Dysgeni – Europas dubbla självmord

🟠 Ungern har förstått. En minskande befolkning kan inte föda äldre generationer och samtidigt upprätthålla dagens levnadsstandard. Att ersätta ungrarna med invandrare från tredje världen är som att hoppa ur askan i elden – bördan ökar ytterligare och demografin ändras permanent. Det skriver veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, som konstaterar att Europas styrande maktelit inte vill se problemet eftersom det inte anses politiskt korrekt. Det är istället länder som Ungern som leder vägen för dem som vill ta strid för vår civilisation och dess bevarande.

Kvotflyktingarna går under radarn

Kvotflyktingarna går under radarn

🟠 Kvotflyktingar anses vara ”riktiga” flyktingar. Det är sällan någon kritik riktas mot detta system, där FN ansvarar för urvalet och där människorna hämtas på ett ordnat sätt med flyg på mottagarländernas bekostnad. Ingen behöver fly över havet eller bevisa sina asylskäl vid ankomsten. Men är det en sådan solskenshistoria som det utmålas som? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, tittar på kostnader, integrationsförmåga och urvalsprocessen för dessa migranter.

Allas lika värde – Sveriges viktigaste dogm

Allas lika värde – Sveriges viktigaste dogm

🟠 När Frankrike störtade monarkin genom Franska revolutionen antog man en författning där man slog fast: ”Alla människor är lika av naturen och inför lagen”. Detta efter att USA antagit sin konstitution med liknande ordalydelse. Det handlade om att ingen skulle vara född med vissa privilegier, som den franska aristokratin eller den brittiska kronan. Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, pekar på att ”allas lika värde” har blivit till en dogm i Sverige, som används till att rättfärdiga allt möjligt och omöjligt, som att svenska skattebetalare ska ta ekonomiskt ansvar för människor från andra sidan jordklotet.

Tänk om vi har fel!

Tänk om vi har fel!

🟠 Vänsterliberaler vill inte tala med svenska oppositionella. Själva brukar de rättfärdiga det med att det skulle legitimera en ”hatisk”/”odemokratisk” ståndpunkt, enligt extremvänsterns paroll ”ingen plattform åt fascisterna”. Oppositionella menar i stället att vänsterliberalerna inte vågar delta i en ärlig debatt eftersom de vet att de har fel. Professor Karl-Olov Arnstberg försöker i veckans debattartikel att se saker från politiskt korrekt synvinkel.

Page 1 of 7 1 2 7

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT39web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.