Karl-Olov Arnstberg

Artiklar av Karl-Olov Arnstberg

Wokekapitalismen

Wokekapitalismen

🟠 OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERG Varför omfamnar storfinansen wokeideologin? Kapitalisterna är av självklara orsaker fientliga till socialism, men de omger sig gärna med transor och etniska minoriteter samtidigt som de basunerar ut att vithet är ondska och att vi alla kommer att dö av varmare klimat. Varför? Debattör Karl-Olov Arnstberg förklarar hur woke och kapitalisterna hamnade i samma säng.

Civil olydnad fungerar. Utan folkets hjälp är makthavarna maktlösa, menar Karl-Olov Arnstberg, och tar almstriden 1971 som exempel. Foto: Lennart af Petersens/ Wikipedia

Debatt: Civil olydnad

🟠 DEBATT De hänsynslösa brittiska kolonisatörerna fick till slut åka hem från Indien med svansen mellan benen, då de möttes av ett passivt motstånd som bröt deras makt. Även i Sverige har passivt motstånd och civil olydnad skördat segrar. Mest känd är nog almstriden 1971. I tider som dessa, då politikerna driver en agenda rakt emot folkviljan, är det hög tid att åter praktisera civil olydnad, menar veckans debattör Karl-Olov Arnstberg, och ger några praktiska råd.

Fredrik Reinfeldt, Sveriges förra statsminister som gjort sig känd för ”öppna era hjärtan” för massinvandringen, blir i sin nya roll som Svenska fotbollförbundets ordförande tvungen att reagera på den terror han släppt in i Sverige. Skärmavbild: X, Foto: Nya Tider

Är Fredrik Reinfeldt en folkförrädare?

🟠 Nyligen uppmärksammades före detta statsminister Fredrik Reinfeldt för att ha smugit ut bakvägen, omgärdad av sina livvakter, från fotbollsstation i Bryssel efter terrordådet mot svenska supportrar, varefter han på sociala medier poserade iförd en Sverigetröja med budskapet ”Vi backar inte”. Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, menar att de som beskyller Reinfeldt för att ha skapat dagens explosiva situation har helt rätt.

Sveriges ”Baghdad Bob” är enligt debattskribenten Aftonbladets politiske chefredaktör, Anders Lindberg, som ger ett ansikte åt ”den obekymrade lögnens tidevarv”. Stillbild: Aftonbladet

De båda körerna

🟠 DEBATT De stora mediehusen sjunger en starkt beskuren och hårt hållen repertoar, men det finns en dissidentmedia som fyller i där systemmedia förblir tysta eller sjunger falskt. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, som dock har en del synpunkter på dissidentmedias val av oktav.

Staten älskar alla barnen

Staten älskar alla barnen

🟠 DEBATT. Välfärdsstaten erbjuder trygghet och en befrielse från eget ansvar. Här möter barnet inne i oss, som är rädd att ta ansvar, den starka staten i en gemensam förståelse. Många nationalister glorifierar folkhemmet, men är en välfärdsstat som inte låter oss bli vuxna verkligen det bästa för människan? Veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, reflekterar över den kravlösa välfärdsstaten och dess konsekvenser.

Partiska journalister

Partiska journalister

🟠 Att politiker är förtjusta i ordet demokrati, det vet vi, inte minst genom de beskyllningar för att utgöra ett hot mot demokratin som de brukar rikta mot sina politiska motståndare. Däremot är de inte särskilt förtjusta i att praktisera demokrati, vilket betyder att fatta politiska beslut i enlighet med folkviljan. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg.

Åsikter och insikter

Åsikter och insikter

🟠 Uppfattningar om hur samhället ska fungera måste alltid kontrolleras mot verkligheten och vid behov revideras, i synnerhet om verkligheten förändras. Professor Karl-Olov Arnstberg presenterar några vanliga samhällsprinciper, där vissa kanske fungerade i ett homogent folkhem, men som är hopplösa i dagens mångkultur. Sin tidigare åsikt om samhället kontrasterar han mot en nyvunnen insikt.

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Den fetaste lögnen

Den fetaste lögnen

🟠 DEBATT Bluffrapporter, oärlig journalistik och politiker som för folket bakom ljuset. Så menar professor Karl-Olov Arnstberg att skrönan om den ”lönsamma invandringen” har upprätthållits i den svenska offentligheten. Till slut måste även invandrare jobba och betala skatt om den offentliga ekonomin ska gå ihop, något som ett flertal kommuner på ett radikalt sätt fått känna på.

Klyftiga dumskal­lar

Klyftiga dumskal­lar

🟠 Barn och dårar är svåra att lura, då de ser verkligheten som den är. Mycket intelligenta människor är också svåra att dra med i en falsk världsbild. Det är de med lite över medel intelligens som är de lättaste att indoktrinera. De är inte bara klyftiga nog att förstå ett rådande paradigms principer och använda det för att främja sin karriär och position i samhället, de blir också bra på att skapa rökridåer som skyler över eller ”förklarar” varför teorin stämmer så dåligt med verkligheten. Det menar veckans debattör, professor Karl-Olov Arnstberg, som skriver att det är dessa, de ”dumintelligenta”, som genom sin konformism är med och driver politisk korrekthet såsom woke, genusstudier, allas lika värde och andra verklighets­förnekande idéer – inte minst på universiteten.

Page 1 of 7 1 2 7

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.