Skip to Content

Lars Ohlsson

Artiklar av Lars Ohlsson
Notice: Undefined variable: visad in /www/doc/www.nyatider.nu/www/wp-content/themes/nt_lite/author.php on line 22

Privat skönhetsklinik erbjöd oskuldsoperationer – slutar med ingreppen efter kritik

INRIKESDen privata specialistmottagningen NabKliniken i Stockholm erbjöd fram till idag kvinnor att utföra ett kirurgiskt ingrepp som skulle kunna återställa den så kallade mödomshinnan. Detta övergrepp mot kvinnor avslöjades dock av tidningen Ottar, men idag kan Nya Tider komma med ännu ett för kvinnor glädjande avslöjande, nämligen att kliniken slutar med det kritiserade underlivsingreppet. I en kommentar till Nya Tider säger en receptionist på kliniken att man gör det för att slippa ”allt tjafs”.

Estlands koalitionsregering faller efter misstänkt muthärva

UTRIKESPå onsdagsmorgonen den 13 januari meddelade den estniske premiärministern Jüri Ratas (Centerpartiet) att han avgår i svallvågorna av en misstänkt muthärva som berör hans eget parti. Därmed faller regeringen som hittills har bestått av Centerpartiet, det värdekonservativa Isamaa (Fosterlandet) samt det nationalkonservativa EKRE.

Efter tortyren på Solna kyrkogård: Känd kriminolog medger etniskt hatmotiv som möjlig orsak till dådet

BROTT OCH STRAFFDen kände kriminologen Leif GW Persson gjorde den 10 januari ett kontroversiellt uttalande i TV4. När den nyss meddelade domen mot två invandrarmän angående den brutala tortyrmisshandeln på Solna kyrkogård kom upp till diskussion, sade Leif GW Persson att ett av motiven bakom dådet sannolikt var att betrakta som ett etniskt hatmotiv, eftersom offren var infödda svenskar och förövarna var invandrare.

Debattören Janouch börjar använda Twitter-konkurrent – som släcks ner

INRIKESDen av etablissemanget numera illa sedda debattören och författaren Katerina Janouch meddelar via Facebook att hon nu börjar använda Twitter-konkurrenten Parler för att motverka åsiktscensuren. Parler har som plattform vuxit mycket sedan november 2020, men har nu släckts ned.

Yttrandefrihetsexpert till Nya Tider: ”Sociala medieplattformar är att se som distributörer”

INRIKESDe stora techjättarnas censur mot alternativa och fria medier har under jul- och nyårsveckan gjort sig påmind i Sverige då YouTube släckte ner bland annat Swebbtv. Många är med rätta oroliga över vad som just nu händer med yttrandefriheten på nätet. När Nya Tider når Nils Funcke, en mångårig sakkunnig på just yttrandefrihetsområdet, säger han att sociala medieplattformar inte bör agera åsiktscensurerande, utan istället agera som distributörer som exempelvis Postnord. Dessutom anser han det bisarrt att exempelvis varningsflagga Donald Trumps inlägg på Twitter och Facebook.

Lockdownflykt till svensk ekoby

REPORTAGENära Hagfors i Värmland ligger Sunnemo ekoby. Denna oas för självtillit och naturtillvänt leverne är inte bara en plats som man uppsöker för att få livskraft, utan hit har också många européer hittat när de flytt norrut undan de strikta coronarestriktioner som många länder infört. Att man sysslar med ekologisk odling innebär dock inte att man ställer upp på alla politiskt korrekta dogmer, menar ekobyns grundare Johan Erle, och förklarar: ”Bara för att man bor i ekoby så är folk här inte några klimatalarmister eller Greta Thunberg-fans”.

Polen ratar kolet för kärnkraften – Skånepolitiker vägrar ha någon åsikt om förhöjd elkapacitet

INRIKESAllt talar nu för att Polen kommer att börja fasa ut sina kolkraftverk till förmån för mer miljö- och klimatvänlig kärnkraft, där USA bidrar med avsevärda summor i lånepengar samt teknik för uppbyggnaden av inte mindre än sex reaktorer. En energimarknadsforskare vid Institutet för näringslivsstudier säger till nättidningen Nyheter Idag att detta skulle kunna innebära en avsevärd förbättring i södra Sveriges nu svajiga elkapacitet. Men när Nya Tider når ett av de moderata regionråden vill hon inte ens ha en åsikt i frågan.

Ny frihetsdemonstration i tyska Düsseldorf

UTRIKESSöndagen den 6 december hölls ännu en demonstration mot de hårda coronarestriktionerna i Tyskland, den här gången i staden Düsseldorf i Ruhrområdet. Samtidigt syns nu en tilltagande spänning mellan de som vill återgå till ett öppet, fritt och demokratiskt samhällssystem å ena sidan, samt å andra sidan de som demonstrerar för de hårda restriktionerna. Till den senare kategorin hör kyrkligt aktiva men även vänsterextremister som vill få det till att restriktionsmotståndarna är ”högerextremister” och ”rasister”.

94-årig kvinna lurad av bankbedragare

INRIKESUnder de senaste dagarna har åtminstone tre äldre kvinnor runt Knivsta utanför Uppsala utsatts för fräcka bankbedrägerier, något som uppmärksammades av SR:s P4 Uppsala den 28 november. Till Nya Tider berättar ett av offren att bedragaren presenterade sig som ”säkerhetsexpert” på Nordea och på bruten svenska begärde att få koden till hennes kort.

Brå bryter gammalt tabu: Kartlägger samband mellan ungdomsrån och etnicitet

INRIKESBrottsförebyggande rådet (Brå) kommer inom kort att genomföra en studie där man vill se om det finns ett samband mellan etnicitet och de allt brutalare och förnedrande ungdomsrånen i Sverige. Man vill helt enkelt se huruvida offer respektive förövare har svensk eller utländsk bakgrund. Att detta initiativ kommer just från Brå måste dock betraktas som oväntat. När Nya Tider försöker få svar från Brås utredare om varför man väljer att göra denna kartläggning just nu väljer de att lägga locket på och förvägra oss en kommentar.

Ingrid Carlqvist och Maria Celander frias från hets mot folkgrupp

BROTT OCH STRAFFDen 23 november kom domslutet från Helsingborgs tingsrätt rörande åtal för hets mot folkgrupp gentemot journalistduon Ingrid Carlqvist och Maria Celander. Utfallet blev en friande dom. Ingrid Carlqvist säger i en kommentar till Nya Tider att domen är en seger för yttrandefrihet och fri journalistik men också för alla de röstsvaga som mainstreammedier inte över huvud taget bryr sig om.

Två äldre utsatta för rån och rånförsök – polisen vägrar gå ut med signalement på gärningsmännen

INRIKESI måndags kväll blev en äldre kvinna utsatt för ett rån, och en timme senare utsattes en annan person, en äldre man, för ett rånförsök. Bägge händelserna skedde i västmanländska Kungsör. Flera polispatruller fanns senare på plats i samhället och kontrollerade flera personer, men ingen är än så länge gripen. När Nya Tider kontaktar polisens presstjänst lägger man genast locket på om eventuella signalement på gärningsmännen.

Förvirrad man hotade Sverige med inbördeskrig om SD får makten

INRIKESFredagen den 13 november publicerade en arabisk man ett klipp på Youtube, där han hotar svenskarna med inbördeskrig om SD vinner makten efter nästa val. Det är samme man som tidigare drev Arabiska partiet och som Nya Tider kunder berätta har en historia av mental sjukdom. Riksdagsledamoten Roger Richtoff (SD) anser dock att budskapet skall tas på allvar då det kan trigga någon redan radikaliserad våldsverkare.

Åklagare: Inte hets mot folkgrupp att bränna koranen

INRIKESDet är inget brott enligt svensk lag att bränna koranen. Det slår Malmös åklagarkammare fast efter att ha lagt ner den förundersökning om ”hets mot folkgrupp” som inleddes efter att medlemmar ur det danska islamkritiska partiet Stram kurs brände en koran i det invandrartäta Rosengård i Malmö i slutet av augusti.

Ungern sågar EU:s långtidsbudget – utpressning till att följa Soros önskningar

UTRIKESEn högt uppsatt talesperson för den ungerska regeringen, Zoltán Kovács, sågar i en artikel EU:s långtidsbudget och kallar den ett försök till utpressning av länder som vill gå sin egen väg i väsentliga frågor som migration och juridik, samt att budgeten är en direkt uppfyllelse av George Soros plan för Europa om exempelvis mer migration till kontinenten. När långtidsbudgeten skall behandlas av EU:s samtliga regeringschefer hotar nu både Ungern och Polen att lägga in sitt veto och därmed stoppa förslaget.

Odenstaty invigd nära unik utgrävning

INRIKESEn tre meter hög och sex ton tung järnstaty föreställande den fornnordiske guden Oden står nu i Hjärups park i Staffanstorps kommun. Vid invigningen medverkade bland annat kommunstyrelsens ordförande, moderaten Christian Sonesson, och historieprofessorn Dick Harrison. Till Nya Tider säger Harrison att han är glad att man äntligen börjat förstå vilken unik plats man har alldeles inpå knuten – Nordens största stad i nästan tusen år.

Professor om arvet efter Trump: ”Kan komma att starta egen TV-kanal”

UTRIKESMånga spekulerar just nu mycket kring vad som kan komma att bli arvet efter Donald Trump ifall Joe Biden svärs in som president den 20 januari nästa år. En professor i Nordamerikastudier vid Uppsala universitet, Dag Blanck, säger i ett samtal med Nya Tider att de fyra åren med Trump har inneburit att misstron mot etablissemanget har ökat, och att en möjlig sorti från Vita huset för Trumps del mycket väl kan resultera i att denne startar upp en alldeles egen TV-kanal där han kan fortsätta att föra ut sitt politiska budskap.

Framåt marsch för SD i ny oktobermätning

INRIKESSD fortsätter att öka i popularitet bland svenska väljare, och är nu hack i häl med Socialdemokraterna som största parti. Det visar en ny opinionsmätning från undersökningsföretaget Sentio som genomförts i oktober, rapporterar Nyheter Idag.

Hätsk kampanj tvingade estnisk minister att avgå

UTRIKESDen 9 november meddelade Estlands inrikesminister Mart Helme från det nationalkonservativa partiet Ekre att han lämnar sin post. Orsaken, enligt honom själv, är den hätska kampanj som liberala medier utsatte honom för efter ett utspel han gjorde i radio om troligt valfusk i samband med det nyligen genomförda presidentvalet i USA. För att inte fokus skall hamna på honom och för att ”ge regeringen arbetsro” väljer han nu att stiga åt sidan, men han gör samtidigt klart att ingen någonsin kan sätta munkavle på honom.

Jimmie Åkesson i ny video: ”Ta ifrån islamisterna deras medborgarskap”!

INRIKESDen 3 november publicerade Jimmie Åkesson en ny video på sociala medier, där han i skarpa ordalag kritiserar den flathet han anser att det svenska samhället fortfarande visar gentemot islamisterna. Han menar att det definitivt inte längre finns vare sig tid eller plats för sorg och förståelse, utan att samhället nu resolut skall agera genom att stänga moskéer och friskolor som inte tar avstånd från islamistisk terrorism. Han upprepar också ett SD-krav från förr: Ta ifrån islamister deras svenska medborgarskap!