Skip to Content

Lars Ohlsson

Artiklar av Lars Ohlsson

EU-domstolen: Arbetsgivare kan förbjuda muslimsk huvudduk

UTRIKESDen 15 juli kom ett principiellt viktigt beslut i EU-domstolen. Arbetsgivare har nu nämligen rätt att neka anställda att bära exempelvis muslimsk huvudduk, som hijab och burka, förutsatt att arbetsgivaren kan påvisa att det skulle uppstå sociala konflikter eller om neutraliteten gentemot kunder kan riskeras. Beslutet väntas återverkningar även i Sverige

SD och M tar över taktpinnen i klassisk socialistisk brukskommun

INRIKESDen 21 juni 2021 skrevs politisk historia i den västmanländska kommunen Surahammar. Efter drygt 100 år av socialdemokratisk dominans tog en borgerlig koalition, inklusive SD, makten och kommer nu att styra kommunen fram till valet 2022. Det intressanta i sammanhanget är att koalitionen även inberäknar Centerpartiet, detta trots att Annie Lööfs parti på riksplanet inte ens vill ta i SD med tång. Dock vill ingen företrädare för vare sig SD eller C svara på några frågor när Nya Tider lyckas nå dem.

Efter misstroendeförklaringen mot Löfven: Uppgång för SD ger konservativa blocket rekordsiffror

INRIKESMissförtroendeomröstningen mot den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven avhölls den 21 juni, och en majoritet av riksdagsledamöterna röstade för att avsätta honom. Detta ger nu tydligt utslag i den svenska väljaropinionen, enligt en ny mätning från Novus, rapporterar både SVT och Expressen. Siffrorna visar svart på vitt att det skulle finnas en stor majoritet för ett konservativt regeringsskifte, detta trots att även Vänsterpartiet har gynnats av väljarna efter misstroendeomröstningen. Detta hjälper de rödgröna föga, eftersom Miljöpartiet enligt mätningen kastas ut ur riksdagen.

”En våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk”

KULTURSVT:s planer på att göra en historierevisionistisk rekonstruktion av Astrid Lindgrens klassiska filmserie ”Vi på Saltkråkan” har väckt stor ilska hos svenska folket. Det framgår nu även att den folkkära filmen inte bara ska placeras i modern miljö, utan också byta ut svenska karaktärer mot invandrare. Den kände skådespelaren Ulf Brunnberg är kritisk till planerna och säger till Nya Tider att nyinspelningen är en våldtäkt på Astrid Lindgrens ursprungsverk.

”Vi kämpar och dör stående” Fotbolls-EM: Ungern kommer inte att knäböja för BLM

UNGERNDet ungerska landslaget kommer inte att knäböja för BLM under fotbolls-EM. Det ungerska fotbollsförbundet meddelar att politiska yttringar i samband med sport strider mot de internationella reglerna. De får stöd av premiärminister Viktor Orbán, som menar att det är främmande för en ungrare att knäböja annat än inför Gud och sitt fosterland.

Radikalfeministisk mediakändis gör avbön och ångrar manshatande drev på nätet

INRIKESMediaprofilen Cissi Wallin, som ofta gjort sig känd för upptrissade hatdrev mot män, väljer nu att krypa till korset i en avbönskrönika i Expressen den 1 juni. Reaktionerna på hennes ”avbön” har dock inte varit odelat positiva, särskilt att hon inte har bett någon om ursäkt för den skada hennes olika hatdrev orsakat enskilda människor.

Framgångar för SD i Skånes regionstyrelse

INRIKESVid sitt sammanträde den 3 juni fattade regionstyrelsen i Skåne beslut om att bifalla två initiativärenden från Sverigedemokraterna, där de fick igenom att regionstyrelsen ska skicka två skarpa brev till regeringen. Det ena handlar om att man från Skånes sida vill se en omstart av kärnkraftsreaktorn Ringhals 1, samt att Bromma flygplats inte läggs ner. SD:s gruppledare och regionråd Niclas Nilsson säger i en kommentar till Nya Tider att framgången var symboliskt viktig som politisk isbrytare.

Etablissemangets angrepp på svenskt nationaldagsfirande får folkligt mothugg

INRIKESInför den 6 juni, Sveriges nationaldag, brukar det ofta komma opinionsmässiga angrepp på firandet från vänsterliberala proffstyckare. 2021 blev inget undantag. Nya Tider gör här ett kort sammandrag av svenskfientliga tweets och debattartiklar, men också det folkliga motstånd som blev resultatet.

Språktest införs för att få jobb inom Ronneby kommun

INRIKESDet är Sverigedemokraterna och Liberalerna som var för sig inkommit med förslag om att invandrare måste kunna visa att de kan svenska om de vill jobba inom äldrevården eller skolan. Den 27 maj klubbades förslaget igenom av kommunfullmäktige med knapp majoritet.

SD får igenom språktest för att få jobb inom Ronneby kommun

INRIKESTorsdagen den 27 maj klubbade Ronnebys kommunfullmäktige igenom två motioner som var och en för sig ville se krav på språktester i svenska för att få jobb i kommunala verksamheter som skola och äldreomsorg. Den ena motionen hade lagts av Sverigedemokraterna, den andra av Liberalerna. Efter en mycket jämn omröstning segrade de liberalkonservativa förslagen. När Nya Tider når Bengt Johansson, fullmäktigeledamot samt ordförande för SD i Ronneby, säger han att han är glad över att språktestkravet nu blir verklighet. Han ser det dock som ett av många steg framåt för att komma till rätta med den så kallade ”integrationen”.

Putin pressar Biden om ökat åsiktsförtryck i USA vid toppmöte i Schweiz

UTRIKESOm två veckor kommer USA:s president Joe Biden och Rysslands dito Vladimir Putin att träffas för ett första toppmöte i schweiziska Geneve. Enligt vad tidningen New York Post erfar kommer Putin att pressa Biden gällande det ökande åsiktsförtrycket av framför allt konservativa opinionsbildare och oppositionsaktivister. Enligt tidningen är Putin och utrikesminister Sergei Lavrov djupt bekymrade över vilka proportioner förtrycket har tagit och vad det kommit att innebära för helt vanliga amerikaners vardag.

Västuppbackad aktivist från Vitryssland utreds som krigsförbrytare

UTRIKESDen av västvärlden hyllade vitryske aktivisten och bloggaren Raman Pratasevitj utreds nu av myndigheterna i den icke-erkända folkrepubliken Lugansk i östra Ukraina för krigsbrott i den paramilitära styrkan Azovs namn. Att han under några år var tämligen aktiv i denna bataljon är dock något som västliga medströmsmedier hållit tyst om, trots dess tydligt nationalsocialistiska symbolik. Detta samtidigt som dessa medier är snabba med anklagelser om högerextremist när det gäller västeuropeiska oppositionella.

Framåt för nationalistiskt parti vid parlamentsval på Cypern

UTRIKESSöndagen den 30 maj hölls det parlamentsval i den grekcypriotiska delen av ön Cypern. Största parti blev återigen mitten/högerpartiet Demokratisk samling (Disy). Det som skakade om i den cypriotiska politiken var dock att det nationalistiska partiet, Nationella Folkfronten (Elam), fördubblade sitt stöd och fick närmare 7 procent.

BLM-propaganda från Sverige föll platt i Eurovision

EUROVISIONNär Eurovision Song Contest 2021 avgjordes i nederländska Rotterdam den 22 maj var det många inom svenskt kultur- och medieetablissemang som hade hoppats på att kongolesiske Tusses (Tousin Chiza) BLM-inspirerade bidrag åtminstone skulle placera sig bland de tio bästa bidragen med sången ”Voices”. Men så blev det inte, ”Voices” fick nöja sig med en 14:e plats. Istället blev det italiensk 70-talsinspirerad hårdrock som med råge tog hem spelet. Inte ens våra grannländer föll för det svenska propagandanumret.

Åkesson om dödsskjutningarna: ”Sverige har blivit Europas Chicago!”

INRIKESDen 26 maj publicerades en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå, som visar att Sverige har blivit det land i Europa där det sker flest dödsskjutningar. Med anledning av detta möttes Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och den socialdemokratiske inrikesministern Mikael Damberg för debatt i SVT:s Aktuellt. Det blev stundtals en hetsig tillställning, där Åkesson dels pekade ut Sverige som Europas Chicago, dels slog fast att det inte handlar om svenska unga män som står för det dödliga skjutvapenvåldet.

Totalfiasko för tvångsintegration av skolelever i Örebro

INRIKESNär kommunpolitikerna i Örebro år 2017 beslutade att lägga ner en stor skola i det invandrardominerade området Vivalla, gjorde man det med förhoppningen att det skulle leda till bättre skolresultat och lyckad integration mellan utomeuropeiska invandrarelever och etniska svenskar. Forskare vid Örebro universitet kan nu konstatera att försöket blivit ett totalfiasko och har fått rakt motsatt effekt mot vad politikerna hoppats på.

Vitrysk militär tvingade passagerarplan från Ryanair att landa i Minsk –Lukasjenkokritiker tagen i förvar

UTRIKESEfter att vitryska myndigheter av allt att döma tvingade ett civilt flygplan att landa på huvudstaden Minsks flygplats, varvid den pro-västlige aktivisten Roman Protasevitj togs i förvar, har tonläget mellan det vitryska presidentstyret å ena sidan samt västvärlden å den andra eskalerat till kokpunkten. EU, USA och Nato fördömer det inträffade som en flygplanskapning och kidnappning. En professor i folkrätt som Nya Tider lyckas nå kallar visserligen det vitryska agerandet för ett brott mot internationella regler, men jämför samtidigt med när Bolivias presidentplan år 2013 tvingades ner i Österrike, troligtvis efter order från USA.

Rysk duo avslöjar: USA djupt inblandat i den vitryska proteströrelsen

UTRIKESDen ryska komikerduon Vovan och Lexus kan genom en ny busringningsaktion nu avslöja att den amerikanska statsfinansierade organisationen National Endowment of Democracy (NED) var USA:s verktyg för att stötta proteströrelsen i Vitryssland som under hösten 2020 var ute efter att störta presidenten Aleksandr Lukasjenko. Det rapporterar nyhetskanalen RT. Genom att påstå sig vara två ledargestalter i den väststödda oppositionen i Vitryssland, lyckades duon få till ett samtal med personer i NED:s allra högsta ledarskikt.

Svenska folkets ilska mot utrikesminister Lindes sympatifirande av Ramadanavslut: ”Skäms”!

INRIKESUtrikesminister Ann Linde (S) ådrog sig under självaste Kristi himmelfärdsdagen den 13 maj svenska folkets ilska då hon på Twitter valde att önska alla muslimer en trevlig avslutning på Ramadan; avslutningshögtiden Eid Al-fitr. "Skäms!", twittrade bland andra riksdagsledamoten Björn Söder (SD).

Polisen bekräftar för Nya Tider: Fyra mörkhyade män efterspanade för tortyrliknande rån

INRIKES Ett ungt par har under natten mot torsdagen utsatts för ett grovt, närmast tortyrliknande, rån i sin lägenhet i Göteborg. Enligt uppgifter som bland annat nättidningen Nyheter Idag publicerade på morgonen den 20 maj, skulle det röra sig om fyra mörkhyade män som nu jagas av polisen. När Nya Tider når polisens presstalesperson Peter Adlersson i Region Väst får vi bekräftat att detta är det unga parets signalement på de som överföll dem.