Lars Ohlsson

Artiklar av Lars Ohlsson

Framgång för nationalkonservativa FPÖ i österrikiskt delstatsval

Framgång för nationalkonservativa FPÖ i österrikiskt delstatsval

🟠 UTRIKES Det nationalistiska partiet FPÖ (Freiheitliche Partei Österreich) nådde stora framgångar i delstatsvalet till lantdagen i delstaten Tyrolen nära gränsen till Tyskland den 25 september, rapporterar tidningen Junge Freiheit. Toppkandidaten Markus Abwerzger och hans övriga partikamrater kunde fira att FPÖ fick 18,8 procent av rösterna och sopade banan med framförallt socialdemokratiska SPÖ som fick nöja sig med 17,4 procent.

Oklart läge efter presidentvalet

Trump om förmodade sabotaget på Nord Streams gasledningar: ”Kan leda till tredje världskriget”

🟠 UTRIKES USA:s före detta president Donald Trump skriver på sin sociala medieplattform Truth Social, samt säger i en radiointervju den 28 september, att han är mycket oroad över vad det förmodade sabotaget på Nord Stream 1 och 2:s gasledningar kan få för konsekvenser, rapporterar nyhetsbyrån TASS samt kanalen Fox News. Trump går så långt som att han fruktar att det tredje världskriget nu kan stå för dörren.

Lukasjenko i ny humorvideo: Hugger ved för EU-medborgarnas bästa

Lukasjenko i ny humorvideo: Hugger ved för EU-medborgarnas bästa

🟠 UTRIKES I en nyligen publicerad video på meddelandetjänsten Telegram kan man se den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenko stå och hugga vedklabbar. Veden, säger han, ska gå till EU och dess medborgare så att de ska slippa behöva frysa nu i vinter, rapporterar nyhetskanalen RT. Han påpekar dock lakoniskt att EU-länderna inte nu har råd med att vara kräsna över var veden kommer från om de vill slippa en kall vinter.

En våldsam vänsterextremists vulgariteter

En våldsam vänsterextremists vulgariteter

🟠 INRIKES Den AFA-anknutne och våldsamme vänsterextremisten Leodan Rodriguez befann sig den 27 augusti i Malmö där det nationalistiska partiet Alternativ för Sverige höll torgmöte i valrörelsens slutskede. På platsen för AfS:s torgmöte ägnade sig Rodriguez åt att helt maskerad fotografera mötesdeltagarna. Bilderna skulle komma att dyka upp på vänsternätverket Nazispottings hemsida, enligt det medborgarjournalistiska initiativet Avmaskerat. När Nya Tider senare når Rodriguez på telefon för att fråga honom om varför han åsiktsregistrerar mötesdeltagare blir han genast aggressiv och ber NyT:s reporter att ”köra upp något i röven”.

Generation Greta-myten krackelerar – konservativ storseger bland svenska skolelever

Generation Greta-myten krackelerar – konservativ storseger bland svenska skolelever

🟠 INRIKES Konservativ storseger med M och SD som största partier, och där stödet för bland annat Socialdemokraterna och Miljöpartiet faller ihop som en pannkaka, är resultatet av årets skolval och statstelevisionens vallokalsundersökning bland förstagångsväljarna där svenska ungdomar får säga sitt. Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor som redovisat preliminära siffror för hur svenska ungdomar har röstat, och en statsvetare vid Södertörns högskola konstaterar att ”Generation Greta” kanske inte är något annat än en myt.

Malmös socialdemokrater kampanjar på andra språk trots somalitownutspel

Malmös socialdemokrater kampanjar på andra språk trots somalitownutspel

🟠 INRIKES Inför valet den 11 september kampanjar Malmös socialdemokrater för fullt på bland annat arabiska, detta trots statsminister Magdalena Anderssons utspel om att inte låta ”somalitowns” växa fram och att alla som bor och arbetar i Sverige ska lära sig att tala svenska. När Nya Tider når en av de lokala S-ombudsmännen i Malmö, Björn Gudmundsson, försvarar han den mångkulturella kampanjen med att det är en demokratisk rättighet att få rösta, även om man inte kan svenska.

Småländskt bageri gav socialdemokratisk energiminister kalla handen

Småländskt bageri gav socialdemokratisk energiminister kalla handen

🟠 INRIKES Tisdagen den 23 augusti hade den iranskfödde socialdemokratiske energiministern Khashayar Farmanbar tänkt sig att på sin rundresa i Kalmar län även besöka bageriet Guldkringlan i Vimmerby. Av detta blev dock intet. Bageriets ledning meddelade helt kyligt att de var mer intresserade av att regeringen sätter fart och levererar energipolitik som möjliggör fortsatt existens som företag i stället för att ministern skulle stå och skryta om sin egen politiks förträfflighet.

Invandrardominerat fotbollslag förlorade match – startade slagsmål med sina motståndare

Invandrardominerat fotbollslag förlorade match – startade slagsmål med sina motståndare

🟠 INRIKES Den 20 augusti utbröt vilt slagsmål mellan fotbollsspelare efter en match mellan det invandrardominerade FC Hedemora samt IFK Grängesberg, där en övervägande andel av spelarna å andra sidan är etniska svenskar. Spelare från det mångkulturella FC Hedemora påstår att spelarna från IFK Grängesberg skulle ha kallat dem för apor, något som dementeras av IFK Grängesberg enligt lokala medier. Händelsen utreds nu av Fotbollsförbundet.

Page 1 of 58 1 2 58

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.