Lars Ohlsson

Artiklar av Lars Ohlsson

Lennart Matikainen ställs inför rätta för grovt förtal

Lennart Matikainen ställs inför rätta för grovt förtal

🟠 INRIKES Den kände YouTube-profilen, tillika programledaren på SwebbTV, Lennart Matikainen, ställs den 13 februari inför rätta i Stockholms tingsrätt för grovt förtal. Bakgrunden är en förtalsanmälan gjord av Tomas Åberg, frontfigur för angivarorganisationen Näthatsgranskaren. Lennart Matikainen säger i en telefonintervju med Nya Tider att eftersom det inte finns någon som helst substans i grunden för åtalet tror han att det hela är politiskt motiverat.

Vänsterextremistisk reporter hotar ung journalist med nattliga SMS

Vänsterextremistisk reporter hotar ung journalist med nattliga SMS

🟠 INRIKES Daniel Vergara, mångårig reporter på vänsterextrema Expo samt numera även korrespondent på vänstertidningen Syre, har sedan en tid skickat mängder med SMS till den 20-årige Exakt24-reportern Christian Peterson. Från att först verka närmast inställsam blir tonen alltmer hotfull, och i ett SMS uppmanar han Peterson att ”springa” eftersom vänstern ”gör vad man vill”. Nu säger Peterson till Nya Tider att han överväger att polisanmäla Vergara för de nattliga hoten.

Musikstilen epadunk trendar på Spotify och bland svenska ungdomar

Musikstilen epadunk trendar på Spotify och bland svenska ungdomar

🟠 ”Kan inte gå” med Falubandet Bolaget är en av årets mest streamade låtar på Spotify, enligt statsradions Kulturnytt. Bolaget spelar musikstilen som nu dagligdags kal­las epadunk, en bastung popgenre som sjungs på svenska och som ofta handlar om alkohol och bilar. Detta har nu kommit att bli ett alternativ för etniska svenskar till den invandrardominerade hiphopen.

Sabaton och en kompositör censureras från regeringens officiella Spotify-lista – antisvensk rappare får vara kvar

Sabaton och en kompositör censureras från regeringens officiella Spotify-lista – antisvensk rappare får vara kvar

🟠 MUSIK Med anledning av Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd har Regeringskansliet skapat en officiell lista på Spotify som ska representera svensk musik. Efter påtryckningar från statsradion censurerades dock listan. Hårdrocksbandet Sabaton samt den klassiske kompositören Kurt Atterberg togs bort eftersom dessa inte ansågs politiskt korrekta nog. Däremot får den öppet SD-hatande rapparen Timbuktu vara med och representera svensk musik.

Sprängdåd mot känd hipsterkrog på Södermalm

Sprängdåd mot känd hipsterkrog på Södermalm

🟠 INRIKES Natten mot den 17 januari detonerade en kraftig sprängladdning i entrén till den grekiska kvartersrestaurangen Faros vid Nytorget på Södermalm i Stockholm. Stora delar av fastigheten fick omfattande skador vid explosionen. Krogen och kvarteren runt Nytorget beskrivs överlag som ett paradis för vänsterliberala hipsters.

SD vill slopa hemspråk i skolan

SD vill slopa hemspråk i skolan

🟠 Under början av 2023 ska en utredning sjösättas som ska utröna huruvida modersmålsundervisningen i skolorna försämrar invandrarelevers anpassning till det svenska samhället. Enligt statstelevisionen hoppas nu Sverigedemokraterna på att utredningen kommer fram till att modersmålsundervisningen helt bör slopas, utom för de nationella minoritetsspråken, och att det i stället blir mer svenskundervisning.

Greta Thunberg-kopplad gangsterrappare målet för bombdåd i Grimsta

Greta Thunberg-kopplad gangsterrappare målet för bombdåd i Grimsta

🟠 INRIKES Den 2 januari inträffade två bombdåd mot flerfamiljshus i Stockholmsområdet, bland annat i Grimsta i västra Stockholm. Nättidningen Samnytt kan nu avslöja att måltavlan för bombdådet i Grimsta var en somalisk gangsterrappare, som förutom sin artistverksamhet både är gängkriminell och kompis med den av etablissemanget uppburna klimataktivisten Greta Thunberg. Rapparen och Klimat-Greta har bland annat kampanjat för att förmå fler svenskar att ta coronavaccin.

Page 1 of 62 1 2 62

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.