Skip to Content

Lars Ohlsson

Artiklar av Lars Ohlsson

Regeringen ger miljoner till kritiserad pizzametod för gängkriminella

INRIKESDen 14 april meddelade justitieminister Morgan Johansson (S) att regeringen i vårändringsbudgeten ger 6 miljoner för att sprida den kritiserade ”Sluta skjut-metoden” för att minska dödsskjutningarna bland gängkriminella, en metod där polisen träffar våldsbenägna brottslingar för samtal i grupp där de också äter pizza tillsammans. Projektet har prövats i Malmö, men skall nu spridas över hela landet.

Somalisk S-politiker ville se otrogna brinna i helvetet med hänvisning till Koranen – lämnar nu partiet

INRIKESMustafe Ahmed Yuusuf, en 27-årig somalier, har fram tills nyligen varit en aktiv politiker för Socialdemokraterna i den halländska kommunen Hylte. Den 14 april skrev nättidningen Samhällsnytt att den unge somaliern hamnat i blåsväder sedan han spridit islamistisk propaganda på sociala medier, allt med hänvisning till Koranen. Nya Tider kan nu dessutom avslöja att Mustafe Ahmed Yuusuf nu har lämnat både sina förtroendeuppdrag, moderpartiet samt SSU.

Läkare dömer ut lockdown som omänskligt folkhälsofiasko

COVID-19Fyra svenska läkare skriver att nedstängning av samhället på grund av corona är ovetenskapligt och ”världshistoriens största folkhälsofiasko”. Artikeln, som publicerades i Göteborgs-Posten den 3 april, är närmast unik – kritik av detta slag släpps sällan fram i systemmedia och på Youtube och Facebook raderades det snabbt. Författarna kritiserar även regeringen för att skänka 150 miljarder kronor till EU:s coronafond, en ”hisnande summa” till länder som ”genom lockdown medvetet förstört sina ekonomier”.

Danska regeringens uppmaning till bidragssnyltande invandrare: ”Åk hem!”

UTRIKESInvandrare i Danmark som haft uppehållstillstånd i fem år eller mer, och som därtill under ett och ett halvt år under de senaste tre åren levt på någon form av bidrag kommer framöver att kallas till regelbundna ”resa-hem-samtal” skriver den danska regeringen på sin hemsida. Målet är att genom ekonomiskt stöd förmå invandrarna att frivilligt återvända till sina hemländer.

Somalier dömd till kort fängelsestraff för våldtäktsförsök mot äldre svensk kvinna

BROTT OCH STRAFFEn kvinna i övre 70-årsåldern från Sölvesborg utsattes julen 2019 för ett brutalt våldtäktsförsök av en ung somalier som sa att han skulle ”knulla henne” och dessutom hotade att kasta henne i vattnet ifall hon inte slutade skrika. Strax innan påsk föll domen, vilket resulterade i ett år och åtta månaders fängelse. Däremot slipper somaliern utvisning eftersom han förutom sitt somaliska medborgarskap också är svensk medborgare, säger ansvarig åklagare till Nya Tider.

Ny demonstration för frihet i Österrike: ”Kurz förvandlar landet till en diktatur!”

UTRIKESUnder lördagen den 10 april demonstrerade cirka 3 000 invånare i Österrikes huvudstad Wien mot landets strikta coronarestriktioner. Många av demonstranterna verkar nu vara allvarligt oroliga för att Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz med coronarestriktionerna som vapen håller på att förvandla landet till en auktoritär diktatur.

Federley ställer upp i kyrkovalet – och hoppar av efter en dag, Byborna har fått nog av den självömkande centerpartisten och vill kasta ut honom.

INRIKESDen homosexuelle Fredrick Federley (C) valde att lämna politiken efter att det avslöjades att han var ihop med en dömd pedofil. Federley har hela tiden slagit ifrån sig att han skulle ha gjort något fel, något som fått tålamodet att tryta för Federleys grannar som vill kasta ut honom från byn. Trots att Federley sagt att han lämnar politiken, meddelade han den 7 april att han ställer upp i kyrkovalet. Proteststormen fick honom att hoppa av redan följande dag.

Europadomstolen ger grönt ljus för vaccinationstvång

Uppmaning från brittiska turistministern: ”Säg åt folk att inte kramas – för hälsans skull”

UTRIKESMåndagen den 29 mars gjorde den brittiske idrotts- och turistministern Nigel Huddleston ett uttalande på bästa sändningstid i TV-programmet BBC Breakfast som på bara några timmar har orsakat massiv kritik. Nyhetskanalen RT rapporterar att Huddleston uppmanar britterna att i händelse av lättnader av coronarestriktionerna vara uppmärksamma på om folk runtom gör ”opassande” saker som att kramas. Nu vill han i det närmaste göra det till en patriotisk plikt att medmänniskorna skall agera poliser gentemot varandra och säga åt varandra att inte kramas, för hälsans skull.

Före detta bankchef om EU:s återhämtningsfond: ”Ett desperat försök att rädda ett ohållbart tillväxtsystem”

INTERVJUJohan Sandwall är före detta chef inom Swedbank samt den medlemsägda banken JAK. Allt eftersom har han dock kommit att kritisera dagens ekonomiska system där bankerna kan skapa pengar ”ur luften” och har engagerat sig inom omställningsrörelsen, en strömning som menar att det inte går att ha evig tillväxt.

Elin från Höör bekräftad död – 25-årig man anhållen misstänkt för mord

INRIKESTidigt på kvällen den 31 mars kom det tragiska beskedet att Elin, 18 år gammal, hade påträffats mördad. Samtidigt kom nyheten att en 25-årig man anhållits på sannolika skäl, misstänkt för mord. Elin och 25-årigen skall enligt uppgifter ha haft någon form av bekantskap.

Stor sökinsats efter ung svensk kvinna i skånska Höör, misstänks mördad

INRIKESEn stor sökinsats efter 18-åriga Elin från Höör i Skåne sattes in från polisen i tisdags. Hennes namn offentliggjordes efter samråd mellan räddningsledning och anhöriga och var ett led i att underlätta sökinsatsen, sade Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i Skåne till Nya Tider. Polisen inledde under onsdagsmorgonen en förundersökning om människorov. Nu har rubriceringen ändrats till mord. En ung man uppges vara anhållen som misstänkt för dådet.

Efter snyftintervjun i SVT: Nu vill byborna kasta ut Federley

INRIKESEnligt vad skvallersajten Stoppa pressarna skriver har de stolta dalkarlarna och kullorna i Björbo, Gagnefs kommun nu fått nog av den självömkande och narcissistiske före detta EU-parlamentarikern Fredrick Federley, Centerpartiet. Efter att ha deltagit i en snyftintervju i en talkshow för SVT med programledaren Carina Bergfeldt vill nu byborna i Björbo helst kasta ut den homosexuelle centerpartisten. De anser att han utgör en fara för deras barn eftersom han bevisligen kände till att hans före detta sambo var dömd för 22 fall av sexuella övergrepp mot barn.

Föreningen DFS överklagar moskébygget i Karlstad på nytt

INRIKESKampen mot det planerade bygget av en jättemoské i Karlstad går nu in i en ny fas. Än en gång är det föreningen Det fria Sverige som genom ideella krafter överklagar bygglovet till Mark- och miljödomstolen. DFS:s ordförande Dan Eriksson säger i ett pressmeddelande att om bygglovet trots allt skulle gå igenom efter att man prövat alla möjligheter som är juridiskt framkomliga, ska det åtminstone ha kostat både byråkrater och islamister mycket tid och pengar.

Hetsig debatt när lokalt parti vågade ifrågasätta kommunens HBTQ-diplomeringar

INRIKESDet blev stundtals en känslomässig och hetsig diskussion i Örebros kommunfullmäktige när en motion från det lokala Örebropartiet om att inte längre lägga pengar på HBTQ-diplomeringar skulle debatteras, skriver nättidningen Nyheter Idag. Markus Allard, som var en av dem som hade skrivit motionen, kallade de ofta dyra utbildningarna i den ökända organisationen RFSL:s regi för kvacksalveri, och menade att kommunen skulle lägga skattepengarna på kärnverksamheter. När Nya Tider når Allard för en kommentar säger han att responsen på förslaget från vanliga Örebroare enbart har varit positiv.

Efter kritikstorm: Merkel backar om nedstängning över påsken

UTRIKESOnsdagen den 24 mars kom ett något oväntat besked från Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Den närmast hermetiska nedstängningen av Tyskland som i all hast planerats gälla under påskdagarna dras nu tillbaka och läggs på hyllan. Detta rapporterar flera medier under dagen. Merkel drar tillbaka beslutet efter massiv kritik från näringslivet men också från tunga företrädare inom hennes eget parti.

Inga-Britt efter polisens frihetsberövande: ”Jag backar inte!”

INRIKESI samband med coronademonstrationen i lördags den 20 mars frihetsberövades cirka 15 personer, däribland Inga-Britt Törnlind, 76 år. I en intervju med Nya Tider säger hon att det kändes chockerande att polisen bryskt satte henne i en polisbuss, bara för att hon vid demonstrationen bar på en svensk flagga. Hon säger samtidigt att upplevelserna i lördags på inget sätt har fått henne att vilja sluta kämpa för friheten och demokratin i Sverige, som hon anser är allvarligt hotade. När Nya Tider frågar en ansvarig polischef om det stämmer att man främst riktar in sig på att omhänderta personer som vid demonstrationer bär på någon form av plakat, säger han att så är fallet.

Folklig resning mot coronarestriktioner – karneval, studentfirande och demonstrationer

UTRIKESUnder de senaste dagarna har det på många håll i världen hållits demonstrationer och anordnats mer lättsamma folkfester för att trotsa de stränga coronarestriktionerna som är en realitet för hundratals miljoner människor runt jorden. Den folkliga resningen möttes av polisens brutalitet och myndigheters fördömanden, vilket visar att konfrontationen mellan folket och beslutsfattarna är på väg att eskalera. Störst bland aktiviteterna i helgen var en jättedemonstration i tyska Kassel, studentfiranden i Florida samt en karneval i franska staden Marseille som upplöstes med brutala medel av polisen.

Trump gör comeback med egen social medieplattform

UTRIKESUSA:s före detta president Donald Trump kan åter snart vara en viktig aktör på sociala medier, den här gången med en helt egen plattform. Det rapporterar Fox News söndagen den 21 mars. Trumps topprådgivare, Jason Miller, säger till Fox att den nya medieplattformen är tänkt att lanseras inom två till tre månader och att den kommer att ”omdefiniera spelreglerna för sociala medier”.

Sannfinländarna största finska parti i ny mätning – coronatröttheten straffar sittande regering

UTRIKESI en opinionsmätning som tidningen Helsingin Sanomat publicerat är nu oppositionspartiet Sannfinländarna största parti i finsk politik. En professor i statskunskap vid det svenskspråkiga universitetet Åboakademin säger i en kommentar till Sveriges Radio att det är en coronatrötthet som ger utslag och som nu straffar sittande regering inför de kommande kommunalvalen.