Magnus Stenlund

Artiklar av Magnus Stenlund

Varför vill systemmedia inte tala om Sound of Freedom?

Varför vill systemmedia inte tala om Sound of Freedom?

🟠 De flesta har nog hört historien om Jeffrey Epsteins ”Lolita Express”, finansmannens alldeles privata sexö. Dit flög han gräddan från den västerländska politiker- och finansklassen och bjöd på unga damer, vissa minderåriga. Nu är Epstein död, lägligt avliden i fängelser så att han inte kan berätta om vilka mer som förgrep sig på barnen (se NyT v. 31/2022). Då är kapitlet avslutat? Nej, det är bara skrap på ytan, skriver veckans debattör Magnus Stenlund, och tecknar en skrämmande verklighet med miljoner barn som drabbas.

Peter Krabbe och betongen

Peter Krabbe och betongen

🟠 DEBATT. Peter Krabbe har slutat blogga. Han har kommit fram till slutsatsen att ”betong”-hjärnorna inte går att rå på, de är helt enkelt inte mottagliga för logiska argument. Veckans debattör, Magnus Stenlund, tycker också att det är hopplöst ibland men ser också ljusglimtar. Kanske är det inte meningen att större delen av befolkningen ska föra mänskligheten vidare? Det naturliga urvalet fungerar ju genom att alla inte får vara med. Eller blir det rent av en AI som blir vår räddning?

Vi måste låna mer nu – men de som vill låna får det inte

Vi måste låna mer nu – men de som vill låna får det inte

🟠 Vad är skillnaden mellan bidrag och lån som aldrig behöver betalas tillbaka och vars ränta är noll? Svar: att räntan när som helst kan höjas. Och att det är på så vis du ska inse vem du lyder under: Håll dig på mattan och tig, så kanske vi räddar dig. Civilekonomen och marknadsanalytikern Magnus Stenlund ger i veckans debattartikel en grundkurs i hur man skapar en katastrofal ekonomi.

Nu vill man stjäla även orden ifrån oss

Nu vill man stjäla även orden ifrån oss

🟠 LEDARE Det är inte bara Tintin som censureras på biblioteken. Själva språket håller på att kastreras, politiskt inkorrekta ord förbjuds. Veckans debattör, författaren Magnus Stenlund, tar Stanford University som exempel på hur det engelska språket förvandlas till ett politiskt verktyg. Precis som George Orwell förutspådde i sina framtidsromaner är avsikten att det som inte kan uttryckas i ord inte heller kan förleda tanken.

Nej, klimathysterikerna har inte fått galna­ ko-sjukan – det är bara business as usual

Nej, klimathysterikerna har inte fått galna­ ko-sjukan – det är bara business as usual

🟠 Kossornas rapar och fisar påstås orsaka farlig uppvärmning av jorden. I värsta fall kan det gå så illa att havsnivån höjs några millimeter, så att en del av bland annat Nederländerna kan hamna under vatten. Klimatalarmister inom mäktiga internationella organisationer vill därför minska djurbestånden i världen – mitt under uppseglande matkris. Men i Sverige provas nu kosttillskott för att få korna att rapa mindre.

Ideella valobservatörer hängs ut som kriminella i DN

Ideella valobservatörer hängs ut som kriminella i DN

🟠 Lögner, halvsanningar och utelämnande av väsentliga fakta. Så kan DN:s ”grävande journalistik” kring bevakningen av det ryska valet beskrivas i korthet. Jag vet, för jag var med. Jag och en handfull andra är utpekade som vad läsaren i gemen tolkar det, rena kollaboratörer, sådana som man alltså sköt under kriget. När DN väljer att hänga ut ideellt demokratiarbete, så är det alltså inte ett harmlöst drev man utsätter oss för. Det är ett drev som vill se oss dö. Samtidigt är DN minst lika mån om att de verkliga kollaboratörerna, miljö­rörelsens Putin-finansierade västerlandsundergrävare inte berörs med ett ord, vare sig i artikeln eller kommentarerna. Det ”hör inte till saken”.

Truckers Go! Go Truckers!

Truckers Go! Go Truckers!

🟠 OPINION: Magnus Stenlund Kanada revanscherar sig. I ett land man närmast gett upp om helt, där karantänsidiotin tilltagit till nästan samma nivåer som i de mer sydliga forna brittiska kolonierna Australien och Nya Zeeland, har gräsrötterna nu bestämt sig för att nog är nog. Det menar veckans debattör Magnus Stenlund, som gläds åt Frihetskonvojen som parkerade utanför parlamentet i Ottawa sista helgen i januari och fortfarande vägrar ge sig.

Risken för ett hett krig med Kina ökar

Risken för ett hett krig med Kina ökar

🟠 OPINION: Magnus Stenlund I en lång men högintressant analys i globalisttidningen Foreign Affairs den 19 oktober diskuteras vilka felsteg USA har begått som lett fram till dagens situation – ett nytt kallt krig med den extremt auktoritära diktaturen Kina, som hotar dess ledarhegemoni i världen på alla plan. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund, som menar att det är uppenbart att det bara är en tidsfråga innan det är Kina som får överhanden över USA och världen.

Paris undergång är också Europas

🟠 Dagens Industri hade den 3 september en artikel om att Paris ska ta bort ytterligare 60 000 parkeringsplatser och sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen i hela centrum. Åtgärden är paketerad som att staden ”tar nya krafttag för att förbättra luftkvaliteten”, men det är bara en i raden av vansinniga åtgärder som gör livet omöjligt för vanliga pendlare. Dessutom skapar det mer köer och därmed mer luftföroreningar. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT38web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.