Skip to Content

Olaf Larsson

Artiklar av Olaf Larsson

Borgerliga ÖVP och de gröna bildar regering i Österrike

ÖSTERRIKEEfter nästan tre månaders intensiva förhandlingar presenterades Österrikes nya regering i form av en koalition mellan borgerliga ÖVP och det gröna partiet, Die Grünen. Förbundskansler Sebastian Kurz (ÖVP) kal­lar den nya regeringen för det ”bästa från två världar”. Samtidigt som man lovar att den restriktiva migrationspolitiken skall stå fast säger sig den nya regeringen vilja motarbeta så kal­lad ”högerextremism” och ”främlingsfientlighet”.

SD upprepar krav på försvarsministerns avgång

INRIKESEfter att över 2 400 ritningar över militära byggnader hamnar hos ett företag i Kina kräver Sverigedemokraterna ännu en gång förvarsminister Peter Hultqvists avgång. ”Han har haft kännedom om läckan i Transportstyrelsen, men ändå inte informerat Försvarsutskottet”, säger Roger Richtoff (SD), ledamot i Försvarsutskottet.

Regeringskris istället för författningsändring i Italien

ITALIENDen 4 december höll Italien en folkomröstning om att den ena kammaren i parlamentet, senaten, skulle få mindre inflytande. Premiärministern Matteo Renzi låg bakom förslaget med avsikten att effektivisera regerandet av landet. Italienarna sade nej och premiärministern tillkännagav att han avgår. Det ökar riskerna för en bankkris, varnar ekonomer, men EU-motståndare gläds.

Minst 75 000 nationalister tågade i Warszawa

POLENDen 11 november är Polens självständighetsdag och en av de största helgdagarna i Polen. Årets demonstration gick under parollen ”Polen Europas bastion”. Antalet deltagare uppgick till 75 000 enligt polisen och 100 000 enligt arrangö­rerna. Nya Tider var på plats.

Killarna var som ”sexuella rovdjur”

Sextrakasserier och övergrepp har ännu en sommar varit en stor del av unga tjejers verklighet. På festivalen We Are Sthlm har anmälningarna strömmat in och vittnen berättar att många unga män med utländsk bakgrund avvisades från festivalområdet. Nya Tider skickade ut kvinnor utrustade med videokameror för att dokumentera.

Rosen – inte bara vacker

”Tiotusen röda rosor vill jag skänka dig” lyder början på refrängen i sången ”Tiotusen röda rosor” som skrevs av Thore Skogman på 1960-talet. Det har länge varit vanligt att antingen låta skicka eller ge rosor till någon man har kär, men mindre känt är att rosen även är en medicinalväxt som kan användas till att återställa bakteriebalansen i magen, lindra hosta och motverka luftvägsinfektioner.

Stannar Sverige utan invandring?

Professor Jesper Strömbäck utlovar med sin bok en förklaring till varför Sverige behöver en massiv invandring, en tes som många drivit men där sakliga argument hittills lyst med sin frånvaro. Adlibris presenterar till och med boken med orden ”unik forskningsöversikt av hur invandring påverkar Sverige”. Nya Tiders recensent Curt Linderholm är inte imponerad, utan pekar på att professorn far med grova förenklingar, känsloargument och helt missvisande analyser där viktiga faktorer negligerats.