Daniel Rondslätt

Artiklar av Daniel Rondslätt

Der Spiegel avslöjade israeliska valhackare

Der Spiegel avslöjade israeliska valhackare

🟠 UTRIKES Tidningen der Spiegel avslöjade en tidigare israelisk soldat som huvudman för en hemlig organisation kallad Team Jorge. Dessa har lyckats manipulera 27 val och folkomröstningar i olika länder till utfall som beställarna begärt. Israel är också hem för flera internationella fake news-fabriker som Percepto International och Goldfinger International med nära band till premiärministrar och andra makthavare.

Netrebko får inte sjunga överallt – Putinkramerska och rasistisk?

Netrebko får inte sjunga överallt – Putinkramerska och rasistisk?

🟠 UTRIKES Den ryskbördiga operasångerskan Anna Netrebko står på Ukrainas sanktionslista eftersom hon under åren friskt frotterat sig med Putin och år 2014 överlämnat en penninggåva om 15 000 Euro i handen på den ”ukrainske förrädaren” Oleh Zarjov avsett för reparationsstöd till operan i utbrytarrepubliken Donetsk. Netrebko bor och verkar i Wien, men nekas ofta uppdrag i andra länder. Efter en ”blackfacesminkning” i Italien är den anglosaxiska världen särdeles sur på henne.

Högt stöd för AfD försvårar arbetskraftsinvandring

Högt stöd för AfD försvårar arbetskraftsinvandring

🟠 UTRIKES Arbetskraftsinvandrare från EU-länder undviker att söka sig till Thüringen, Sachsen, Brandenburg och Sachsen-Anhalt, endast polacker trivs där AfD är starka. Denna insikt har även kommit näringslivet till del. AfD har tagit över die Linkes roll som Moskvatroget östparti, frågan är hur AfD ska kunna växa i väst eftersom det tagit så stark ställning mot Ukraina. Agerar partiet för Rysslands räkning?

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

🟠 UTRIKES Den 14 januari höll FPÖ sin traditionella nyårsträff inför 5 000 begeistrade medlemmar och sympatisörer. Mötet upplevdes som ett framgångsrikt avstamp inför landtagsvalet i Niederösterreich. Partiet är också väl positionerat inför ett möjligt nyval till Nationalrat som allt fler ser som oundvikligt. ”Efter Landtagsvalen behövs det en frihetlig seger även i Nationalratsvalet. Vi är de enda som står på befolkningens sida”, förklarade partiledaren Herbert Kickl. Konkurrensen om vem som har hårdast migrationspolitik, FPÖ eller ÖVP, kan bli mycket intressant framöver.

Tysklands försvarsminister avgår

Tysklands försvarsminister avgår

🟠 UTRIKES Christine Lambrecht har på eget initiativ bestämt sig för att lämna försvarsministerposten. Några felaktiga utspel om stridsfordonet Pumas bruksduglighet, osmidig kommunikation med försvarsindustrin via media och en nyårshälsningsfilm på sociala media orsakade en debatt om hennes framtid som minister.

Ingen god jul för Norges socialdemokrater

Ingen god jul för Norges socialdemokrater

🟠 UTRIKES Nya skatter införs i Norge för de rikaste, flera har redan därför flyttat till Schweiz och fler står på tur. Även Sverige ses som ett rimligt alternativ som bosättningsland för norska finansfamiljer. Opinionsmätningar gav chocktapp för Arbeiderpartiet medan Senterpartiet dök under spärren.

Herbert Kickl direkt vid gränsen: Asylstopp, pushbacks och utvisningscenter genast!

Herbert Kickl direkt vid gränsen: Asylstopp, pushbacks och utvisningscenter genast!

🟠 UTRIKES Över 101 430 asylansökningar har inlämnats bara i år. Den svartgröna regeringen i Österrike har låtit den illegala massinvandringen bli till en ”ny folkvandring”. FPÖ:s partiledare Herbert Kickl skapade sig en överblick från ort och ställe direkt vid Österrikes gräns vid Nickelsdorf i Burgenland. FPÖ förordar asylstopp, ”pushbacks” och utvisningscenter. Också förbundskanslern från ÖVP har talat om att säga upp internationella konventioner för att stoppa asylturismen. ”Tomma löften” anser FPÖ som nu är största parti i mätningarna, med 29 procents stöd.

Omval i Berlin att vänta

Omval i Berlin att vänta

🟠 UTRIKES En författningsdomstol i Berlin beslutade den 16 november att omval till representanthuset i Berlin måste hållas. Den regerande borgmästaren i Berlin, socialdemokraten Franziska Giffey, riskerar att få en helt annan majoritet där miljöpartiet eller CDU kan komma att ta över styret. Kaosvalen 2021 genomfördes slarvigt, nu ska rutinerna skärpas avsevärt.

Finlands sista SS-veteran avliden

Finlands sista SS-veteran avliden

🟠 UTRIKES Finlandssvenska Hufvudstadsbladet meddelar att den siste finske SS-soldaten avlidit, 99 år gammal. Till skillnad mot de vanliga soldaterna som stred på den egna fronten mot Sovjetryssland har de frivilliga i Waffen-SS inte lyfts fram – av förklarliga orsaker. Deras öppenhet om krigsförbrytelser var mer ärlig än andras och finns i dagböcker som först på senare år publicerats för allmänhetens läsning.

Page 1 of 22 1 2 22

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.