Daniel Rondslätt

Artiklar av Daniel Rondslätt

Ryssland mot teknisk konkurs?

Ryssland mot teknisk konkurs?

🟠 UTRIKES Den förut väntade konkursen för Ryssland förklarades vara sannolik innan april månads slut. Den 4 april betalade emellertid Ryssland sina obligationsräntor i rubel istället för dollar. Men om det inte fullgörs helt innan maj månad blir det sannolikt en konkursförklaring.

Norges senterpartistiske försvarsminister avgick efter tidigare sexaffär

Norges senterpartistiske försvarsminister avgick efter tidigare sexaffär

🟠 UTRIKES För 17 år sedan förförde den då 50-årige Odd Roger Enoksen en 18-årig elev som var på skolbesök på Stortinget. Kvinnan förmådde berätta om sin skam kring förhållandet med maktens man först när en annan kvinna trädde fram. Försvarsministern avgick under lördagen den 9 april. Flera aktuella dokumentärer belyser olika sex- och övergreppsskandaler som ger en Metoo-effekt.

Klassisk musik nu även i Berlins tunnelbana

Klassisk musik nu även i Berlins tunnelbana

🟠 UTRIKES ”Passagerare på BVG ska känna vällust på U-bahn, med den målsättningen arbetar vår kompetenta personal kontinuerligt”. Så kungörs ett uppfräschningsprogram för ljusare och renare tunnelbanestationer i Berlin. Mer övervakningspersonal och klassisk musik hör också till receptet att göra Berlins tunnelbanestationer attraktivare.

Marine Le Pen brände alla valfoldrar med Putinbilder

Marine Le Pen brände alla valfoldrar med Putinbilder

🟠 NOTIS Posering med Rysslands president Vladimir Putin kostar stor prestige för flera oppositionspolitiker i Europa. Flera uttalat Putinvänliga politiker i Europa har fått kalla fötter efter att ha överraskats av Rysslands krig mot Ukraina, berättade olika media från kontinenten. Marine Le Pen, Matteo Salvini och andra oppositionspolitiker som närt kontakter med Vladimir Putin försökte skademinimera efter bästa förmåga.

Hadia Tajik lämnade norska regeringen efter skattefusk

Hadia Tajik lämnade norska regeringen efter skattefusk

🟠 UTRIKES Norske Arbeiderpartiets vice partiordförande och arbetsmarknads- och inkluderingsministern Hadia Tajik har avgått. Hon fifflade för flera år sedan med en skattefri politikerbostad, samtidigt som hon undanhöll intäkter från uthyrd egen bostad och bröt mot folkbokföringsbestämmelser. Först i söndags insåg hon att det inte heller gick att förbli vice partiledare.

SJ:s nya snabbtåg beställda

SJ:s nya snabbtåg beställda

🟠 INRIKES 20 december meddelade SJ att det beställts 25 nya snabbtåg från Bombardier. Tågen är avsedda att användas för fjärrtågtrafik mellan storstäder i Sverige och för gränsöverskridande trafik till Danmark och Norge. Men ett alltmer modernistiskt präglat statligt bolag tappar alltmer klassisk profil och tradition.

Elbussar gav ordentlig minskning av utsläpp

Elbussar gav ordentlig minskning av utsläpp

🟠 INRIKES Det folkägda och skattefinansierade Västtrafik hävdar att deras satsning på elbussar i Göteborg, Mölndal och Partille har givit tydliga miljövinster. 2021 beräknas utsläppen av kväveoxider i busstrafiken halverats och utsläppen av koldioxid i minskat med 10 procent som en följd av elektrifieringen.

Page 1 of 20 1 2 20

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.