Daniel Rondslätt

Artiklar av Daniel Rondslätt

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

Segervittring på FPÖ:s nyårsträff i Wiener Neustadt

🟠 UTRIKES Den 14 januari höll FPÖ sin traditionella nyårsträff inför 5 000 begeistrade medlemmar och sympatisörer. Mötet upplevdes som ett framgångsrikt avstamp inför landtagsvalet i Niederösterreich. Partiet är också väl positionerat inför ett möjligt nyval till Nationalrat som allt fler ser som oundvikligt. ”Efter Landtagsvalen behövs det en frihetlig seger även i Nationalratsvalet. Vi är de enda som står på befolkningens sida”, förklarade partiledaren Herbert Kickl. Konkurrensen om vem som har hårdast migrationspolitik, FPÖ eller ÖVP, kan bli mycket intressant framöver.

Tysklands försvarsminister avgår

Tysklands försvarsminister avgår

🟠 UTRIKES Christine Lambrecht har på eget initiativ bestämt sig för att lämna försvarsministerposten. Några felaktiga utspel om stridsfordonet Pumas bruksduglighet, osmidig kommunikation med försvarsindustrin via media och en nyårshälsningsfilm på sociala media orsakade en debatt om hennes framtid som minister.

Ingen god jul för Norges socialdemokrater

Ingen god jul för Norges socialdemokrater

🟠 UTRIKES Nya skatter införs i Norge för de rikaste, flera har redan därför flyttat till Schweiz och fler står på tur. Även Sverige ses som ett rimligt alternativ som bosättningsland för norska finansfamiljer. Opinionsmätningar gav chocktapp för Arbeiderpartiet medan Senterpartiet dök under spärren.

Herbert Kickl direkt vid gränsen: Asylstopp, pushbacks och utvisningscenter genast!

Herbert Kickl direkt vid gränsen: Asylstopp, pushbacks och utvisningscenter genast!

🟠 UTRIKES Över 101 430 asylansökningar har inlämnats bara i år. Den svartgröna regeringen i Österrike har låtit den illegala massinvandringen bli till en ”ny folkvandring”. FPÖ:s partiledare Herbert Kickl skapade sig en överblick från ort och ställe direkt vid Österrikes gräns vid Nickelsdorf i Burgenland. FPÖ förordar asylstopp, ”pushbacks” och utvisningscenter. Också förbundskanslern från ÖVP har talat om att säga upp internationella konventioner för att stoppa asylturismen. ”Tomma löften” anser FPÖ som nu är största parti i mätningarna, med 29 procents stöd.

Omval i Berlin att vänta

Omval i Berlin att vänta

🟠 UTRIKES En författningsdomstol i Berlin beslutade den 16 november att omval till representanthuset i Berlin måste hållas. Den regerande borgmästaren i Berlin, socialdemokraten Franziska Giffey, riskerar att få en helt annan majoritet där miljöpartiet eller CDU kan komma att ta över styret. Kaosvalen 2021 genomfördes slarvigt, nu ska rutinerna skärpas avsevärt.

Finlands sista SS-veteran avliden

Finlands sista SS-veteran avliden

🟠 UTRIKES Finlandssvenska Hufvudstadsbladet meddelar att den siste finske SS-soldaten avlidit, 99 år gammal. Till skillnad mot de vanliga soldaterna som stred på den egna fronten mot Sovjetryssland har de frivilliga i Waffen-SS inte lyfts fram – av förklarliga orsaker. Deras öppenhet om krigsförbrytelser var mer ärlig än andras och finns i dagböcker som först på senare år publicerats för allmänhetens läsning.

Van der Bellen fick FPÖ-väljare att rösta på honom

Van der Bellen fick FPÖ-väljare att rösta på honom

🟠 UTRIKES Österrikes presidentval gav som väntat en storseger för den sittande 78-årige presidenten Alexander Van der Bellen. Trots en aktad FPÖ-kandidat och flera oberoende högerkandidater så gick anmärkningsvärt många FPÖ- väljare över och röstade på den gamle miljöpartisten Van der Bellen. Socialdemokrater förnimmer även hotet av ”Bierpartei” genom Wlaznys starka valframgång.

Dessa är presidentkandidaterna i Österrike

Dessa är presidentkandidaterna i Österrike

🟠 UTRIKES Efter att Italien förärats med en högerradikal kvinna som statsminister klagade världen över att ingen kvinna kandiderade som österrikisk president. Fler kandidater än någonsin innan och en handfull högerkandidater kandiderade mot presidenten Alexander van der Bellen. Här är presidentkandidaterna till valet idag, den 9 oktober.

”Metoo” och burop i Bayreuth

”Metoo” och burop i Bayreuth

🟠 KULTUR Under arbetet inför årets Bayreuthfestspel blev flera kvinnor antastade sexuellt, även Katharina Wagner själv drabbades, men ”löste problemet”. Internationella media försökte öppna ett Metoo-drev med sökarljuset på sexism hos dirigenter. Men när den europeiska eliten samlats till sin årliga musikfest reagerade de istället mot en modernistisk produktion med burop. Bayreuther Festspiele presenterade en hel del nyheter och avslutades den första september.

Page 1 of 22 1 2 22

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT05web-thumbnail
Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.