eNyT 18/2024

Sametingets existens måste ifrågasättas

 Samtliga partier i Sveriges riksdag och regering stödjer Sametingets existens. Därmed stödjer de etniskt baserad myndighetsutövning, men de stödjer också en myndighet som måste betraktas som en stat i staten.

Dolt och dödligt spionkrig: Kinas kontraspionage krossade CIA:s spionnät för tio år sedan

 Den amerikanska spionorganisationen CIA förlorade sitt nätverk av informatörer och agenter i Kina för ett decennium sedan och har förgäves kämpat för att återuppbygga det. USA är därför blinda i Kina och har enligt Wall Street Journal, en tidning som agerar närmast som den djupa statens språkrör, ”ingen verklig insikt i det kinesiska ledarskapets planer”. Det förlamar Washingtons utrikespolitik. Kinas industrispionage mot Väst ökar medan USA och Väst halkar efter och inte längre vet hur långt före Kina ligger på flera områden. Nu storsatsar CIA med en enorm specialbudget på motsvarande en biljon kronor för att återbygga sin underrättelseinhämtningskapacitet, men Kinas orwellska och snabbt växande AI-styrda massövervakning gör spionage närmast omöjligt. Flera amerikanska soldater med kinesiskt påbrå har dömts för spioneri den senaste tiden. Samtidigt strömmar tiotusentals kinesiska män in i USA illegalt, varav många rekryteras till USA:s militär som erbjuder medborgarskap efter tjänstgöringsperioden. Kineser är allt från sjömän på hangarfartyg till tekniska specialister som ska avvärja hot från ”främmande makt”. Detta mycket allvarliga säkerhetshot talar dock inte politiker och systemmedia om.

Staffanstorp utmanade invandringskvoterna – nu utreds politikerna för tjänstefel

 Sveriges invandringspolitik har sedan 1980-talet orsakat strider mellan staten och kommunerna. I centrum för debatten står två olika intressen: det kommunala självbestämmandet, mot statens invandringsmottagande. Med en mindre uppmärksammad lagändring 2016 fick staten ensamrätt i frågan. Nu, nästan tio år senare, har frågan ställts på sin spets sedan Staffanstorps kommun vägrat följa lagen. Kommunstyrelsen utreds av polisen för grovt tjänstefel. För landets kommuner, som nu tvingas spara in på kaffe och mjölk för att ha råd med invandrarna, kommer en dom att få avgörande betydelse.

Muslim åtalas för grova krigsbrott – avrättade ”otrogna”

 En muslimsk man, den 49-årige Walid Al Zaytun som är boende i Ronneby, har åtalats för grova krigsförbrytelser han begått i Syrien där han anslöt sig till den muslimska terrorsekten IS under sommaren 2015. Bland annat skändandet av lik och avrättandet av ”otrogna”.

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

 När 2023 nu summerats i bankernas bokslutskommunikéer inför årsredovisningarna, kan man konstatera att året blev en formidabel vinstkaskad – trots Sveriges allt mer trasiga ekonomi. De flesta stora affärsbankerna, med externa ägare, planerar att dela ut 40-60 procent av vinsten till aktieägarna. Att ägarna får utdelning när företagen går med vinst är inget problem, det är aktiebolagens uppgift att tjäna pengar till sina ägare. Problemet med storbankernas vinstutdelning ligger på ett annat plan, eftersom ägarnas risk har minimerats med hjälp av statens garantier. Men det finns banker som fungerar helt annorlunda.

Homosexuella valar – eller valvåldtäkt?

 En nyhet om ”homosexuella valar” sprids över världen, men enligt forskarna bakom rapporten som ligger till grund för nyheten kan den unika händelsen som dokumenterades, där två knölvalshanar hade sex – snarare vara en form av ”valvåldtäkt”.

Genanta uppgifter om Tysklands roll i Ukraina

 Tysklands förbundskansler Olaf Scholz kritiseras av Storbritannien för att ha uppgett till pressen att brittiska trupper hjälper Ukraina med missilkontroll vid frontlinjen. Dessutom har en läcka avslöjat att det tyska försvaret har haft planer på att spränga den bro som förbinder Krim med det ryska fastlandet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.