eNyT 44/2024

Större men lättare last med superlånga lastbilar

 Mer volym men mindre vikt kan de nya, superlånga lastbilarna ta som nu föreslås för stora vägar från Mälardalen och söderut. De får mäta 34,5 meter mot nu rådande 25,25 meter. Det är 9,25 meter mer och ger 45–50 kubikmeter större volym, 40–45 procent mer.

Indien lanserar landets första 3D-printade raketmotor

 Nya Tider har tidigare skrivit om hur 3D-printning nu används i amerikansk rymdteknologi. Nu ger sig den indiska rymdindustrin in i matchen samtidigt som NASA presenterar en ny superlegering som sannolikt kommer att ta tekniken ännu längre.

Hängde misstänkt barnvåldtäktsman – frias från mord

 Det så kallade ”taxi-mordet” blev en riksnyhet när det framkom att en 26-årig invandrare mördats av en grupp svenskar som hämnd för en 14-årig flicka som anmälde att hon blivit våldtagen av invandraren. Nu kommer en överraskande vändning i hovrätten – samtliga fem som tidigare dömdes för mord eller medhjälp till mord frias.

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

 Moldavien är trängt mellan öst och väst, Ryssland och Nato. När fronten i Ukraina flyttar sig västerut och ser ut att krackelera på allt fler ställen ser debattören Iurie Rosca ett hot mot att stridigheterna spiller över på hans eget land, Moldavien, där en del redan kontrolleras av ryska ”fredsbevarande” trupper. Men samtidigt är Putin överraskande undfallande i vissa frågor och har till och med lovat att inte angripa led¬ningen i Kiev. Varför? undrar Rosca, och menar att det finns starka kraf¬ter som tjänar på att kriget drar ut på tiden och till och med utvidgas.

Vem är Larry Fink?

 Larry Fink, eller som han egentligen heter, Laurence Douglas Fink, är född den 2 november 1952 i en judisk familj i Kalifornien. Han är en amerikansk miljardär och affärsman som är medgrundare, ordförande och VD för BlackRock, ett amerikanskt multinationellt investeringsförvaltningsföretag. BlackRock är det största penningförvaltningsföretaget i världen med mer än 10 biljoner dollar i förvaltade tillgångar. I april 2024 uppskattades Finks privata förmögenhet till 1,2 miljarder dollar enligt Forbes. Han sitter också i styrelserna för Council on Foreign Relations och World Economic Forum.

Regeringen försöker stoppa ungdomsbrottsligheten

 Rapporterna om hur brottsligheten kryper allt lägre i åldrarna duggar tätt. De kriminella invandrargängen utnyttjar det faktum att Sveriges lagar erbjuder strafflindring eller till och med straffimmunitet för vissa åldersgrupper. Sedan slutet av 2023 arbetar åtta myndigheter tillsammans för att motverka att barn och unga rekryteras till kriminella nätverk, meddelar Brå i ett pressmeddelande. Nu är regional samverkan etablerad i hela landet och lokal samverkan pågår i de mest prioriterade områdena. Samtidigt blir fängelsestraffen fler och längre.

Den knivhuggne polisen i Mannheim nu död

 Efter att en polis dött av en islamistisk knivattack säger nu borgmästaren i Mannheim att man borde ”arbeta tillsammans för att förena vår stads samhälle i all dess mångfald och undvika splittring!” Han vill även gå vidare med ett impopulärt moskébygge i staden.

Värsta naturkatastrofen i jordbruksjättens historia – global matsäkerhet hotas

 Översvämningar i södra Brasilien har dränkt städer, dödat minst 160 människor och fördrivit över en halv miljon. Infrastruktur som vägar, broar, dammar och elnät har raserats. Tiotusentals djur har drunknat när enorma åkerarealer, hundratusentals lantbruk och otaliga matlager översvämmades i den senaste extremväderhändel¬sen som drabbat jordbruksjättens ”kornbod”. Delstaten Rio Grande do Sul, starkt präglad av tysk och italiensk kultur, har lamslagits helt och vattenmassorna kvar¬står dessutom i flera veckor. Lantbruksutrustning och mat för miljardbelopp har gått förlorade, där de initialt uppskattade återuppbyggnadskostnaderna tros ligga på motsvarande minst 310 miljarder svenska kronor. Brasilien är en stor nettoexportör av lantbruksprodukter. Utan dem på världsmarknaden kommer den globala matsäkerheten och matpriserna att påverkas kraftigt.

”Irland är fullt”

 Irland har under de senaste månaderna upplevt en våg av folkliga protester mot massinvandringen och den våldsvåg som följt i mångkulturens spår. Trots mot¬stånd från myndigheter har demonstrationerna eskalerat i både intensitet och omfattning.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.