eNyT v. 02/2018

BRÅ kommer kanske att ta med etnicitet i undersökning av sexualbrott

 Under de senaste decennierna har antalet polisanmälda sexualbrott ökat kraftigt, konstaterar regeringen i sitt regleringsbrev till BRÅ. Samtidigt har Metoo-kampanjen riktat mycket uppmärksamhet mot sexualbrott, vilket har fått regeringen att ge BRÅ i uppdrag att belysa orsakerna till ökningarna sedan 2005. Moderaterna har, precis som Sverigedemokraterna gjort i många år, nu krävt att gärningsmännens etnicitet skall kartläggas. Nu har justitieminister Morgan Johansson (S) öppnat upp för den möjligheten, men det är ännu oklart om BRÅ kommer att ta med den kontroversiella statistiken.

Manifestation mot kvinnovåld i Helsingborg

 Ett lugnt och värdigt fackeltåg mot kvinnovåld samlade ca 130 deltagare under lördagseftermiddagen i Helsingborg. Det massmediala intresset, trots den ännu pågående Metoo-kampanjen, var större kring ett eventuellt felparkerat släp än manifestationen i sig trots dess syfte. Fler och större manifestationer planeras nu att hållas i storstäderna under våren.

Här är frågorna som Juridikfronten vägrar svara på

 Nya Tiders avslöjande om att medlemmar i Juridikfronten enligt uppgift skrivit hatkommentarer om sig själva och varandra på sverigedemokratiska bloggar för att därefter kräva bloggaren på skadestånd för förtal, har föranlett Juridikfronten att publicera ett bemötande på sin hemsida. De besvärande omständigheterna låter organisationen dock bli att förklara eller nämna överhuvudtaget. Här är frågorna som Juridikfronten fortfarande behöver svara på.

Tusentals IS-stridande har flytt

 Tusentals västerländska utländska stridande för Islamiska staten i Syrien har flytt, berättar The Times of London.

Akilles blir svart i ännu ett angrepp på Europas historia

 BBC och Netflix samverkar i ett försök att skapa en episk historisk serie som skall visa kriget om Troja ur trojanernas synvinkel. Men kritiken är redan stor innan premiäravsnittet visats på grund av vad många ser som ett politiskt korrekt angrepp på Europas historia. Flera av huvudrollerna, däribland den ikoniska historiska karaktären Akilles, spelas nämligen av svarta skådespelare.

Ett nytt år och nya tag i den europeiska politiken

 Strax innan jul fattade det danska folketinget ett beslut om en sträng gränskontroll, vilket i princip strider mot Schengenavtalet, men garanterar kunskap om vilka som passerar kungariket Danmarks gränser. Beslutet applåderades av många i folketinget, mest av Dansk Folkeparti, av opponenter kallat högerpopulistiskt.

Fatwa mot Bitcoin

 Den starkt kritiserade kryptovalutan Bitcoin har fördömts av allt fler som ogillar den. Nyligen har Egyptens översteimam utfärdat en Fatwa. Även Israel och Sydkorea börjar se över möjligheterna till reglering eller förbud mot Bitcoin, samtidigt som miljöforskare varnar för den enorma mängden elektricitet som utvinningen av kryptovalutor slukar. Dessutom överges Bitcoin av den kriminella näringen till förmån för Monero.

Tatueringsförbud mildrat inom Berlinpolisen

 Förbudet för Berlins poliser att visa tatuerade underarmar hävs med omedelbar verkan. Ett nytt dekret från senatsförvaltningen säger att "tatueringar är i allmänhet tillåtna".

Ängslan när medborgare enas mot dagens imperialism

 Manuel Ochsenreiter, skribent i Nya Tider och chefredaktör för det tyska magasinet Zuerst!, skriver här ett svar till Expressens krönikör Patrik Oksanen. Expressen har vägrat att införa repliken, trots att chefredaktör Thomas Mattsson på sin hemsida skriver: "Jag vill att Expressen ska vara den tidning som mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd."

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.