eNyT v. 10/2018

Nämndemän i Sharia-domen: Klanens ord tyngre än myndigheters

 Den uppmärksammade domen, där en muslimsk man frikändes av två islamister i Solna tingsrätt för en kvinnomisshandel, avslöjar de muslimska resonemangen. Mannens ord väger tyngre eftersom han är från en ”finare familj” än kvinnan. Kvinnans berättelse styrks dessutom ”bara” av ”myndighetspersoner” medan mannens hederlighet intygas av hans klan, vilket är värt mer, menar muslimerna. Domaren och den icke-muslimska nämndemannen protesterade högljutt mot resonemanget, men muslimerna var tillräckligt många för att genomdriva sharia i Solna tingsrätt.

Efter Sharia-domen: islamisterna har gått under jord och lämnat allt

 Centerpartisterna och islamisterna Hasan Fransson och Ebtisam Aldebe har tvingats lämna politiken efter att ha praktiserat sharialag i domstol, något som en av dem redan krävt att svenska domstolar ska göra. Båda islamisterna har nu gått under jorden och under dagen lämnade en av dem också sin styrelseplats i det kommunala bolaget Sundbybergs avfall och vatten AB, berättar bolagets VD för Nya Tider.

Uppmärksammade nämndemän utesluts ur Centerpartiet

 I Solna tingsrätt lät Ebtisam Aldebe (C) visa att kulturella mönster är svåra att bryta när hon tillsammans med en annan nämndeman från Centerpartiet, Hasan Fransson, valde att fria en man misstänkt för misshandel. I domen kunde man bland annat läsa att det inte är ovanligt att kvinnor ljuger om hot och våld. Nu utesluts de båda nämndemännen.

Jan Lindenau. Foto: Wikipedia

La Lega – de verkliga vinnarna i italienska valet

 Det patriotiska Lega närmast fyrdubblade sin röstandel och skrällde till med cirka 18 procent av rösterna, enligt preliminära resultat. Tillsammans med samarbetspartier i högeralliansen är man nu redo att leda en regering. Det EU-skeptiska partiet Femstjärnerörelsen blev enskilt största parti med 32 procent av rösterna, men är inte tillräckligt stort för att ensamt bilda regering.

Aftonbladet-sajt läggs ner

 Sajtet Lajkat som drivs av Aftonbladet lägger ner. Det visar interna mejl som branschtidningen Resumé publicerat.

Handläggare som godkänner böneutrop ska bli anonyma

 Moskén i Växjö blir den tredje moskén i Sverige att kräva att böneutrop ska ljuda över staden varje vecka. Det har vållat upprörda känslor bland svenskar och det har bland annat skickats e-brev till kommunen. Det har inte förekommit några hot, men kommunen har ändå bestämt att handläggarna som yttrar sig om böneutropen ska vara hemliga.

Mittmedias journalister kan tvingas prata med läsarna

 Krisande tidningskoncernen Mittmedia prövar nya vägar för att stoppa läsarnas flykt. Nu vill ledningen att journalisterna ska ringa upp tidigare prenumeranter för att personligen få höra varför de inte längre vill ha tidningen. Detta har dock vållat protester på redaktionen bland journalisterna.

Martin Schulz – Berlin är inte Bryssel

 Den tyske socialdemokraten Martin Schulz var som talman i Europaparlamentet en tydlig profil inom EU, men misslyckades sedan som ledare för SPD i den tyska inrikespolitiken och lämnar ett sargat parti efter sig.

Politiker vill ge undantag för ”ensamkommande” som anmäls för bidragsfusk

 I Mariestads kommun pågår en infekterad politisk strid mellan Moderaterna och de övriga representerade partierna både i oppositionen och i resten av Alliansen. Anledningen är ett tidigare beslut om att ensamkommande som fått sin ålder uppskriven till 18 år eller mer, skall polisanmälas vid brottsmisstanke, något som nu skett efter att kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) polisanmält två "ensamkommande" för bidragsbrott.

Savoini

På söndag kan patrioter få makten i Italien

 På söndag sker parlamentsval i Italien, och det ser ljust ut för bland annat det patriotiska partiet Lega Nord. Kulturföreningen Lombardiet-Rysslands ordförande Gianluca Savoini intervjuades av nätsidan Geopolitica.ru.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.