eNyT v. 13/2018

Tysk flicka vägrade konvertera till islam – mördades

 En tysk tonårsflicka hittades nyligen mördad och hennes afghanske pojkvän misstänks för dådet. Enligt hennes vänner hade den 18-årige afghanen fått avslag på sin asylansökan och var ursinnig för att flickan vägrade konvertera till islam.

“Provåk” Göteborgs kommande linbana

 Nu kan du ”provåka” Sveriges första linbana i kollektivtrafik. År 2021 väntas en gigantisk linbana i Göteborg vara klar. Förutom att vara roligt förutspås den också att underlätta betydligt för göteborgarna då den kommer integreras med stadens kollektivtrafik.

SVT tänkte inte sända studentsång från Lund – ändrade sig efter kritik

 I förra veckan meddelade SVT att de hade bestämt sig för att inte sända den traditionsenliga studentsången från Lund i år, med motiveringen att man istället ville satsa på att skildra ”olika traditioner och evenemang”. Efter massiv kritik och skriverier i främst alternativa medier, ändrar sig det statliga mediebolaget.

Rocksångaren Jerry Williams död

 Den folkkäre svenske rockartisten Jerry Williams är död rapporterar flera medier under måndagsmorgonen. Williams dog efter en kort tids sjukdom söndagen den 25 mars, 75 år gammal.

Unga européer allt mindre kristna – islam på uppgång

 Det ser dystert ut för kristendomen i Europa. Åtminstone om kyrkan sätter sitt hopp till unga människor. Ungdomar mellan 16 och 29 år identifierar sig i hög grad som icke-religiösa enligt en ny brittisk enkätstudie. Men medan kristendomen tappar allt mer mark tycks islam vara på uppgång.

Nya chocksiffror: två tredjedelar av afrikanerna vill till Europa

 Migrationen över Medelhavet ökar återigen. Enligt en ny studie från amerikanska Pew Research Center måste Europa förbereda sig för en större migrationsvåg än någonsin i historien: 800 miljoner afrikaner säger sig vilja utvandra till Europa. Den explosionsartade befolkningstillväxten är en förklaring till att afrikanerna ser med trånande blickar mot ”bankomaten” i norr.

Muslimsk polisman vägrade ta kvinnor i hand – får löneavdrag och varning

 En polisman med muslimsk bakgrund, tjänstgörande i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz, vägrade ta kvinnliga kollegor i hand. Nu har polismannen efter ett disciplinärt förfarande fått löneavdrag och blivit ålagt att underteckna en skriftlig förklaring om att följa den tyska författningens principer om likabehandling av män och kvinnor.

Fortsatt vänsterdominans på Dramaten: Vera-Zavala ny stjärnregissör

 Regeringens instruktioner från Alice Bah-Kunke till Kungliga Dramatiska Teatern AB visar att det är mångfald och interkulturellt utbyte som skall gälla. Dramaten satsar därför på mer mångkultur än någonsin. De gamla klassikerna finns kvar på repertoaren, men anpassas till ”vår tids värdegrund”, så som de blivit ålagda av regeringen. Och nu har vänsteraktivisten America Vera-Zavala tagit plats i regisörkollegiet.

”Flyktingbarn” dömd till livstids fängelse för våldtäktsmord

 Den afghanske asylsökaren Hussein Khavari dömdes idag till livstids fängelse för våldtäkt och mord på en 19-årig kvinna i tyska Freiburg. Offret, Maria Ladenburger, var dotter till en topptjänsteman i EU och själv engagerad i mottagandet av flyktingar – något som alltså kom att kosta henne livet. Samtidigt har gärningsmannens ålder varit omdiskuterad sedan läkarundersökningar visat att gärningsmannen inte är 17 som han själv påstått, utan snarare mellan 22 och 29 – kanske rent av 34 år.

Täppas Fogelberg uppmanade till lagtrots i direktsändning

 I Sveriges Radios lyssnarprogram Ring P1, uppmanade programledaren Täppas Fogelberg en inringares gravida sambo att gå under jorden för att undvika utvisning efter att hon hade fått avslag på en asylansökan. Täppas uttalande gav upphov till starka reaktioner från andra lyssnare under programmets gång. När Nya Tider når Susanne Ehlin, projektledare för Ring P1, ser hon emellertid ingen som helst anledning till att ifrågasätta Täppas Fogelberg som programledare.

IS-terrorist mördade tre och tog gisslan – sköts till döds av polis

 Vid 11-tiden idag (fredag) tog en muslimsk terrorist gisslan vid en stormarknad i Trèbes i södra Frankrike. Tre människor mördades av terroristen innan polisen lyckades skjuta ihjäl honom. Terroristen, en marockan vid namn Redouane Lakdim, kopplas till en tidigare attack under morgonen i staden Carcassone där han sköt ihjäl en man och skottskadade en polis.

Ingen plats för vita män i ny konstutställning

 ”Bland våra hjältar finns inga vita män”. Så lyder namnet på den nya konstutställningen som förra veckan invigdes av den kommunala stiftelsen Mångkulturellt centrum i Fittja. Utställningen lyfter fram historiska personer som är ”rasifierade”, ”kvinnor” eller ”icke-män”.

Alternativ för Sverige nära 2% i opinionsmätning

 Nästan två procent av den svenska väljarkåren skulle rösta på det nya partiet Alternativ för Sverige om det vore val idag. Detta enligt en opinionsundersökning från Yougov som presenterades i tidningen Metro, vilket är ett anmärkningsvärt resultat med tanke på att partiet lanserades för bara drygt två veckor sedan.

M måste göra upp med sitt mörka förflutna

 ”Statsministern ägnar sig åt en historierevisio­nism som är djupt oärlig – senast bevittnad i mötet med president Trump”, skriver Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, i en debattartikel i Expressen den 13 mars.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.