Skip to Content

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

M måste göra upp med sitt mörka förflutna

PappersupplaganNya Tider v. 12

”Statsministern ägnar sig åt en historierevisio­nism som är djupt oärlig – senast bevittnad i mötet med president Trump”, skriver Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, i en debattartikel i Expressen den 13 mars.

Publicerad: 22 mars, 2018, 10:57

 • Svenska

Läs även

Vad Billström syftar på är Löfvens upprepade påståenden, senast vid presskonferensen med Förenta staternas president Donald Trump, om att ”regeringen ärvde en ohållbar migrationspolitik och att man tog ansvar för att ändra den”.

Han har helt rätt − statsministern ljuger. Men Moderaterna saknar samtidigt all trovärdighet i invandringsfrågan. Innan partiet gör upp med sin historia och genomför omfattande utrensningar i partiet, har man egentligen ingen rätt att kritisera.
Billströms kritik av Löfvens uttalanden sammanfattas så här:

”Dels är migrationspolitiken förvisso stramare än vad den var 2015, men under 2017 kom över 25 000 asylsökande till Sverige. Det statsministern beskriver som en stram flyktingpolitik är fortfarande ett mycket omfattande åtagande.
Men framför allt ägnar sig statsministern och regeringen åt en historierevisionism som är djupt oärlig och som försvårar en seriös diskussion om framtiden för svensk migrationspolitik.”

Sanna ord rakt igenom. Det kan tilläggas att drygt 48 000 anhöriginvandrare fick uppehållstillstånd samma år. Men så snart Billström övergår till att prata om sitt eget parti börjar hyckleriet:

”Vi moderater har lagt om vår migrationspolitik. Vi har tydligt sagt att vi hade fel på viktiga punkter, inte minst för att kunna föra en fullständigt öppen diskussion om migrations- och integrationspolitikens verkligt svåra frågor. Vilket ansvar ska vi ta i en värld med stora flyktingströmmar, om vi samtidigt ska ta det ansvar för Sverige som bara vi kan ta själva?”

Det är svårt att veta var man ens ska börja. Till att börja med har borgerliga regeringar med M vid rodret fört en minst lika oansvarig invandringspolitik som sossarna ända sedan regeringen Bildt tillträdde 1991. Den invandringspolitik borgarna förde fram till 1994 var de facto ännu mer ansvarslös än den som fördes under de S-regeringar som följde 1994-2006.

Därefter följde regeringen Reinfeldts åtta år vid makten, med Billström själv som migrationsminister. Mer än ”öppna era hjärtan” borde inte behöva sägas. Under 2007-2014 beviljades 148 000 asylsökande och 285 000 anhöriga uppehållstillstånd − totalt 433 000 personer. Det motsvarar 4,5 procent av Sveriges befolkning år 2006.

Vid slutet av Alliansens regeringsperiod hade Sveriges befolkning ökat från 9,1 miljoner till 9,7 miljoner genom invandring, varav den stora majoriteten utomeuropeisk.

Ett ”oj, vi hade fel” duger inte som ursäkt efter att i åtta år ha fört en invandringspolitik som kommer att ge Sverige enorma problem under årtionden eller århundraden framåt. Vi borde få se omfattande avgångar och tårfyllda ursäkter till det svenska folket.
Alla dessa saker missar dock det väsentliga, nämligen att hela Sveriges och Västeuropas etablissemang − alla partier från höger till vänster − saknar en långsiktig omvärldsanalys.

Faktum är att långsiktig omvärldsanalys lyser så mycket med sin frånvaro att det kan uppfattas som oerhört radikalt och farligt − ”högerextremt” – att titta bara några decennier in i framtiden. Men det som i själva verket är extremt är att ignorera uppenbara hot, bara för att det inte kommer att inträffa under nästa mandatperiod.

Fram till år 2100 kommer Afrikas befolkning att fyrdubblas. Det innebär tre miljarder nya afrikaner. Även arabvärldens befolkning ökar kraftigt.

Befolkningstillväxten kommer att skapa ett invandringstryck på Europa som får migrationskrisen 2015 att likna en västanfläkt. Vi talar om hundratals miljoner eller rentav miljarder människor som kommer att vilja ta sig bort från sina hemländer.

Kina och Japan kommer inte att släppa in dem, eftersom deras politiker värnar den egna nationen. Så de kommer att ta sikte på Europa.
Det handlar inte om ”invandringspolitik” utan om en total existentiell kris. Sverige och Europa måste välja mellan att leva eller dö.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Gimli son of Gloin

  It is a very dark future indeed.

 • Qvintus

  En sak som inte lyfts fram i debatten är den våldsamma snedfördelningen mellan män och kvinnor som invandringen utgör. Enligt uppgift har vi i landet ett förhållande mellan män och kvinnor som är 100 mot 125. Alltså – på hundra kvinnor går det 125 män. Konsekvenserna av detta kan man ju reflektera över; många män är ju i relativt ung ålder (dock inte barn som en del framhärdar). Kina, som har förhållandet 100 till 112 (enbarnsprincipen mm) är mycket oroade för detta faktum. I Sverige har ”de som bestämmer” inte fattat vidden av problemet och lär väl – även om de så småningom kommer till insikt – inte förändra något. Att ha en kader av unga män i fertil ålder kommer inte att bli lätt att handskas med; och fler ”barn” lär komma till ”det förlovade landet”.
  Ett ämne som måste upp på dagordningen inom det snaraste. Kanske något för NT?

  • RollingHand

   ”En sak som inte lyfts fram …”
   Bara EN sak?
   Det går att ta fram en rad nackdelar, fler lågutbildade, fler äldre som aldrig kommer att arbeta men slukar pension och försörjning. OM utbildning finns har vi språkproblemet och förstås alla som ska ha bostad, skola, vård, etc etc. Nu sägs ju fö att bostadsbyggandet ska minska!
   Det är en spännande framtid våra barn har att se fram emot.
   De positiva effekterna av inflödet är minimalt och då ofta på mycket smala områden.
   ”Kompetensregnet” är ju bara ännu en myt…

 • @everta2

  Utomlands verkar det som om man har helt klart för sig vad det här handlar om. I Sverige har medelintelligensen sjunkit som en sten de senaste 30 åren och det kan komma att få allvarliga konsekvenser. Det handlar inte om naivitet. Det duger inte längre att dölja sig bakom detta ”mantra”. Vågar vi inte se sanningen i vitögat, är vi definitivt dömda att gå under som nation. Ser vi som röstar vid nästa val inte till att rösta fram politiker som värnar om vår nation och vårt kristna arv, kan vi hälsa hem för gott.

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

KRÖNIKAI en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETIngen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Demokrati förutsätter kapitalism

KRÖNIKA

Farlig kunskap?

LEDAREKunskap är makt, sägs det. Men för vissa är den uppenbarligen farlig.

Gå till arkivet

Send this to a friend