eNyT v. 14/2022

Strejker i Finland men inte i Norge

 Mastodontstrejker i Finland i månader, men den utlovade industristrejken i Norge sköts upp under natten till den 1 april – förhandlingar fortgick på övertid; Fellesforbundet och arbetsgivarna Norsk Industri enades nästa kväll.

Ryska diplomater utvisas ur Sverige

 Regeringen har beslutat att utvisa ambassadpersonal vid den ryska ambassaden. Det rör sig om tre diplomater meddelar utrikesminister Ann Linde (S) på en pressträff under dagen. ”Vi utesluter inte att det kan bli fler”, sade Ann Linde.

Fjärde dos vaccin för alla över 65 år

 Till en kostnad av 1,2 miljarder kronor planerar regeringen nu att fortsätta med massvaccineringen av det svenska folket. Det senaste beskedet är att alla över 65 år nu rekommenderas ta en fjärde dos vaccin, vilket man kallar för ”en andra påfyllnadsdos”. Regeringen hävdar nu att Sverige har lagt nästan 600 miljarder kronor på pandemiåtgärder.

Kanadas parlament infiltrerat av World Economic Forum

 World Economic Forums grundare och visionäre ledare Klaus Schwab har sagt att hans organisation ”penetrerat” flera av världens regeringar. Det är redan känt att Kanadas premiärminister Justin Trudeau är utnämnd av WEF till Young Global Leader efter att ha examinerats i organisationens ledarskapsprogram. Men Schwab har också påstått att halva kanadensiska regeringen sedan 2015 bestått av människor lojala till den globalistiska rörelsen. När Kanada införde den så kallade Emergencies Act som svar på folkliga protester mot långtgående Covid-19-restriktioner, liknade samhället under en kort tid WEF:s idealsamhälle där en nästintill total statlig kontroll av medborgarna fanns på plats. Frågan är hur det ser ut i landets parlament – är Kanada att betrakta som en självständig nation i förhållande till globalistnätverket? Nya Tider har tittat närmare på saken.

Vänsterextremist får mild dom efter ofredande av konstnär

 Den 22 mars dömdes Malmöbon och vänsterextremisten Leodan Rodriguez för att i maj 2019 ha hällt ut en milkshake över konstnären Dan Park, samt för misshandel av en aktivist i Nordiska motståndsrörelsen. Straffet blir 50 timmars samhällstjänst samt 5 000 kronor i skadestånd till aktivisten från NMR. Dan Park säger i en kommentar till Nya Tider han att han är missnöjd men på sätt och vis inte förvånad över den milda domen som han anser är politiskt färgad.

Ukraina återtar mark – Ryssland retirerar

 I samband med tillbakadragandet av ryska trupper från Kievtrakten återtar ukrainska styrkor stora landområden och befriar ett stort antal byar och städer som hamnat under rysk kontroll. En påstådd attack inne på rysk mark mot en strategiskt viktig oljedepå och ukrainska motoffensiver visar att kriget är långt ifrån över men kan även visa på hur Ryssland lägger sitt fokus på de södra och östra delarna av det krigshärjade landet.

Tyskland förbjuder Z på grund av kriget i Ukraina

 Att offentligt på sociala medier visa bokstaven Z kan nu anses som en brottslig handling i Tyskland. Det skriver det tyska inrikesministeriet i en officiell tweet den 28 mars. Motiveringen är att den tyska regeringen anser Rysslands invasion vara brottslig, och därför ska det nu också vara straffbart för internetanvändare att genom Z-symbolen visa stöd för invasionen.

Annika Strandhäll (S), minister, löser Sveriges könsmaktproblem genom ett Alexanderhugg. Stillbild: SVT

Aprilskämt: Han och Hon förbjuds – Hen ska gör svenskarna slutligt jämställda

 De sexistiska pronomen ”han” och ”hon” ska kriminaliseras för att slutgiltigt bryta könsmaktsordningen. Det meddelar regeringen via minister Annika Strandhäll idag. I en exklusiv intervju med Nya Tider menar hen att samhället är moget för denna feministiska seger då till exempel sjukhus redan använder uttryck som havande personer.

Roger Richtoff väljer att lämna Sverigedemokraterna men sitter kvar i riksdagen mandatperioden ut. Foto: Nya Tider

Roger Richtoff lämnar SD, men stannar kvar i riksdagen

 Som en följd av det mediala blåsvädret kring SD:s riksdagsledamot Roger Richtoff plus den misstro som visats honom helt öppet från partiledningens sida, väljer han nu själv att lämna partiet, men stannar kvar i riksdagen fram till valet som politisk vilde. För första gången ger han nu även uttryck för åsikten att SD är toppstyrt.

Mångkulturellt gängbråk i anslutning till Tallinnfärja

 Söndagen den 27 mars blev det bråkigt och stökigt då färjan Baltic Queen under förmiddagen anlöpte Värtaterminalen i Stockholm. Enligt flera medier var minst 30 personer inblandade i vad som polisen utreder som våldsamt upplopp, och enligt bland annat Expressen ska det ha rört sig om en uppgörelse mellan gängkriminella klaner från Södertälje och Märsta.

Frankrike inför presidentvalet

 Inom mindre än två veckor äger den första valomgången till presidentposten i Frankrike rum. Men det är den andra valomgången som kan bli en rysare, även om tendenserna redan nu visar två säkra kandidater: Emmanuel Macron och Marine Le Pen. Den senaste undersökningen visar 56 procent för Emmanuel Macron, LReM (La République en Marche) och 44 procent för Marine Le Pen, RN (Rassemblement National). Väljarnas sympatier för Le Pen ökar stadigt med små steg. Valresultatet i Frankrike och vem som ska bo i Elyséepalatset kommer att påverka mycket i den europeiska politiken.

Klassisk musik nu även i Berlins tunnelbana

 ”Passagerare på BVG ska känna vällust på U-bahn, med den målsättningen arbetar vår kompetenta personal kontinuerligt”. Så kungörs ett uppfräschningsprogram för ljusare och renare tunnelbanestationer i Berlin. Mer övervakningspersonal och klassisk musik hör också till receptet att göra Berlins tunnelbanestationer attraktivare.

Över fyra miljoner flyktingar från Ukraina

 Enligt UNHCR har över fyra miljoner ukrainska medborgare flytt sitt krigsdrabbade land. Mer än 2,3 miljoner av dessa har tagit sig till Polen som tagit emot det största antalet flyktingar. Till skillnad från massmigrationsvågen 2015 är det dock nästan uteslutande kvinnor och barn som flyr. Hela 90 procent av flyktingarna är kvinnor och barn enligt UNHCR – detta eftersom ukrainska män stannar kvar och slåss.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.